در گفت وگو با سرشیر تشریح شد

اعلام تمهیدات هلال احمر برای اربعین

اعلام تمهیدات هلال احمر برای اربعین

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ضمن تشریح تمهیدات هلال احمر برای اربعین، درباره نحوه ارائه خدمت به زوار، وضعیت ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به عراق، شرایط واکسیناسیون زوار مقابل کرونا و... توضیح داد.



دکتر طاهر درودی در گفت و گو با ایسنا، درباره تمهیدات جمعیت هلال احمر برای اربعین حسینی، اظهار داشت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایرانی به عنوان یکی از کمیته های ستاد مرکزی اربعین، مانند سالهای قبل عملیات بهداشتی و درمانی خارج از مرز و عملیات امدادی داخل مرز را در روزهای اربعین انجام می دهد.

وی اضافه کرد: باتوجه به این که امسال فکر می نماییم که جمعیت زوار حضرت اباعبدالله (ع) به سبب دو سال تعطیلی ناشی از کرونا و... بیش از سالهای قبل خواهد بود و تعداد مشتاقان بیشتر است، تمهیدات و پیش بینی های ما هم برای تامین دارو و تجهیزات و همین طور تیم پزشکی و درمانی و مراکز درمانی به نسبت سالهای قبل بالا رفته است. در عین حال عمده مراکز و سازمان های مردم نهادی که در این ایام کار بهداشتی و درمانی انجام می دادند، باتوجه به قراری که گذاشته شد، باید با هماهنگی جمعیت هلال احمر ارائه خدمات داشته باشند و مراکزی که با جمعیت هلال احمر هماهنگ نشدند، خدمت خاصی را از هلال احمر دریافت نخواهند کرد.
راه اندازی حداقل ۳۰ مرکز درمانی هلال احمر برای اربعین
درودی افزود: پیش بینی ما این است که حداقل حدود ۳۰ مرکز ارائه خدمات در شهرهای نجف، کربلا، بین راه، پس از مرز، در کاظمین و سامرا راه اندازی خواهد شد و ارائه خدمات به زوار را بر عهده خواهند داشت. در عین حال سطح خدمات مان باتوجه به نوع مراکز به چند سطح مختلف باتوجه به شرایط آن مرکز و نوع خدماتی که مورد نیاز است، متغیر است. بیشتر مراکز ما بصورت شبانه روزی ارائه خدمات می کنند. درمانگاه های نجف و کربلا جزو همین ۳۰ مرکز هستند، اما درمانگاه های با سطح بالاتر ارائه خدمت محسوب می شوند. ما سه سطح ارائه خدمات را در قالب درمانگاه های سطح یک، سطح دو و سطح سه تعریف کردیم و سطح چهار هم شامل بیمارستان می شود. بالاترین سطح خدمات مان شامل متخصصین رشته های مختلف است و لابراتوار و پلی کلینیک را در گروه تخصصی پزشکی داریم که در درمانگاه های شهر نجف و کربلا مستقرند. همین طور تعدادی خودرو های امدادی، آمبولانس و اتوبوس- آمبولانس را در داخل خاک عراق خواهیم داشت که البته باید صبر نماییم تا تعداد آنها نهایی شود و پس از آن اعلام نماییم.

وی با اعلان اینکه هماهنگی های لازم با جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت و دولت عراق در حال انجام می باشد، اظهار داشت: مذاکرات درحال پیگیری است تا بتوانیم بهترین و باکیفیت ترین خدمات را در طول این ایام داشته باشیم. در عین حال امسال یک نگرانی مان بحث بیماریهای عفونی و همین طور موضوع گرمازدگی است که اهمیت دارد. بر این اساس گروههای آموزشی هلال احمر درحال آماده سازی و بروزرسانی محتواهای آموزشی هستند و طی چند روز آینده بوسیله فضای مجازی و رسانه های مختلف، آموزش های مان شروع می شود؛ یک گروه به عنوان آموزش های عمومی برای کل زوار و یک گروه هم آموزش های تخصصی تر برای موکب داران و افرادی که متولی ارائه خدمات به زوار هستند، ارائه می شود.

درودی با اشاره به خدمات بهداشتی و درمانی جمعیت هلال احمر در مراکز درمانی، اظهار داشت: خدمات جمعیت هلال احمر در مراکز درمانی از خدمات سرپایی اولیه و ارائه داروهای OTC شروع می شود تا خدمات بستری موقت و درمان های اولیه ادامه دارد. همین طور اگر نیاز به خدمات سطح بالاتر یا نیاز به انتقال به بیمارستان نیز برای زائری وجود داشته باشند، با بیمارستان های عراقی هم هماهنگ شده تا بیماران منتقل شوند.
ارسال دارو و تجهیزات پزشکی از ایران به عراق برای اربعین
وی با اعلان اینکه تعداد تیم پزشکی جمعیت هلال احمر حدودا ۱۵۰۰ نفر است، اظهار داشت: البته تعداد قطعی تیم درمانی را پس از نهایی شدن اعلام می نماییم. در عین حال دارو و تجهیزات پزشکی نیز از ایران به عراق ارسال می شود. باتوجه به شرایط، فصل و بیماریهای رایجی که داریم، بطور معمول هر سال فارماکوپه دارویی ما به روز می شود که امسال هم از طرف متخصصین گروه پزشکی و داروسازی مان این بروزرسانی انجام شده است. بر این اساس بخش قابل توجهی از دارو و تجهیزات تهیه و آماده شده و درحال بسته بندی است. بخش دیگری هم سفارش گذاری شده که امیدواریم طی هفته آتی به دست مان برسد.
الزامات واکسیناسیون مقابل کرونا در مسافرت اربعین
درودی درباره الزامات واکسیناسیون مقابل کرونا برای سفر اربعین، اظهار داشت: تمام واکسن های مورد تایید وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای سفر به عراق در اربعین قابل قبول است. باتوجه به مصوبه ستاد مرکزی اربعین، تزریق دو دز واکسن کرونا کفایت می کند، مگر این که از تزریق دز دوم بیش از شش ماه گذشته باشد که در این صورت الزام است که دز سوم واکسن کرونا را هم تزریق کنند. بطور کلی پیشنهاد می شود که همه زوار حداقل سه دز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند.

وی درباره بیماری وبا باتوجه به فصل گرما و سفارش ها و اقدامات انجام شده در این زمینه نیز اظهار داشت: باتوجه به همکاری که با وزارت بهداشت داریم، کارشناسان مبارزه با بیماریهای وزارت بهداشت، همراه ما حضور داشته و درباره شیوع و کنترل بیماریهای واگیر نظارت و کنترل مستقیم دارند. گزارش ها روزانه جمع آوری شده، دسته بندی و تحلیل شده و متناسب با آن اقدام می نماییم. بدین سبب نگرانی درباره کنترل بیماریهای واگیر وجود ندارد.

درودی همین طور اظهار داشت: فعلا باتوجه به مصوبه ستاد مرکزی اربعین محدودیت سنی هم برای سفر به عراق در اربعین نداریم.




1401/05/14
13:40:03
5.0 / 5
203
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماران , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر