زالی تاكید كرد؛
توجه به سلامت غذا از مزرعه تا سفره
سرشیر: رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بر لزوم عزم جدی و همگانی برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا تاكید نمود.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، علیرضا زالی، در جلسه شورای عالی راهبردی برنامه جامع سلامت غذای كشور، این جلسه را نمادی از كار گروهی و بین بخشی دانست و اظهار داشت: بدون همگرایی میان متولیان حوزه سلامت و امنیت غذا، فاكتورهای تغذیه سالم ارتقا پیدا نخواهد كرد.
وی با اشاره به اینكه ایجاد تعهد نوین سیاسی در سطوح بالای سیاست گذاری كشور اهمیت بالایی دارد، اضافه كرد: یكی از دستاوردهای توجه بیشتر از پیش سیاست گذاران به سوژه سلامت و امنیت غذا، افزایش اعتماد ملی به این مساله مهم است.
وی اظهار داشت: باید مسئولان و متولیان حوزه غذا در حوزه اجرا و سیاست گذاری در ابعاد مختلف به هم پیوستگی دست یابند و موارد اساسی را در بعد قانونی تا حاصل شدن نتیجه مطلوب پیگیری و اجرا كنند.
زالی با تاكید بر اهمیت صنعت كشاورزی در حوزه غذا، اشاره كرد: توجه ناكافی به مدیریت صحیح در حوزه كشاورزی عامل اصلی فاصله زیاد كشور ما با آن چیزی است كه در كشورهای توسعه یافته بعنوان كشاورزی هوشمند، سبز و نوین مشاهده می شود.
وی با اشاره به اینكه سوژه كم آبی در كشور غیر قابل اجتناب و چشم پوشی است، اظهاركرد: وجود كشاورزی نامناسب و سنتی، سبب هدر رفتن منابع آب به میزان بسیار زیادی در این بخش می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تعامل بیشتر سازمان های ذی ربط همانند وزارت نیرو، جهادكشاورزی، وزارت بهداشت و سایر دستگاه های مرتبط را چاره مناسبی برای پیش گیری از هدر رفتن و اتلاف انرژی در كشور دانست.
زالی، اطمینان از سلامت محصولات كشاورزی از مزرعه تا سفره را یكی از اهداف اجرای طرح ارتقاء سلامت ذكر كرد و اظهار داشت: دسترسی به این مهم نیازمند عزم جدی، ایجاد زیرساخت و تدوین برنامه ای جامع است.
وی با اشاره به برنامه های روشن و مترقی شورای عالی سلامت كشور، لزوم حركتی جهادی برای آموزش همگانی در حوزه غذا را از طرف اعضای این شورا خواهان شد.
زالی با بیان این كه اقتصادی شدن كشاورزی، نیازمند تكمیل زنجیره تولید است، اظهار نمود: ترویج كشاورز خانگی كه در كشورهای توسعه یافته جایگاه ویژه ای به خود مختص كرده است میتواند بعنوان یكی از راهكارهای كمك به كاهش آلاینده ها و ارتقا فاكتورهای اقتصادی در كشور مورد توجه قرار گیرد.
وی، دانش آموزان را سفیران سلامت خواند و اظهار داشت: با عنایت به اینكه بخشی عظیمی از ذائقه سازی در مدارس شكل می گیرد باید بتوانیم دانش آموزان و كودكانمان را به شكلی آموزش دهیم كه در مدرسه و در نهایت جامعه بعنوان سفیران سلامت فعالیت كنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، عزم جدی و همگانی، برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا را ضروری دانست و اشاره كرد: جز اصلاح روند كنونی وتوسعه آموزش همگانی راهی برای ارتقا فاكتورهای سلامت و امنیت غذا وجود ندارد.
زالی در پایان، بر آمادگی كامل دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برای ایجاد زیرساخت های كاملا علمی و مدون برای ارتقا سلامت و امنیت مواد غذایی در كشور تاكید نمود.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب