روزانه چقدر نان و غلات بخوریم؟

روزانه چقدر نان و غلات بخوریم؟

به گزارش سرشیر، گروه مواد غذایی نان و غلات، بیشتر نقش تأمین انرژی بدن را به عهده دارند، اما باید پرسید که برای داشتن تغذیه سالم، روزانه چه میزان از مواد غذایی این گروه را باید استفاده کرد؟.



به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، مواد غذایی مانند انواع نان، برنج، ماکارونی، رشته، گندم، جو و ذرت در گروه مواد غذایی نان و غلات قرار می گیرند. گروه نان و غلات منبع کربوهیدرات های پیچیده و فیبر هستند. موادغذایی این گروه بیشتر نقش تأمین انرژی بدن را به عهده دارند. علاوه بر آن موادغذایی این گروه حاوی ویتامین های گروه B، آهن و پروتئین هم هستند.

باید توجه کرد که میزان سفارش شده مصرف روزانه از گروه نان و غلات ۶ تا ۱۱ واحد است.

هر واحد از موادغذایی این گروه برابر است با:

۳۰ گرم نان یا یک کف دست بدون انگشت یا یک برش ۱۰ در ۱۰ سانتی متری از نان بربری، سنگک وتافتون و برای نان لواش ۴ کف دست، یا ۳۰ گرم یا سه چهارم لیوان غلات صبحانه، یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته، یا یک چهارم لیوان غلات خام (گندم، جو)، یا سه عدد بیسکوویت ساده بخصوص نوع سبوس دار.

موادغذایی این گروه بخشی از پروتئین دریافتی روزانه را می سازند. البته نوع پروتئین موجود در برنج و گندم مانند پروتئین موجود در حبوبات، پروتئین گیاهی است و بنابراین سفارش می شود این دو نوع پروتئین به صورت مخلوط مصرف شوند مثلاً خوردن عدسی با نان و یا عدس پلو و لوبیا پلو.

چگونه باید از گروه نان و غلات استفاده کرد؟

تا حد امکان برنج باید به صورت کته مصرف شود. چونکه آبکش کردن برنج باعث می شود که ویتامین های گروه B که در برنج موجود است، در آب حل شده و دور ریخته شود.

همچنین از نان هایی استفاده گردد که در تهیه آنها جوش شیرین به کار نرفته است. نانی که با جوش شیرین تهیه می شود، حاوی ماده ای به نام اسیدفیتیک است که مانع از جذب آهن و سایر املاح دو ظرفیتی مثل روی و کلسیم می شود. در نتیجه، کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن، کمبود روی و کمبود کلسیم ایجاد می شود. اگر برای پخت نان از خمیر مایه یا خمیر ترش استفاده گردد و خمیر نان اصطلاحا کاملا ور بیاید اسیدفیتیک آن مهار شده و مشکل کمبود ریزمغذی ها بروز نمی کند.

ماکارونی هم مانند نان و برنج منبع تأمین انرژی است. میتوان ماکارونی را با پنیر تهیه کرد. برای این کار بعد از آنکه ماکارونی پخته شد و در دیس یا بشقاب کشیده شد، باید مقداری پنیر روی آن رنده کرد. این غذا از ارزش پروتئین خوبی هم برخوردار می باشد و به شکلی ترکیب پروتئین گیاهی و پروتئین حیوانی است.

انواع غلات بو داده مثل برنجک، گندم برشته، ذرت بو داده تنقلات غذایی با ارزشی هستند و کودکان و دانش آموزان می توانند بعنوان میان وعده از آنها استفاده نمایند.

همچنین انواع بیسکوویت، ویفر، کیک و کلوچه هم در گروه نان و غلات قرار دارند و اگر کودکان و دانش آموزان به صورت میان وعده مصرف کنند، بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین می کنند.




1401/07/22
13:11:55
5.0 / 5
127
تگهای خبر: پنیر , تغذیه , سالم , شیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر