خوراكی های ارزان قیمتی كه عامل بیماری كبد چرب شدند

خوراكی های ارزان قیمتی كه عامل بیماری كبد چرب شدند

سرشیر: خراسان رضوی به هر فروشگاه خواربارفروشی بروید و احیانا در صف پرداخت قرار گرفته باشید، غلات شیرین، نوشیدنی های شیرین و شیرینی های مختلفی را مشاهده خواهید کرد. این غذاهای فرآوری شده مقرون به صرفه و خوشمزه هستند، برای اینکه با شربت ذرت فروکتوز ارزان شیرین می شوند. متاسفانه، نتایج تحقیق کنونی نشان میدهد که این عادات غذایی ارزان موجب بیماری افراد می شود.


به نقل از نیوز، پژوهشگران می گویند مصرف زیاد فروکتوز می تواند موجب تجمع چربی در اطراف اندام ها و منجر به بیماری به نام کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود.
تعدادی از محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو ایالات متحده، بتازگی دریافتند در مبتلاشدن به بیماری کبد چرب، روده نقش به سزایی دارد و محافظت از روده می تواند از لطمه کبدی جلوگیری کند. این بیماری یکی از شایع ترین علل بیماری مزمن کبدی در جهان است و می تواند به شرایط جدی تری مانند سیروز، سرطان کبد، نارسایی کبدی و مرگ منجر شود.
دکتر مایکل کارین، استاد برجسته داروسازی و لطمه شناسی دانشکده پزشکی کالیفرنیا سن دیگو (UC) اظهار نمود: این یافته ها به نگاهی اشاره دارد که می تواند از بروز لطمه کبدی جلوگیری کند.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف فروکتوز با چندین بیماری مزمن ازجمله بیماریهای قلبی و سرطان نیز ارتباط دارد. هنگامی که فروکتوز مصرف می شود توسط آنزیمی به نام فروکتوکیناز در روده ها هضم می شود. دانشمندان با دقت این روند را در موش ها بررسی کردند. آنان به موش ها مقدار زیادی فروکتوز یا تلفیقی از فروکتوز و چربی دادند.
در هر دو مورد، متابولیسم فروکتوز پروتئین های محافظت کننده از روده را مسدود کرد و موجب ایجاد «روده نشتی» شد و سموم به جریان خون نفوذ کردند. وقتی این سموم به کبد رسیدند، موجب التهاب و افزایش رسوبات چربی شدند؛ به عبارت دیگر موش ها به بیماری کبد چرب مبتلا شدند.
موش ها هنگام تغذیه با مقادیر زیادی از فروکتوز و چربی، بیماری حتی شدیدتری را تجربه کردند. اما با کاهش میزان فروکتوز در رژیم غذایی به حداقل میزان ممکن، کبد آنها سالم ماند (این میزان می تواند با میزان فروکتوز دریافتی از مصرف میوه مطابقت داشته باشد).
کارین اضافه کرد: «کاملا واضح است که فروکتوز سبب آلودگی روده می شود و اگر از سد روده عبور نکند، فروکتوز لطمه کمی به کبد وارد میکند.»
بااینکه ممکنست استفاده از این یافته ها برای افرادی که به بیماری NAFLD مبتلا هستند، خیلی کاربردی نباشند اما پژوهشگران معتقدند این یافته ها سبب امیدواری در درمان های آینده خواهد شد.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Metabolism انتشار یافته است.




منبع:

1399/11/12
13:46:17
0.0 / 5
1225
تگهای خبر: آلودگی , آنزیم , پزشك , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر