زنان ۲ برابر مردان به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند

زنان ۲ برابر مردان به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند

آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی ناشی از اختلالات خود ایمنی بوده و زنان دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می شوند.


سید ضیاء الدین مظهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: آرتریت روماتوئید سبب تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی می شود و روز به روز محدودیت حرکتی را بیشتر می کند.
وی گفت: علت اصلی بروز این بیماری بطور دقیق معین نمی باشد، ولی بررسی ها نشان میدهد عوامل ارثی، استعمال دخانیات، اضافه وزن و چاقی، نوع مواد خوراکی و عادات غذایی از عوامل زمینه ساز و شیوع آرتریت روماتوئید است.
عضو انجمن تغذیه ایران افزود: افرادی که زمینه ارثی و ژنتیکی این بیماری را دارند، بطور دائم فعل و انفعالاتی را در سیستم سوخت و ساز خود هدایت می کنند و مواد تولید شده سبب آسیب، تخریب غضروف ها و تغییر بافت استخوانی و مفاصل می شوند.
به گفته وی، نوع تغذیه، میزان انرژی دریافتی بوسیله خوراک روزانه، حذف بعضی مواد غذایی در پیش گیری از چاقی در تسکین و کاهش التهابات مفاصل، به ویژه مفاصل حرکتی، موثر بوده و در کنار درمان های دارویی یا جراحی و فیزیوتراپی، اجرای یک برنامه غذایی متناسب با نوع التهاب، فرسودگی و تخریب مفاصل، طول مدت بهبودی را کوتاه تر می کند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: همچون مواد غذایی مستعد کننده بیماری آرتریت روماتوئید گوشت قرمز و مصرف زیاد مواد پروتئینی و قهوه است و در عین حال مصرف ماهی روغن زیتون، سبزیجات و میوه جات موجب کاهش عوارض این بیماری می شود.
مظهری اشاره کرد: استفاده از ماهی، به ویژه ماهی های پر چرب، منبع خوبی برای تامین اسیدهای چرب امگا ۳ شمرده می شود و به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجانیدن دو وعده در طول هفته بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
وی گفت: مشکلات حرکتی و درد مفاصل ممکنست نخستین تظاهرات آرتریت، آرتروز و نقرس باشد که موجب تحلیل رفتن مفصل یا غضروف شده ولی ما اغلب توجه چندانی به این عوارض نمی نماییم و علایم و دردهای هشداردهنده را نادیده گرفته و به خوددرمانی می پردازیم.
عضو انجمن تغذیه ایران اشاره کرد: از میان رفتن فرصت های طلایی برای درمان آرتریت روماتوئید، موجب از میان رفتن تدریجی غضروف و لطمه وارد شده به مفاصل شده و فرد مبتلا را زمین گیر می کند، در حالی که با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه، کنترل وزن زیر نظر یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، نه فقط از تورم مفاصل و گسترش بیماری جلوگیری می شود، بلکه صرفه جویی بسیاری نیز از نظر هزینه های درمان بیماری در حالت های پیشرفته یا از کارافتادگی خواهد شد.

1352


1400/04/03
14:33:41
5.0 / 5
842
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر