اهمیت چراغ راهنمای تغذیه برای دانش آموزان

اهمیت چراغ راهنمای تغذیه برای دانش آموزان

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به نقش چراغ راهنمای تغذیه، گفت: این ابزار می تواند بر شکل گیری ذائقه و عادات غذایی کودکان و نوجوانان تأثیرگذار باشد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهفر اضافه کرد: چراغ راهنمای تغذیه یک ابزار ساده و قابل فهم برای همه اقشار جامعه است. رنگ سبز، زرد و قرمز به مصرف کننده نشان داده است کدام محصولات برای سلامت مناسب تر هستند و کدام باید کمتر مصرف شوند. این شفافیت به خانواده ها و خصوصاً دانش آموزان کمک می نماید تصمیم های هوشمندانه تری درباره ی تغذیه داشته باشند. وی افزود: مطالعات علمی نشان می دهند رنگ های خاص می توانند بر ادراک طعم و مزه غذا تأثیر بگذارند و در تشکیل ذائقه مؤثر باشند. رنگ قرمز به طور معمول با طعم شیرین و انرژی زا و رنگ سبز با طعم های طبیعی و سالم تر ارتباط دارد و این ابزار ساده می تواند ترجیحات غذایی خردسالان و نوجوانان را به سوی انتخاب های سالم تر هدایت کند. بهفر تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه قند و چربی های ترانس در خردسالان می تواند خطر مبتلاشدن به چاقی، دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی را افزایش دهد و مطالعات نشان می دهند کودکانی که از نشانگرهای تغذیه ای استفاده می نمایند، بطور میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد خوراکیهای پرقند و پرچرب کمتری مصرف می کنند. وی تصریح کرد: شاخص نمک و چربی در چراغ راهنمای تغذیه خصوصاً برای جلوگیری از فشار خون و بیماری های قلبی اهمیت دارد و کاهش مصرف نمک حتی به میزان ۱ گرم در روز می تواند فشار خون را ۲ تا ۴ میلی متر جیوه کم کند. بهفر اظهار داشت: سازمان غذا و دارو با همکاری تولیدکنندگان و دستگاههای نظارتی تلاش نموده است نشانگرها استاندارد، شفاف و دقیق باشند تا مصرف کنندگان بدون نیاز به اطلاعات پیچیده علمی، تنها با نگاه به رنگ ها بهترین انتخاب را داشته باشند. وی تاکید کرد: مدارس و خانواده ها باید توجه به چراغ راهنمای تغذیه را جدی بگیرند و هر انتخاب سالم امروز، تضمین کننده سلامت فردا خواهد بود.
به اجمال، رنگ قرمز بطور معمول با طعم شیرین و انرژی زا و رنگ سبز با طعم های طبیعی و سالم تر ارتباط دارد و این ابزار ساده می تواند ترجیحات غذایی خردسالان و نوجوانان را به طرف انتخاب های سالم تر هدایت کند. وی خاطرنشان کرد: شاخص نمک و چربی در چراغ راهنمای تغذیه بویژه برای پیشگیری از فشار خون و بیماری های قلبی اهمیت دارد و کاهش مصرف نمک حتی به میزان ۱ گرم در روز می تواند فشار خون را ۲ تا ۴ میلی متر جیوه بکاهد.


منبع:

1404/07/11
11:38:57
5.0 / 5
7
تگهای خبر: تغذیه , تولید , چاقی , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر