مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح كرد؛

شرایط روزه داری در رمضان امسال

شرایط روزه داری در رمضان امسال

سرشیر: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: روزه داران برای لطمه ندیدن سیستم ایمنی، اصول تغذیه ای را برای سحر و افطار رعایت نمایند.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، درباب سفارش های تغذیه ای ماه مبارک رمضان بیان کرد: بیماری کووید۱۹ ناشی از ویروس کرونا که از اوایل سال میلادی ۲۰۲۰ در کشور چین شایع شد، به سرعت به سایر کشورهای جهان منتقل شد. در ایران نیز از بهمن سال ۱۳۹۸موارد ابتلاء به این بیماری گزارش شد. هم اکنون، بیماری کووید ۱۹ بعنوان یک بیماری جهان گیر (پاندمی) در همه کشورهای جهان منتشر شده است. این بیماری که با علائمی مانند تب، سرفه های خشک، تنگی نفس و گاهی مشکلات حاد تنفسی مانند تنفس تند، گلودرد، آبریزش بینی و بطور کمتر شایعی، مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه گزارش شده است و شدت علایم بیماری از موارد خفیف تا شدید و کشنده مشاهده شده است. وی ادامه داد: مهم ترین راه پیش گیری از ابتلاء به این بیماری رعایت دقیق اصول بهداشت فردی خصوصاً شستن کامل دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله مناسب (۱ تا ۲ متری) از دیگران، ماندن در منزل و استفاده از ماسک در محل های شلوغ و پرجمعیت در صورتیکه اجبار به خارج شدن از منزل وجود دارد و پیروی از تغذیه صحیح بمنظور تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ است. برمبنای مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در کشور ما هم اکنون بیماری کووید ۱۹ در همه استان های کشور گزارش شده است. عبداللهی اظهار داشت: در این روزها که مصادف شده با ایام مبارک رمضان و روزه داری، لازم است برخی نکات مهم تغذیه ای جهت حفظ و ارتقای سلامت اعضای خانواده و پیش گیری از بیماری، رعایت شود. روزه داری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان فریضه واجب برای تمام مسلمانان است. طبق گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت، هیچ مطالعه ای در خصوص خطر روزه داری و افزایش ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ دیده نشده است. منع روزه داری بیماران پیوندی وی عنوان کرد: فرهنگستان علوم پزشکی با نظر مراجع عظام تقلید و مسئولین، در فروردین ماه سال جاری مواردی را برمبنای نظر تعدادی از پزشکان متخصص و مؤسسه موضوع شناسی فقهی برای انجام فریضه واجب برای مسلمانان در شرایط بحران فعلی ویروس کرونا سفارش کرده است که شامل موارد زیر است؛ پزشکان متفق القول هستند که نخوردن غذا بطور متناوب در روزه داری اسلامی، نه فقط عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمی کند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می شود. لذا، تمامی افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد بهداشتی و تغذیه ای می توانند روزه بگیرند. بیمارانی که پیوند اعضا شده اند، نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماری ها هستند و قبلاً روزه داری برای آنها منعی نداشته است، روزه داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال های دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص می توانند مبادرت به روزه داری کنند، در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته اند سفارش می شود، حداقل تا ۶ هفته بعد از بیماری مبادرت به روزه داری نکنند. عبداللهی اشاره کرد: افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای نظیر، فشار خون بالا، بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیابت، بیش از دیگران در معرض ابتلاء به وضعیت شدید بیماری کووید ۱۹ هستند، بمنظور پیش گیری از ابتلاء به این بیماری، افرادی که اطمینان ندارند که روزه برای آنها ضرر دارد یا خیر، برای احتیاط از انجام این فریضه الهی پرهیز کرده و آنرا بعد از اطمینان از اتمام همه گیری بیماری کووید ۱۹ قضا به جا آورند، مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود. نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن وی عنوان کرد: رعایت اصول صحیح تغذیه تأثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به خصوص بیماری کووید ۱۹ دارد. با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با بهره گیری از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود. عبداللهی افزود: در ساعات روزه داری که امسال مدت آن حدود ۱۶ ساعت است، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده ها خصوصاً وعده سحری، سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد. تأثیر روزه بر عملکرد سیستم ایمنی بدن مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: مطالعات مختلفی نقش مؤثر روزه داری را در سلامتی به خصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماری های مختلف نشان داده اند. در اغلب بیماری هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید می باشد. وی ادامه داد: روزه داری می تواند سبب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود. همین طور فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند، در ضمن روزه داری بیشتر شده و در مجموع، روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است. بدین سبب با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C و همچنین، منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیش گیری از ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری و خطر ابتلاء به این بیماری کاهش پیدا می کند.


منبع:

1399/02/06
14:38:14
5.0 / 5
3118
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , بیماران , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر