سفارش های تغذیه ای برای دانش آموزان در ایام كرونا
امروزه با ظهور ویروس كرونا، تغذیه یكی از چالش های روزانه برای خانواده ها شده است.
به گزارش سرشیر به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانش آموزان در دورانی که در خانه هستند با تحرک کمتری مواجهه می شوند. والدین می توانند برای تهیه غذا از غذاهای فرآوری شده بعنوان سریع ترین و کم هزینه ترین روش برای تغذیه فرزندان انتخاب کنند. امروزه با ظهور ویروس کرونا، تغذیه یکی از چالش های روزانه برای خانواده ها شده است. به صورتی که خرید مواد غذایی با وحشت، هراس و اختلال در سیستم تأمین غذا به مفهوم مشکل در یافتن برخی از اقلام غذایی، سختی های بیشتری را به خانواده ها تحمیل می کند. دانش آموزان برای این که بتوانند در کل روز در خانه فعال باشند باید طی روز یک یا دو میان وعده بخورند ازاین رو بهتر است به جای این که به کودکان میان وعده های شور یا شیرین بدهید، از جایگزین های سالم تر مانند خشکبار، پنیر، ماست، تکه های میوه و یا میوه خشک، تخم مرغ سفت شده، یا انتخاب های سالم دیگر استفاده کنید، این مواد غذایی مغذی و سیرکننده هستند و به ایجاد و پایه گذاری عادت های غذایی سالم در طول زندگی کمک می کنند، چون که تنظیم برنامه غذایی متنوع و مغذی می تواند رشد و تکامل آنها را تأمین کند و هم چنین عادات غذایی سالم را در آنها پایه گذاری کند. کنسرو ماهی های چرب مانند ساردین و سالمون غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و انواع ویتامین ها و املاح معدنی هستند که می توانند به صورت سرد در انواع ساندویچ ها، سالادها یا با ماکارونی و یا به صورت قسمتی از وعده غذایی گرم به صورت پخته برای دانش آموزان مصرف شوند. جو دوسر پخته شده با شیر یا آب می تواند یک انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا این که می توان آنرا با ماست، تکه های میوه یا کشمش مصرف کرد. علیرغم این که تابحال هیچ مدرکی دال بر ارتباط غذا یا بسته های غذایی با انتقال ویروس کرونا یافت نشده اما این احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح یا اشیا آلوده به ویروس و سپس لمس صورت شان، به ویروس مبتلا شوند و البته ین خطر زمانی بیشتر می شود که افراد در تماس نزدیک با افراد دیگر در هنگام خرید اقلام مورد نیاز و یا دریافت مواد غذایی ارسالی توسط پیک قرار می گیرند، لازم به ذکر است که به منظور جلوگیری از بیماری های با منشأ غذایی، رعایت نکات بهداشتی در زمان تهیه و پخت مواد غذایی همواره ضروریست.تغذیه کودکان و دانش آموزان در شرایط کرونا تفاوتی با قبل نداردناصر کلانتری مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: تغذیه کودکان در شرایط کرونا تفاوتی با قبل ندارد و اگر به سفارش کارشناسان و متخصصین تغذیه کودکان توجه گردد، احتیاج به کار خاصی در تغذیه کودکان در دوره کرونا نیست. وی ادامه داد: در دوران کرونا از خوراندن نوشابه های شیرین بویژه گاز دارها، فست فودها، تنقلات، انواع کیک ها، کلوچه ها، شکلات های مختلف و همه موادی که عمدتاً قند ساده هستند، به فرزندان خودداری شود. قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر می کند. مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه به مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر از قبل باید در دوران کرونا به کودکان توجه داشته باشیم، بیان نمود: اینکه فقط با لیموشیرین و لیموترش ویتامین C دریافت می نماییم، کافی نیست بلکه همه میوه ها از ویتامین C برخوردار می باشند. وی افزود: کودکان زیر دو سال باید مکمل ها را طبق پروتکل خود دریافت و از تولد تا ۲ سالگی، روزی ۱۵۰۰ واحد ویتامین A و ۴۰۰ واحد ویتامین D مصرف کنند. این استاد دانشگاه در ادامه اضافه کرد: کودکان از دو سالگی به صورت معمول احتیاج به مکمل خاصی ندارند مگر اینکه کمبود آن اثبات شده باشد. تنها مکملی که در پروتکل کشوری تاکید گردیده است، دریافت ویتامین D است که روزی ۸۰۰ واحد کودکان بالای ۲ سال تا ۶۰ سال ضروریست تا کمبود آن در جامعه رخ ندهد. وی در مورد ابتلاء به کووید ۱۹ در سنین مختلف اظهارکرد: امکان کرونا در همه گروه های سنی وجود دارد به صورتی که در ابتدای شیوع ویروس کرونا، نوزاد ۴۸ ساعته و نوزاد ۱۵ روزه مبتلا به کرونا در جهان داشتیم و به ایران مرتبط نبود. اما نکته ای که در مورد کرونا و کودکان اهمیت دارد، این است که بیماری های زمینه ای بویژه دیابت، فشارخون، قلبی و عروقی، خودایمنی ها، اختلالات کبدی، کلیوی، ریوی و انسداد ریوی در کودکان می تواند عامل کرونا باشد. مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: کرونا بیماری های زمینه ای را تشدید می کند تا جایی که می تواند منجر به فوت افراد شود.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب