مطالعات نشان می دهد؛
تاثیر مصرف بادام زمینی و نخود در بهبود فشارخون و كاهش كلسترول
سرشیر: تحقیق جدید نشان داده است رژیم غذایی حاوی بادام زمینی، نخود، سیب و مقادیر كم استرول های گیاهی باعث كاهش كلسترول و بهبود فشارخون می گردد.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، الگوی رژیم غذایی گیاهی موسوم به "رژیم غذایی پورتفولیو" بر چهار ماده خوراكی كاهش دهنده كلسترول تاكید دارد.
«حنا كاهلئووا»، سرپرست تیم تحقیق و مدیر موسسه تحقیقات بالینی در واشنگتن دی سی، در این باره می گوید: «مطالعات بالینی قبلی و مطالعات مشاهده ای نشان داده اند كه رژیم غذایی گیاهی می تواند باعث بهبود سلامت قلب شود.»
وی در ادامه می افزاید: «این مطالعه اثبات می كند كه برخی مواد خوراكی گیاهی به خصوص در كاهش كلسترول و تقویت سلامت عمومی قلب و عروق موثر هستند.»
رژیم غذایی ای كه از نظر محققان دارای فواید سودمندی است شامل ۴۲ گرم مغزیجات آجیلی (آجیل های درختی یا بادام زمینی)، ۵۰ گرم پروتئین گیاهی بدست آمده از محصولات سویا یا حبوبات (لوبیا، نخود، نخودفرنگی، یا عدس)، ۲۰ گرم فیبر محلول حاصل از جودوسر، جو، بادمجان، بامیه، سیب، پرتقال، یا انواع توت ها و ۲ گرم استرول های گیاهی بدست آمده از مكمل ها یا محصولات سرشار از استرول گیاهی در روز است.
نتایج چندین مطالعه و بررسی نشان داده است كه رژیم غذایی حاوی پروتئین گیاهی، فیبر، مغزیجات اجیلی، و استرول های گیاهی باعث بهبود چندین نشانگر ریسك بیماری قلبی-عروقی می گردد كه شامل كاهش در میزان كلسترول و بهبود در فشارخون است.
در پی پیروی از این الگوی رژیم غذایی، كلسترول بد LDL تا ۱۷ درصد كاهش یافت؛ درحالیكه كلسترول كل، تری گلیسیریدها، فشارخون سیستولیك، فشارخون دیاستولیك، و پروتئین واكنشی C هم كاهش پیدا كرد.
به گفته محققان، این رژیم غذایی به كاهش ریسك بیماری قلبی عروق كرونر تا ۱۳ درصد در مدت ۱۰ سال كمك كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب