ناصحی:

تغذیه از موضوعات اساسی در سلامت جسم و روان است

تغذیه از موضوعات اساسی در سلامت جسم و روان است

به گزارش سرشیر، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: یکی از موضوعات اساسی در مبحث سلامت جسم و روان، تغذیه است.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، محمدمهدی ناصحی رییس کنگره تغذیه بالینی درطب کودکان، در مراسم افتتاحیه کنگره که روز چهارشنبه برگزار شد، اظهار نمود: این کنگره اولین رویداد بین المللی است که با همکاری سایر کشورها برگزار می گردد و همکاریهای علمی فرامرزی فرصتی باارزش برای پیشرفت سلامت خردسالان و تبادل تجربه های جهانی است. وی با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در دوران کودکی اضافه کرد: یکی از موضوعات اساسی در سلامت جسم و روان، تغذیه است؛ خصوصاً در سنین زیر پنج سالگی که رشد و تکامل خردسالان به شدت وابسته به تغذیه سالم می باشد. بگفته ناصحی، آمار سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که هم اینک ده ها میلیون نفر در جهان با سوءتغذیه و همزمان ده ها میلیون نفر دیگر با چاقی مواجهند. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران خاطرنشان کرد: این مسایل باید در محافل علمی بررسی شود تا ایده های نوینی برای حل چالش ها شکل گیرد و در کنار آن، سیاستگذاری های ملی و قانون گذاری صحیح نیز برای تامین غذای سالم در جامعه ضروری می باشد. وی اشاره کرد: یک پزشک یا متخصص به تنهایی قادر به حل مشکلات تغذیه ای نیست؛ دولت، خانواده ها، جامعه علمی و رسانه ها باید در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوانیم شرایطی امیدوارکننده برای آینده سلامت خردسالان رقم بزنیم. پژمان روحانی دبیر علمی کنگره نیز در حاشیه اولین کنگره تغذیه بالینی در طب خردسالان که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار نمود: کنگره امسال، نخستین کنگره تغذیه بالینی در طب خردسالان است. اهمیت برگزاری آن از این جهت است که موضوع تغذیه کودکان، چه در جهان و چه در کشور ما، کمتر مورد توجه قرار گرفته بود. خصوصاً در زمان بیماری، مسئله تغذیه خردسالان به طور معمول فراموش می شود. به این علت احساس کردیم ضروری است اقدامی جدی در سطح ملی و حتی بین المللی صورت گیرد تا جایگاه فعلی خودمان را بررسی نماییم و برای آینده برنامه ریزی بهتری داشته باشیم. وی با اعلان اینکه یکی از مهم ترین محورهای این کنگره، موضوع سوءتغذیه است، بیان نمود: سوءتغذیه در خردسالان در انواع بیماری ها به صورت های مختلف بروز می کند. خوشبختانه در کشور ما طی سالهای قبل خانه های بهداشت مختلفی در شهر و روستا بوجود آمده امروز دستورالعمل های مدونی وجود دارد و همکاران ما آموزش دیده اند تا از مراحل اولیه، اختلالات رشد و سوءتغذیه خردسالان را شناسایی کنند. در مراکز بهداشت، وزن و قد خردسالان ثبت و روی نمودار رشد بررسی می شود و وضعیت سوءتغذیه شناسایی می شود. این اقدامات در سطح جامعه بسیار مؤثر بوده است. اما مشکل اصلی زمانی بروز می کند که کودک وارد مرحله درمان و بستری در بیمارستان می شود؛ جایی که سوءتغذیه بیمارستانی امکان دارد اتفاق بیافتد. این فوق تخصص گوارش خردسالان اظهار داشت: چند سال است که در وزارت بهداشت دستورالعمل شناسایی و ارزیابی سوءتغذیه خردسالان تدوین شده و الان اجرا می شود. در این برنامه ها، هدف ما آموزش کارشناسان تغذیه است تا بتوانند وضعیت تغذیه ای کودک را دقیق ارزیابی کنند، لطمه ها را بشناسند و از عوارض بعد از بیماری در پی بستری جلوگیری نمایند. بطور خلاصه بگفته ناصحی، آمار سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که هم اینک ده ها میلیون نفر در جهان با سوءتغذیه و همزمان ده ها میلیون نفر دیگر با چاقی مواجهند. پژمان روحانی دبیر علمی کنگره نیز در حاشیه نخستین کنگره تغذیه بالینی در طب خردسالان که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید، اظهار داشت: کنگره امسال، اولین کنگره تغذیه بالینی در طب خردسالان است.

منبع:

1404/07/09
13:15:29
5.0 / 5
14
تگهای خبر: آموزش , ارزیابی , بهداشت , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۸ بعلاوه ۴
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر