زنان ۲ برابر مردان به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند
آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی ناشی از اختلالات خود ایمنی بوده و زنان دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می شوند.
سید ضیاء الدین مظهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: آرتریت روماتوئید سبب تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی می شود و روز به روز محدودیت حرکتی را بیشتر می کند.
وی گفت: علت اصلی بروز این بیماری بطور دقیق معین نمی باشد، ولی بررسی ها نشان میدهد عوامل ارثی، استعمال دخانیات، اضافه وزن و چاقی، نوع مواد خوراکی و عادات غذایی از عوامل زمینه ساز و شیوع آرتریت روماتوئید است.
عضو انجمن تغذیه ایران افزود: افرادی که زمینه ارثی و ژنتیکی این بیماری را دارند، بطور دائم فعل و انفعالاتی را در سیستم سوخت و ساز خود هدایت می کنند و مواد تولید شده سبب آسیب، تخریب غضروف ها و تغییر بافت استخوانی و مفاصل می شوند.
به گفته وی، نوع تغذیه، میزان انرژی دریافتی بوسیله خوراک روزانه، حذف بعضی مواد غذایی در پیش گیری از چاقی در تسکین و کاهش التهابات مفاصل، به ویژه مفاصل حرکتی، موثر بوده و در کنار درمان های دارویی یا جراحی و فیزیوتراپی، اجرای یک برنامه غذایی متناسب با نوع التهاب، فرسودگی و تخریب مفاصل، طول مدت بهبودی را کوتاه تر می کند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: همچون مواد غذایی مستعد کننده بیماری آرتریت روماتوئید گوشت قرمز و مصرف زیاد مواد پروتئینی و قهوه است و در عین حال مصرف ماهی روغن زیتون، سبزیجات و میوه جات موجب کاهش عوارض این بیماری می شود.
مظهری اشاره کرد: استفاده از ماهی، به ویژه ماهی های پر چرب، منبع خوبی برای تامین اسیدهای چرب امگا ۳ شمرده می شود و به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجانیدن دو وعده در طول هفته بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
وی گفت: مشکلات حرکتی و درد مفاصل ممکنست نخستین تظاهرات آرتریت، آرتروز و نقرس باشد که موجب تحلیل رفتن مفصل یا غضروف شده ولی ما اغلب توجه چندانی به این عوارض نمی نماییم و علایم و دردهای هشداردهنده را نادیده گرفته و به خوددرمانی می پردازیم.
عضو انجمن تغذیه ایران اشاره کرد: از میان رفتن فرصت های طلایی برای درمان آرتریت روماتوئید، موجب از میان رفتن تدریجی غضروف و لطمه وارد شده به مفاصل شده و فرد مبتلا را زمین گیر می کند، در حالی که با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه، کنترل وزن زیر نظر یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، نه فقط از تورم مفاصل و گسترش بیماری جلوگیری می شود، بلکه صرفه جویی بسیاری نیز از نظر هزینه های درمان بیماری در حالت های پیشرفته یا از کارافتادگی خواهد شد.
1352
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب