میان وعده هایی که خطر مبتلا شدن به سرطان روده را می افزایند

میان وعده هایی که خطر مبتلا شدن به سرطان روده را می افزایند

به گزارش سرشیر، مطالعه ای جدید نشان داده است میان وعده ها و غذاهای فوق فرآوری شده همچون تنقلات بسته بندی شده پرطرفدار و نوشیدنی های شیرین، خطر مبتلا شدن به سرطان روده را می افزایند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، متخصصان علوم تغذیه و پزشکی در ایالات متحده آمریکا داده های سه مطالعه بلندمدت سلامتی را که در آنها بیشتر از ۴۶ هزار مرد و حدودا ۱۶۰ هزار زن شرکت داشتند و به مدت ۲۴ تا ۲۸ سال پیگیری شده بودند، بررسی کردند.
در این مدت ۳۲۱۶ مورد سرطان روده شناسایی شد. متخصصان از داده های در ارتباط با این موارد مبتلا شدن و رژیم های غذایی آنان برای تعیین خطر مبتلا شدن به سرطان روده استفاده کردند.
آن ها دریافتند که غذاهای فوق فرآوری شده از قبیل نوشابه، تنقلات بسته بندی شده، نان، کیک و بیسکوییت های صنعتی، مارگارین و محصولات آماده پیش فرآوری شده یا گرم کردنی با خطر بالاتر مبتلا شدن به سرطان روده مرتبط هستند.
براساس این یافته ها خطر مبتلا شدن به سرطان روده در خانمهایی که بیشترین مقدار غذای آماده را مصرف می کردند در مقایسه با خانمهایی که در گروه پایین ترین میزان مصرف قرار داشتند، ۱۷ درصد بیشتر بود.
در عین حال مردانی که بیشترین مقدار غذای آماده شامل گوشت، مرغ یا غذای دریایی مصرف کردند، بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان روده بودند.
این مطالعه همینطور نشان داد مردانی که نوشیدنی های قندی مصرف می کنند در مقایسه با آنها که کمترین مقدار از این نوع نوشیدنی را مصرف می کنند، ۲۱ درصد بیشتر در معرض مبتلا شدن به سرطان روده هستند.
به گفته متخصصان، غذاهای فوق فرآوری شده ۵۷ درصد از کل کالری مصرفی روزانه بزرگسالان آمریکایی را می سازند که این رقم طی دو دهه گذشته، پیوسته رو به فزونی گذاشته است.
نویسندگان این مطالعه در نشریه "بریتیش مدیکال ژورنال" نوشتند: مصرف زیاد کل غذاهای فوق فرآوری شده در مردان و زیرگروه های خاصی از غذاهای فوق فرآوری شده در مردان و زنان با افزایش ریسک مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ مرتبط می باشد.
همچنین مطالعه ای جداگانه که در همان نشریه انتشار یافت، مصرف غذا میان مردم ایتالیا را بررسی کرد و نشان داد بزرگسالانی که رژیم غذایی آنها پایین ترین کیفیت را داشت و بیشترین میزان غذای فرآوری شده مصرف می کردند، نرخ مرگ ومیرشان بدتر بود.
متخصصان داده های نزدیک به ۲۳ هزار شرکت کننده را بررسی کردند که ۲۲۰۵ نفر آنها در طول دوره پیگیری، فوت کردند.
بزرگسالانی که رژیم غذایی کم کیفیت تری داشتند و غذای فوق فرآوری شده بیشتری مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی بهتری داشتند و غذاهای فوق فرآوری شده کمتری مصرف می کردند، بیشتر احتمال داشت که در طول دوره پیگیری جان خویش را از دست بدهند.
به گزارش ایندیپندنت، در انگلیس غذاهای فوق فرآوری شده به غذاهایی گفته می شود که حاوی موادی هستند که معمولاً هنگام پختن غذای خانگی به آن افزوده نمی شوند از قبیل مواد شیمیایی، رنگ ها، شیرین کننده ها و نگهدارنده ها.
همچنین رایج ترین غذاهای فوق فرآوری شده در بین بریتانیایی ها شامل نان صنعتی، غذاهای بسته بندی شده، غلات صبحانه، سوسیس و سایر محصولات گوشتی فرآوری شده اند و شیرینی جات، بیسکوییت ها، شیرینی ها، نان ها و کیک ها و چیپس های صنعتی هم در رژیم غذایی بریتانیایی رایج هستند و در کنار تنقلات نمکی، نوشابه های گازدار و نوشیدنی های میوه ای در لیست مواد غذایی فوق فرآوری شده قرار می گیرند.




منبع:

1401/06/14
23:35:39
5.0 / 5
245
تگهای خبر: پزشك , تخصص , تغذیه , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر