مسئول ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه عنوان كرد؛

آشنایی با الگوهای تغذیه ای قلب سالم

آشنایی با الگوهای تغذیه ای قلب سالم

به گزارش سرشیر مسئول ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه، اظهار داشت: داشتن یك الگوی غذایی و سبك زندگی سالم، بهترین روش مبارزه با بیماری های قلبی و عروقی است.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر، مرجان عجمی مسئول ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، اضافه کرد: کنترل وزن یکی از اصول مهم حفظ سلامتی است بطوریکه ۷۵ دقیقه فعالیت فیزیکی شدید یا ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی با شدت متوسط طی هفته به سلامت قلب و عروق کمک می نماید.
وی اظهار داشت: داشتن یک الگوی غذایی و سبک زندگی سالم، بهترین روش مبارزه با بیماری های قلبی و عروقی است که باید گام های ساده ای را برداریم تا به سبک زندگی سالم نزدیک تر شویم و شاهد فواید آن برای سلامتی و بویژه سلامت قلب و عروق خود باشیم.
عجمی با اشاره به اینکه کنترل وزن یکی از اصول مهم برای حفظ سلامتی است و ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی شدید در هفته می تواند به سلامت قلب و عروق کمک نماید، اضافه کرد: یک رژیم غذایی سالم، بر مصرف میوه ها، سبزی ها، غلات کامل، حبوبات و مغزها، مصرف گوشت های سفید مانند مرغ(بدون پوست) و ماهی، لبنیات کم چرب تاکید دارد و بهتر است مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده (مثل انواع سوسیس و کالباس)، اقلام غذایی حاوی کربوهیدرات تصفیه شده بالا (مثل انواع کیک و شیرینی)، قند و شکر محدود شود.
مسئول ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، افزود: روغن های مایع گیاهی مثل کانولا، آفتابگردان و زیتون که منبع خوب اسید های چرب غیر اشباع هستند بجای روغن حیوانی، کره پاستوریزه و دنبه که سرشار از اسیدهای چرب اشباع بوده است، باید استفاده شوند. مصرف روغن های نیمه جامد گیاهی مانند کره گیاهی که حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند، برای حفظ سلامت قلب و عروق باید به حداقل برسد.
عجمی بر محدودیت مصرف غذاهای پر نمک، گوشت قرمز، انواع شیرینی جات، قند و شکر و کربوهیدرات های ساده در رژیم غذایی اصرار کرد و اظهار داشت: ما باید بدانیم دریافت کالری اضافی ناشی از چربی های اشباع و شکر به همراه نمک زیاد و غلات تصفیه شده نه فقط سبب افزایش چاقی و اضافه وزن می شود بلکه خطر مبتلاشدن موجب فشار خون، اختلالات چربی خون، مقاومت به انسولین و مبتلاشدن به دیابت را بیشتر می کند. بدین سبب مصرف این گونه غذاهایی که فقط کالری زیادی دارد و مواد مغذی در آنها کمتر است باید در رژیم غذایی روزانه محدود شود.
وی در ادامه به کاهش فشارخون اشاره نمود و بیان داشت: برای کاهش فشارخون بهتر است دریافت سدیم به کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم طی روز ( ۱ قاشق چایخوری نمک حدود ۶ گرم) برسد یا حتی برای کنترل بهتر فشار خون مصرف نمک طی روز به نصف قاشق چایخوری کم شود.
مسئول ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اضافه کرد: مصرف میوه ها و سبزیجات برای سلامت قلب و عروق بسیار موثر است. این گروه از موادغذایی نه فقط فیبر خوبی را برای بدن فراهم می آورد بلکه حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و رنگدانه های گیاهی(فیتوکمیکال ها) گوناگونی هستند و در عین حال کالری کمی دارند و به حفظ و ارتقای سلامت کمک می نماید.
عجمی بر مصرف ماهی حداقل دوبار در هفته به خصوص انواع ماهی های چرب که حاوی اسید های چرب امگا۳ هستند مثل ماهی سالمون تاکید نمود.
وی درباره مصرف غذا در رستوران و خارج از منزل گفت: بهتر است حتی الامکان غذا در منزل صرف شود چون معمولا در رستوران ها میزان وعده غذایی که برای یک نفر درنظر می گیرند بیش از میزان موردنیاز است و اندازه غذا گاهی برای ۲ یا ۳ نفر مناسب می باشد شاید که بهتر است توجه ویژه ای به آن شود. از جانب دیگر در کنار غذا، اشتها آورها و دورچین هایی فراتر می دهند(مثل چیپس سیب زمینی) که چربی و نمک بالایی دارد. بدین سبب کالری زیاد به غذا اضافه می شود و در عین حال مصرف چربی و نمک هم بالا می رود که مجموع این عوامل اگر به دفعات تکرار شود می تواند زمینه ساز بروز بیماری های مزمنی همچون بیماری های قلب و عروق شود.
مسئول ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی در ادامه به میزان دریافت شکر بطور روزانه اشاره نمود و اضافه کرد: بهتر است میزان دریافت شکر برای مردان طی روز کمتر از ۹ قاشق چایخوری معادل ۳۶ گرم و برای خانم ها کمتر از ۶ قاشق چایخوری معادل ۲۵ گرم باشد. البته منظور از شکر فقط قند و شکر نیست بلکه سایر شیرین کننده ها مثل مالتوز، ساکاروز، شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا که در شیرینی جات و با نوشیدنی های شیرین( مثل انواع کیک، کلوچه، آب نبات و آب میوه) استفاده می شود، بهتر است محدود شود.
وی با اعلان اینکه برای بیماران مبتلا به فشار خون و مشکلات قلبی عروقی پیروی از اصول سبک زندگی سالم یک اولویت است، اظهار داشت: سبک زندگی سالم بر رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل فعالیت فیزیکی سالم و مستمر تاکید می کند.
عجمی در آخر تصریح کرد: علاوه بر تبعیت از الگوی غذایی سالم، داشتن فعالیت فیزیکی کافی، کنترل وزن و پیش گیری از افزایش وزن، چاقی و سیگار نکشیدن به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می نماید.


منبع:

1399/07/15
13:45:50
5.0 / 5
1760
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان سرشیر
سرشیر
سر شیر
سرشیر