برقراری فوق العاده سختی كار پرستاران بخش های روانپزشكی و سوختگی در قزوین
سرشیر: به مناسبت فرارسیدن روز پرستار میزگرد مطالبات پرستاران با حضور كارشناسان این حوزه در ایسنا قزوین برگزار گردید.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، «فاطمه طالبی» مدیر پرستاری بیمارستان 22 بهمن قزوین در این نشست با اشاره به اهمیت شغل پرستاری خاطرنشان كرد: پرستاران خط مقدم مراكز درمانی هستند و مراجعین هنگام ورود به مراكز درمانی ابتدا با پرستاران روبه رو می شوند، كمبود نیرو، مطالبات مراجعان در بدو ورود به جهت اینكه درد بیمار آن ها فوراً تسكین یابد همچون مواردی است كه سبب تولید فشار روحی بر پرستاران می شود، درعین حال پرستار موظف است كه با آرامش و خونسردی پاسخگوی همه مراجعان به ترتیب اولویت نجات جان بیماران باشد.
وی اضافه كرد: فوق العاده سختی كار، یكی از مطالبات پرستاران بود كه از 6 ماهه دوم سال در بخش های روانپزشكی و سوختگی محقق شد.
مدیر پرستاری بیمارستان 22 بهمن اضافه كرد: یكی دیگر از مطالبات پرستاران اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، علی رغم اینكه این قانون سال هاست به تصویب رسیده است اما اجرا نمی گردد.
طالبی تصریح كرد: هیچ كدام از خدمات پرستاران عرضه شده مشمول اجرای قانون تعرفه گذاری نشده است و امیدواریم كه این مطالبه مهم و بزرگ پرستاری به حمت مسئولین در آینده ای نزدیك محقق شود.
پیشگیری از بیماری ها مهم ترین نقش پرستاران در جامعه
«زهرا طیبی» هم در این نشست نقش پرستاران را در درمان بیماران بسیار حیاتی دانست و اظهار داشت: پرستاران شرح وظایف مختلفی دارند اما در عموم جامعه شناخته شده نیست، یكی از علل آن كم كاری رسانه ها در نشان دادن اهمیت نقش پرستاران است.
وی اضافه كرد: در اغلب سریال ها و برنامه های تلویزیونی پرستار را فردی در حاشیه و در حال تزریق نشان داده اند این در شرایطی است كه تزریقات بخش كوچكی از وظایف پرستاران است و هم اكنون اغلب پرستاران به صورت تخصصی فعالیت می نمایند و كارشناس ارشد و دكتری رشته خود هستند و سهم قابل توجهی در عرضه راهكار های ارتقا نظام سلامت دارند.
این كارشناس ارشد مراقبت های ویژه اظهار داشت: شاخص های استاندارد ابلاغی از جانب معاونت پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی 1. 8 پرستار برای هر تخت است، این در شرایطی است كه استان قزوین هم همانند سایر استان ها هنوز از این استاندارد فاصله دارد و با كمبود پرستار روبه رو هستیم.
وی خاطرنشان كرد: این كمبود پرستار در بخش اورژانس نمود بیشتری پیدا می كند، در این بخش اولویت پرستاران نجات جان بیمار است ازاین رو باید اول به بیماری كه شرایط حادتری دارد رسیدگی شود درنتیجه ممكن است دیگر افراد رجوع كننده احساس كنند كه در حق آن ها كوتاهی شده است درحالی كه این طور نیست.
طیبی با اشاره به اهمیت نقش پرستار در جامعه خاطرنشان كرد: پرستاران هم اكنون فقط در بیمارستان ها مشاهده می شوند، ما باید برنامه زیرساخت را به سمتی ببریم كه پرستاری در جامعه وارد شود كه یك بعد آن پرستار در منزل، بعد دیگر پرستار مدارس و... است.
وی خاطرنشان كرد: مراقبت هایی كه می تواند در حوزه های پیشگیری سطح اول توسط پرستاران در سطح جامعه اتفاق بیفتد، مواردی مانند خدمات پرستاری در منزل است، پرستاران می توانند به خانه ها رجوع كنند و شرح حال افراد را بگیرند و با عنایت به سبك زندگی و الگوی تغذیه ای، عوامل خطر بیماریها در افراد و... پیش بینی كنند كه ممكن است فرد در چند سال آینده دچار دیابت و یا سایر بیماری های مزمن شود. و بر همین مبنا برنامه سبك زندگی سالم، برنامه ورزشی و.. به آن ها عرضه كنند.
این كارشناس ارشد مراقبت های ویژه اضافه كرد: به این صورت یك برنامه سبك زندگی سالم در اختیار افراد قرار می دهند، ازاین رو اگر ما نقش پرستاران را در مراقبت در منزل پررنگ نماییم می توانیم از خیلی از بیماری ها پیشگیری نماییم، بهترین و مهم ترین نقش پرستار در جامعه همین بخش پیشگیری است.
وی خاطرنشان كرد: تنها جایی كه پرستاران خارج از بیمارستان می بینیم همین بحث عرضه خدمات پرستاری مراقبت در منزل است آن هم در سطح سوم و چهارم پیشگیری. به این صورت كه بیمار بعد از مرخص شدن از بیمارستان برای پیگیری و انجام مراقبت های بعد از درمان با پرستار ارتباط برقرار می كند و دیگر نیاز به رجوع به بیمارستان نداشته باشد و از خدمات پرستار در منزل استفاده نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب