مدیرعامل سازمان بیمه سلامت:

با نسخه پزشک، افزایش قیمت دارو نداریم

با نسخه پزشک، افزایش قیمت دارو نداریم

به گزارش سرشیر، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، وضعیت پوشش های بیمه ای در صندوق های مختلف این سازمان بیمه گر و همینطور وضعیت قیمت دارو با اجرای طرح دارویاری را شرح داد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر محمدمهدی ناصحی در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت برای تأمین مالی هزینه های درمانی مردم با عنایت به محدودیت منابع در همه کشورها بخصوص کشور ما کار مهمی در تأمین سلامت آحاد جامعه بخصوص افراد کمتر برخوردار در سه دهک پایین جامعه دارد که توفیق داشتیم سال جاری اقدامات در رابطه با بیمه این افراد را انجام دهیم. در زمینه بیمه مجانی سه دهک پایین، عشایر و بیمه همگانی که عموما نیازمند کمک دولت هستند توفیق مناسبی در صندوق روستاییان و عشایر و صندوق همگانی امسال داشتیم. صندوق دیگر ما صندوق بیمه کارکنان دولت می باشد که با عنایت به نقش کارکنان دولت بسیار اهمیت دارد. در صندوق سایر اقشار، خانواده معظم شهدا، اتباع، مددجویان کمیته امداد، خانواده زندانیان و... همه در این صندوق هستند. در صندوق بیمه ایرانی ها هم خدمات خویش فرما عرضه می شود.
وی اضافه کرد: شاید اگر سرانه مصوب قانون را حساب نماییم بودجه حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان کمتر از منابعی است که باید ارائه ی خدمت نماییم و بطور قطع نقصان هایی در پرداخت ها و تأمین مالی داریم اما با عنایت به همکاری سازمان برنامه و بودجه این مشکلات درحال برطرف شدن است و خوشبختانه مدتی است اعتبارات ما بموقع پرداخت می شود.
او افزود: پوشش همگانی بیمه در سه مقوله می گنجد. پوشش جمعیتی، پوشش خدمات و پوشش مالی مردم در این حوزه است. در بحث پوشش جمعیتی خوشبختانه از سال قبل در مناطق صدمه پذیر اقدامات را آغاز کردیم تا این گام مهم برداشته شود. پوشش جمعیت تابحال حدود ۸۱۲ هزارنفر جمعیت در حاشیه شهرها را بیمه کردیم و به دل جمعیت رفتیم. در کنار این کار مهم قانون گذار امر مهم بیمه مجانی سه دهک پایین جامعه را با تأمین منابع ۶۰۰۰ میلیارد تومانی دنبال کرده است و تخصیص ها در حال اجراست تا با این مبالغ بیمه مجانی با بیمه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارنفر صورت گیرد که با احتساب آن ۸۱۲ هزارنفر، در حال حاضر بیشتر از ۶ میلیون نفر از جمعیت ما در سال ۱۴۰۱ بیمه شدند.
ناصحی بیان نمود: صندوق بیمه همگانی در بخش های دولتی درمان بیشتر به کار می آید. در بخش بستری ۹۰ درصد و در بخش سرپایی ۷۰ درصد پوشش بیمه ای در این صندوق برقرار است. پس رجوع افراد این صندوق به بخش خصوصی سبب تحمیل هزینه به آنها خواهد شد؛ البته گام هایی برداشتیم تا بیمه شدگان این صندوق بتوانند در بخش سرپایی هم از بخش خصوصی استفاده نمایند و این طرح آزمایشی در شهر سراوان اجرایی شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، افزود: در بحث خدمات، خدمات ما اضافه شده و داروهای بیشتری زیر پوشش بیمه قرار گرفتند و از ۳۶۶ قلم دارو با پرداخت ما به التفاوت ارز، مابقی مراحل قانونی برای پرداخت ها در حال انجام می باشد و در فاز اول ۲۷ قلم دارو بمحض ابلاغ اجرا می گردد که داروهای بسیار مهمی در بیماری های زمینه ای همچون دیابت هستند.
او تصریح کرد: برای عزیزان زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی هزینه بستری را به صفر رساندیم و در رفتن به مراکز دولتی هیچ هزینه بستری پرداخت نمی کنند و در بخش سرپایی هم ۱۵ درصد کاهش پرداختی داشتند. در بخش فیزیوتراپی سقف خدمات و ریالی برداشته شده است. در داروخانه ها سقف ریالی را برداشتیم تا با اجرای طرح دارویاری گرفتار مشکل نشوند.
وی طرح دارویاری را طرحی مهم دانست و اظهار نمود: قیمت تمام شده محاسبه شده که توسط سازمان غذا و دارو اعلام گردید همان شب اجرای طرح در سامانه ها بارگذاری شد و این ما به التفاوت ارز پرداخت شده و نباید افزایش قیمتی در این حوزه داشته باشیم. هرگونه افزایش قیمت برای بیماران و با ارائه نسخه پزشک، تخلف است و مردم موارد تخلف را به شماره ۱۶۶۶ گزارش دهند. نه در داروهای بدون نسخه( otc ) و نه سایر داروها نباید افزایش قیمت داشته باشیم. تفاوت قیمت جبران شده است. حتی با پوشش بیشتر برخی داروهای داخلی دارویی را زیر پوشش بردیم که ۵۰ درصد بازار تقاضا داشت پس قیمت برخی داروها حتی کمتر هم خواهد شد و در نتیجه دارویی که عرضه می شود قیمت پایین تری خواهد داشت.
او در رابطه با نسخه نویسی الکترونیک، خاطرنشان کرد: در زمینه نسخه الکترونیک جامعیت سامانه های ما سبب شد طرح ساماندهی دارو در این حوزه با قابلیت همین نرم افزارها فایده بخش باشد، اگر سامانه ها نبود این کار مهم قابل اجرا نبود. در کنار آن وزارت بهداشت هم برنامه هایی برای تکمیل پرونده الکترونیک سلامت دارد. امیدواریم این طرح و پزشکی خانواده همین سال جاری اجرایی شود.
ناصحی، اظهار داشت: مدتها است که پرداخت های ما به موسسات طرف قرارداد بروز است و حدودا تمام موسسات پزشکی دولتی و خصوصی را تا آخر خردادماه پرداخت کردیم. در زمینه پرداخت الکترونیک و پرداخت های طرح دارویاری هم تا آخر تیرماه انجام شده است و این گام مهمی بود و حدودا ۱۸ ماه است پرداخت های مناسب و بروزی داشتیم.
وی اضافه کرد: توجهی به حوزه پیشگیری و مراقبت اولیه داریم و در صندوق بیمه همگانی بعنوان گام مهم به آنها فکر کرده ایم. ناصحی در رابطه با منابع تخصیص یافته برای اجرای طرح دارویاری، بیان نمود: طرح دارویاری اتفاق مهمی در حوزه ساماندهی داروها در کشور است. برای اجرای این طرح چند ماه کار کارشناسی شده که مشخص شود کدام دسته داروها زیر پوشش مناسب تری قرار بگیرند و قیمت تمام داروها محاسبه شده است. مجموع بیمه ها ۴۰۰۰ میلیارد تومان برای آغاز این طرح دریافت کرده اند که بیمه سلامت ۱۳۰۰ میلیارد تومان و تأمین اجتماعی هم ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای آغاز طرح دارویار دریافت کرده است. مابقی بودجه هم به بیمه نیروهای مسلح تخصیص یافته است. آنچه در قانون بودجه آمده، اینست که کل بودجه مورد نیاز برای طرح ساماندهی ارز داروها، امسال ۷۳ هزار میلیارد تومان است. بخشی از بودجه به شکل یک میلیارد دلار برای فصل اول سال گرفتیم و مابقی برپایه عملکرد به بیمه ها اختصاص می دهند.
وی با اشاره به اینکه منابع در ارتباط با اجرای طرح دارویاری نشان دار بوده و در محل دیگری هزینه نمی گردد، تصریح کرد: ارز داروهای OTC قبل از اجرای دارویار هم نیمایی بوده است و برای پوشش بیمه ای این داروها، از منابع بیمه ای استفاده می شود.
وی اضافه کرد: در مورد داروی بیماران مزمن هم نسخه تا سه بار قابل تمدید است؛ یعنی اگر بیمار وضعیت ثابتی داشته باشد پزشک تا سه بار می تواند داروی موردنیاز او را تمدید کند تا بدون احتیاج به رجوع مجدد به پزشک، دارو را از داروخانه دریافت کند.
او در ادامه صحبت هایش درمورد میزان اجرای نسخه الکترونیک در مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت، توضیح داد: نسخه الکترونیک در اغلب مراکز درمانی اجرا می شود اما حدود ۱۶ هزار نفر از پزشکان طرف قرارداد بیمه ما نیستند.
وی در پاسخ به سؤال ایسنا در رابطه با میزان اعتبارات تخصیص یافته برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری و ساز و کار بیمه سلامت در اینباره، خاطرنشان کرد: اعتبار پیشبینی شده برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، ۵۰۰۰ میلیارد تومان است که بعد از نهایی شدن در سازمان برنامه و بودجه، تخصیص می یابد. این اعتبار به سازمان بیمه سلامت پرداخت می شود و سپس با انعقاد تفاهم نامه میان بیمه سلامت و سایر بیمه ها، به سازمان های بیمه گر پرداخت می شود. سازمان بیمه سلامت، سازمانی دولتی و مرجع است. این مبلغ برای یک سال و سه ماه (سال جاری و سه ماهه پایانی سال قبل) است و در بودجه سال آینده هم باید بودجه در ارتباط با این مورد برای سازمان بیمه سلامت در نظر گرفته شود.
او در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در رابطه با اساس نامه صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج، اظهار داشت: روند قانونی در این حوزه درحال سپری شدن است و منتظر تایید نهایی شورای نگهبان هستیم. ساز و کار اجرایی در بیمه سلامت آماده است که زمان اجرایی شدن آن جزئیات طرح را به اطلاع عموم خواهیم رساند.
او در پاسخ به سوالی در رابطه با روند ورود بیمه های تکمیلی در زمینه نسخه الکترونیک و درخواست آنها در خصوص وجود اسناد کاغذی از بیمه شدگان، اظهار داشت: مشکل بیمه های تکمیلی از آغاز طرح نسخه الکترونیک بارها گفته شد و این اجبار قانونی به بیمه های تکمیلی اعلام شده و مکاتبات گوناگونی در این حوزه انجام شده است. حتی به مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات و سازمان برنامه و بودجه اطلاع داده شده است. البته اخیرا چند بیمه مانند بیمه ایران و بیمه آتیه سازان آغاز به این کار کردند و نیاز است که بقیه بیمه های تکمیلی هم به شکل جدی تر وارد بحث نسخه الکترونیک شوند. در ابتدای نسخه الکترونیک، لینک مربوطه سامانه را به همه بیمه های تکمیلی فرستادیم و اعلام کردیم که می توانند از سامانه های نسخه الکترونیک استفاده نمایند تا بدون رجوع بیمه شده، هزینه ها پرداخت گردد. متولی این مورد سازمان بیمه سلامت نیست و هرگونه پرداخت غیرالکترونیک برای بیمه های پایه ممنوع می باشد.
او در بخش دیگری از سخنان خود به بیمه درمان ناباروری اشاره نمود و اظهار داشت: امسال همینطور ۷۵۰ میلیارد تومان بودجه برای درمان ناباروری به کل بیمه ها تخصیص می یابد.
وی اضافه کرد: موضوع هایی مطرح می شود که هزینه ای به طرح دارویاری تحمیل شده است که بطور قطع اینطور نیست. تأمین داروی sma از محلی تهیه شده است که در چارچوب بخش ریالی این طرح نیست. اجازه قانونی برای هزینه منابع طرح دارویاری در سایر بخش ها وجود ندارد و ما امین مردم هستیم.
ناصحی افزود: حداقل ۲۹ بیماری صعب العلاج برای پوشش در نظر گرفته شده است که بعد از ابلاغ، اقدامات لازم به انجام می رسد. سرطان ها، بیماری های گوارشی، بیماری های متابولیک، اوتیسم، EB، کاشت حلزون و... شامل این بیماری ها می شوند که امیدواریم به خوبی طرح اجرا شود. در بحث بیماران نادر بیماری های زیادی در این طرح داریم که بعنوان مثال mps در طرح اولیه ما وجود دارد، البته باید دقت کنید که این طرح هنوز اجرایی نشده است. ما دلسوز تمام بیماران هستیم. پنج درصد ظرفیت هم در نظر گرفته شده است تا اگر بیمارانی در فهرست مطرح نبودند بتوانند از راه کمیسیون های استانی مشمول طرح شوند تا سرانجام کل بیماری های صعب العلاج وارد فهرست شوند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت همینطور از طراحی سامانه یکپارچه نسخه الکترونیک اطلاع داد و اظهار داشت: ان شاءالله مراحل اولیه این سامانه از مهر ماه اجرایی می شود تا بستر قابلیت اجرایی کامل داشته باشد. با این شیوه دیگر سامانه ملی سلامت خواهیم داشت که اساس آن بر پایه سامانه بیمه سلامت است و سامانه های فرعی بیمه ها برچیده می شود.



1401/05/23
15:09:15
5.0 / 5
195
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر