پرتوهایی كه سلامت شما را تهدید می كنند
سرشیر: قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل پرتوافشانی الكترومغناطیسی یونیزه می تواند سبب تغییرات سلولی شود كه خطرات سلامت مانند سرطان، بیماری قلبی عروقی و لطمه ژنتیكی را بیشتر می كند.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، عصر ایران به نقل از كر۲ نوشت: برخی پژوهش ها نشان داده اند كه پرتوافشانی الكترومغناطیسی می تواند برخی خطرات سلامت، مانند افزایش خطر سرطان، سقط جنین و افسردگی را به همراه داشته باشد. این در شرایطی است كه ما روزانه در معرض پرتوافشانی الكترومغناطیسی قرار داریم.
پرتوافشانی الكترومغناطیسی به انرژی تولید شده از یك منبع مانند نور خورشید، امواج مایكرو یك فر، یا سیگنال تلفن همراه ارجاع میگردد.
شما احیانا به صورت مداوم در معرض برخی انواع پرتوافشانی الكترومغناطیسی قرار دارید، با وجود این، همچنان می توان اقداماتی را به منظور محافظت از خود در مقابل آثار منفی بالقوه آنها انجام داد.
پرتوافشانی الكترومغناطیسی چیست؟
پرتوافشانی الكترومغناطیسی شامل جریان ذراتی به نام فوتون میگردد كه در الگوهای موج مانند با سرعت نور حركت می كنند. هر فوتون دارای مقدار انرژی مشخصی است، اما جرم فیزیكی ندارد. فوتون های امواج رادیویی نسبتا كم انرژی هستند و در طول موج های طولانی حركت می كنند كه آنها را در انتهای پایینی طیف الكترومغناطیسی قرار می دهد. با حركت به سمت بالا در این طیف، امواج مایكرو انرژی بیشتری دارند و سپس آنها نور فرابنفش و مرئی خورشید، پرتوهای اكس و پرتوهای گاما بالاترین میزان انرژی را دارا هستند.
پرتوافشانی الكترومغناطیسی به دو گروه مختلف دسته بندی می شود:
پرتوافشانی یونیزه شامل انواع پرتوها با فركانس متوسط تا بالا، مانند پرتوهای فرابنفش، اكس و گاما میگردد. پرتوافشانی یونیزه از انرژی كافی برای حذف الكترون ها از اتم ها و مولكول های هوا، آب و بافت زنده هنگام عبور از آنها برخوردار می باشد.
پرتوافشانی غیر یونیزه شامل انواع پرتوافشانی با فركانس پایین تا متوسط، مانند امواج رادیویی، امواج مایكرو و سیگنال های تلفن همراه میگردد. آنها قادر به حذف الكترون ها از اتم ها یا مولكول ها نیستند، اما به اندازه كافی قدرت دارند تا مواد را گرم كرده و اثر بیولوژیكی آنها بر سلول های بدن انسان اثبات شده است.
پرتوافشانی الكترومغناطیسی چگونه می تواند به سلامت انسان لطمه وارد كند؟
قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل پرتوافشانی الكترومغناطیسی یونیزه می تواند سبب تغییرات سلولی شود كه خطرات سلامت مانند سرطان، بیماری قلبی عروقی، و لطمه ژنتیكی را بیشتر می كند.
از آنجایی كه پرتوافشانی غیر یونیزه ضعیف تر از پرتوافشانی یونیزه است، آثار آن به صورت معمول طی مدت زمان طولانی تری شكل می گیرند. اما قرار گرفتن چند ساله در معرض این نوع باز می تواند به بروز لطمه منجر شود.
پژوهش های بسیاری طی سه دهه گذشته پرتوافشانی غیر یونیزه را با افزایش خطر مبتلاشدن به برخی انواع سرطان، بیماری آلزایمر، اختلال سیستم ایمنی و لطمه رادیكال های آزاد به DNA پیوند داده اند.
روش های محافظت از خود در مقابل پرتوافشانی الكترومغناطیسی
حفظ فاصله
پرتوهای الكترومغناطیسی در نزدیك منبع خود از بیشترین قدرت برخوردار می باشند. بعنوان مثال، تلفن های همراه، اجاق های مایكروویو، دستگاه های نظارت بر نوزادان، مترهای هوشمند و مودم های وای فای همگی به صورت فعال پرتوهای الكترومغناطیسی را تولید و منتشر می كنند. پس هرچه از منابع فعال فاصله داشته باشید، پرتوهایی با قدرت كمتر را دریافت می كنید.
تا حد امكان هنگام استفاده از تلفن همراه یا تلفن بی سیم گوشی را از سر خود دور نگه داشته یا از هندزفری یا بلندگو استفاده كنید. در بیشتر راهنماهای تلفن همراه حفظ فاصله ۱۵ میلی متری گوشی از سر هنگام استفاده سفارش شده است. همچنین، شما می توانید در صورت امكان پیام متنی ارسال كنید.
لپ تاپ را روی بدن خود قرار ندهید. از یك صفحه كلید و ماوس دوم برای كار با لپ تاپ استفاده كنید.
مودم را از فضاهای نشیمن دور نگه دارید. در صورت امكان مودم را در مكانی كه كمترین تردد از آن صورت می گیرد قرار دهید.
هنگام روشن بودن فر مایكروویو از آن فاصله بگیرید. برخی دستگاه امكان دارد هنگام كار نشت اندك پرتوافشانی داشته باشند، از این رو، تا زمانی كه غذا آماده شود بهتر است از این دستگاه ها فاصله بگیرید.
استفاده از سیم
سیگنال های بی سیم منبع دائمی پرتوافشانی الكترومغناطیسی را فراهم می كنند، از این رو، تا حد امكان از دستگاه های دارای سیم استفاده كنید. استفاده از محصولات دارای سیم شاید مقداری آزاردهنده باشد، اما اگر مجبور هستید روزانه چندین ساعت را با این دستگاه ها سر و كار داشته باشید، به صورت قابل توجهی قرار گرفتن در معرض میدان های الكترومغناطیسی را كم می كنند.
هنگام صحبت با تلفن همراه از هدست های سیم دار استفاده كنید، از كابل اترنت به جای اتصال به وای فای برای كامپیوتر استفاده كنید یا از هدفون سیم دار برای پخش كننده موسیقی خود استفاده كنید.
توجه به زمان
هرچه زمانی بیشتری را در معرض تجهیزات الكتریكی سپری كنید، به معنای قرار گرفتن هرچه بیشتر در معرض پرتوافشانی الكترومغناطیسی است. پرهیز از حضور در اطراف دستگاه های الكترونیكی دشوار است، اما در زمان های آزاد خود برخی دستگاه ها كه نیازی به آنها ندارید را از برق بكشید.
قطع كردن
حتی اگر از دستگاه های الكترونیكی بسیاری استفاده نمی كنید، آنها همچنان پرتوهای الكترومغناطیسی تولید می كنند. مودم های وای فای به صورت مداوم در حال انتشار سیگنال ها هستند و حتی كامپیوتر ها در حالت خواب یا اسلیپ باز می توانند در اطراف خود میدان الكترومغناطیسی ضعیفی احداث كنند. زمانی كه به دستگاه های خود نیازی ندارید، بعنوان مثال هنگام شب، آنها را خاموش كنید.
خارج كردن دستگاه های الكترونیكی از اتاق خواب
مردم زمان زیادی را در اتاق خواب سپری می كنند، از این رو تا حد امكان باید دستگاه های الكترونیكی را از این اتاق خارج كنید تا میزان قرار گرفتن در معرض پرتوافشانی الكترومغناطیسی كم شود. پرتوافشانی الكترومغناطیسی نشان داده است كه می تواند در ترشح ملاتونین و خواب انسان اختلال احداث كند. هرگونه دستگاه الكترونیكی كه نیازی به آن ندارید را از اتاق خواب خارج كرده و دستگاه هایی مانند تلفن همراه یا تبلت را با خود به تختخواب نبرید.
حفظ سلامت
پرتوافشانی الكترومغناطیسی می تواند سبب استرس اكسیداتیو در بدن انسان شود و تراكم رادیكال های آزاد را افزایش دهد. در شرایط عادی، بدن باید قادر به ترمیم این لطمه باشد.
اما اگر از شرایط سلامت مناسب و خوب برخوردار نباشید، بدن نمی تواند به خوبی با آثار قرار گرفتن بلندمدت در مقابل پرتوافشانی الكترومغناطیسی روبرو شود. با گذشت زمان این استرس اكسیداتیو می تواند سلامت شما را هر چه بیشتر تضعیف كنید.
با دنبال كردن یك رژیم غذایی سالم و سرشار از آنتی اكسیدان ها و مواد مغذی می توانید توانایی بدن خود برای مقابله با لطمه احتمالی ناشی از پرتوافشانی الكترومغناطیسی را افزایش دهید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب