زالی عنوان كرد؛
خطر سرطان زایی نمك
سرشیر: سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، قسمتی از بروز بیماری های نو پدید را حاصل كشت غیر اصولی میوه و سبزیجات دانست.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، علی رضا زالی، با اشاره به بحث امنیت غذایی و مصرف صحیح موادغذایی نسبت به مصرف نمك بیش از اندازه نیاز بدن آگهی داد و اظهار داشت: خطر سرطان زایی نمك به اثبات رسیده است. وی اظهار نمود: هر چند نمك دریا حاوی مواد معدنی همچون فلوئور و پتاسیم است اما با عنایت به اینكه در مصرف مقادیر زیاد آن این املاح تامین می شود، این خاصیت آن خیلی كم اهمیت بوده و ارزش كاربری ندارد. زالی، لزوم آموزش همگانی و مداخله ای را از طرف متولیان حوزه سلامت مورد توجه قرار داد و بر اولویت سلامت و امنیت غذا تاكید نمود. سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ابراز امیدواری كرد كه اطلاع رسانی و استفاده از نظرات كارشناسان بتواند موجبات تسریع در برنامه های هدفمند بهبود وضعیت تغذیه و ارتقاء سلامت مردم را فراهم آورد. وی افزود: دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بعنوان یكی از دانشگاه های بزرگ كمك های مختلفی را در زمینه سلامت داشته و در حوزه تغذیه نیز این دانشگاه ضمن در اختیار داشتن اعضای هیئت علمی توانمند، تابحال اقدامات موثری انجام داده است. زالی، بهره گیری از سیستم كشاورزی سبز را زمینه ساز تحولی بزرگ در تولید محصولات كشاورزی و گلخانه ای دانست و درباره خاصیت های آن توضیح داد: كشاورزی سبز تلاش می كند با استفاده از كمترین منابع آب و خاك بیشترین محصول را تولید كرده و در عین حال سطح گازهای گلخانه ای تولید خودرا نیز پایین بیاورد. وی افزود: در كشاورزی سبز خصوصاً روی استفاده بهینه از آب تاكید زیادی می شود. سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به شیوع بیماری های غیر واگیر وارتباط تنگاتنگ آن با مصرف مواد غذایی ناسالم، اظهار داشت: با عنایت به بروز بیماری های نو پدید كه قسمتی از آن حاصل كشت غیر اصولی میوه جات و سبزیجات است، لازم است كشاورزان ضمن تولید غذای سالم، مروجان تغذیه سالم هم باشند. زالی، اهمیت حفظ محیط زیست و توجه به سلامت مردم را مورد تاكید قرار داد و اظهار نمود: محیط زیست در تمام كشور و خصوصاً شهرهای بزرگ همچون تهران بسیار مهمست و در همین سوژه پسماند و فاضلاب ها برای كاهش بار بیماری ها باید هر چه سریع تر ساماندهی گردد. وی، ساماندهی پسماند و هوای پاك را همچون مهم ترین دغدغه های حوزه سلامت دانست و همكاری و تعامل دانشگاه با سازمان های متولی همچون وزارت كشاورزی، وزارت نیرو، شهرداری و سایر سازمان های مرتبط را چاره مناسبی برای رفع این مشكل دانست. سرپرست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به اقبال جهان به توسعه محصولات گلخانه ای و تاثیر مستقیم آن بر سلامت مردم یادآورشد: یكی از مسائلی كه در گلخانه ها باید رعایت شود، توجه به زمان برداشت محصولات است كه باید از طرف متولیان این حوزه رسیدگی شود. زالی، تقویت و نظارت بر تولید صنایع تبدیلی محصولات كشاورزی را یكی دیگر از شاخصهای تضمین سلامت غذای مردم از مزرعه تا سفره ذكر كرد و اضافه كرد: دریافت جریمه از عرضه كنندگان مواد غذایی فاسد و لطمه رسان، یكی دیگر از راه های كمك به امنیت سلامت غذای مصرفی مردم است.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب