تاثیر مصرف پسته در شب بر میکروبیوم روده در مبتلایان پیش دیابت
به گزارش سرشیر، نتایج مطالعه ای نشان داد که مصرف شبانه پسته در افراد دچار پیش دیابت می تواند بر ترکیب میکروبیوم روده تاثیر گذار باشد.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، پیش دیابت حدود یک سوم جمعیت ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می دهد و اغلب این افراد در نهایت به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. با وجود اهمیت مداخله های تغذیه ای، راهکارهای مؤثر دراین خصوص همچنان محدود است. در این بین، پسته به عنوان یک خوراکی با ظرفیت بهبود فاکتورهای کیفیت رژیم غذایی معرفی شده است، اما نقش آن در تغییر میکروبیوم روده ــ که یکی از عوامل اصلی در تنظیم گلوکز و فرآیندهای التهابی است ــ کمتر بررسی شده است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مطالعه ای به سرپرستی کریستینا پیترسن - دانشیار علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، نشان داد که مصرف شبانه پسته در افراد دچار پیش دیابت می تواند بر ترکیب میکروبیوم روده تاثیر گذار باشد. یافته ها که در مجله Current Developments in Nutrition انتشار یافت، نشان داد جایگزین کردن میان وعده شبانه مبتنی بر کربوهیدرات با پسته ممکنست به بازآرایی جامعه میکروبی روده منجر شود.
طبق پروتکلهای تغذیه ای رایج، افراد دچار پیش دیابت اغلب سفارش می شوند شب ها میان وعده ای حاوی ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات مصرف کنند تا سطح قند خون در شب و بامداد تنظیم شود (مانند یک یا دو برش نان سبوس دار). با این وجود، نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف حدود دو اونس پسته به مدت ۱۲ هفته پروفایل میکروبی مدفوع را بطور معناداری تغییر داد و سبب افزایش باکتری های مفید مانند Roseburia و اعضای خانواده Lachnospiraceae شد؛ این گروه ها به تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر همچون بوتیرات کمک می کنند. بوتیرات منبع انرژی اصلی سلول های کولون است، به سلامت سد روده کمک کرده و اثرات ضدالتهابی دارد.
همچنین، کاهش باکتری های در رابطه با دستاوردهای متابولیکی نامطلوب مشاهده شد. به عنوان نمونه، سطح Blautia hydrogenotrophica (مرتبط با تولید ترکیبات زیان آور برای کلیه و قلب) و Eubacterium flavonifractor (تجزیه کننده ترکیبات آنتی اکسیدانی مفید) بعد از مصرف پسته کاهش پیدا کرد.
این مطالعه بصورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه متقاطع طراحی شد که در آن هر ۵۱ شرکت کننده هر دو نوع مداخله (پسته و میان وعده کربوهیدراتی) را دریافت نمودند. نمونه های مدفوع با بهره گیری از تکنیک توالی یابی ژن 16S rRNA بررسی شدند تا ترکیب میکروبیوم مشخص شود.
بگفته پیترسن، هرچند هنوز روشن نیست که این تغییرات میکروبیوم بطور مستقیم به بهبود فاکتورهای سلامت منجر شود، یافته ها چشم انداز تازه ای را جهت استفاده از پسته به عنوان یک مداخله تغذیه ای در بهبود سلامت متابولیک و احتمالاً کاهش پیشرفت دیابت نوع ۲ یا التهاب سیستمیک فراهم می آورد.
به طور خلاصه، در این میان، پسته به عنوان یک خوراکی با ظرفیت بهبود شاخصهای کیفیت رژیم غذایی معرفی شده است، اما نقش آن در تغییر میکروبیوم روده ــ که یکی از عوامل اصلی در تنظیم گلوکز و فرآیندهای التهابی است ــ کمتر بررسی شده است. همچنین، کاهش باکتری های در ارتباط با دستیافته های متابولیکی نامطلوب مشاهده شد.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب