سرپرست اداره امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو، نسبت به تبعات نگهداری نادرست محصولات پروتئینی در روزهای گرم سال، هشدار داد.
به گزارش سرشیر به نقل از ایفدانا، حشمت الله رضوی اظهار داشت: فرآورده های گوشتی همچون محصولات بسیار حساس به دما هستند و باتوجه به افزایش دمای محیط به بالای ۴۰ درجه در خیلی از استانها، رعایت کامل زنجیره سرد از مرحله تولید تا مصرف، یک الزام غیرقابل چشم پوشی است. وی ادامه داد: در صورت نگهداری فرآورده های گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، ناگت، ژامبون و گوشت های بسته بندی شده در دمایی خارج از محدوده مجاز (۰ تا ۴ درجه سانتی گراد در یخچال یا منفی ۱۸ درجه در حالت منجمد)، خطر رشد میکروارگانیسم های بیماری زا مانند سالمونلا، لیستریا و کلستریدیوم پرفرنژنس به شدت بیشتر می شود.
رضوی با تکیه بر جنبه های شیمیایی تخریب فرآورده ها اظهار داشت: افزایش دمای نگهداری می تواند منجر به تسریع در وقوع واکنش های پروتئولیتیک و لیپولیتیک، تشکیل ترکیبات مضر مانند آمین های بیوژنیک، تغییر رنگ، بو و طعم و در نهایت کاهش ماندگاری و ایمنی محصول شود. سرپرست اداره امور فرآورده های دامی و دریایی اشاره کرد: خودرو های حمل باید مجهز به یخچال و ثبت کننده دما (دیتالاگر) باشند، همین طور در فروشگاه ها وجود دماسنج مدرج و کالیبره شده برای کنترل روزانه دمای نگهداری ضرورت دارد. قطع برق و ضعف سیستم های پشتیبان یکی از نگرانی های اصلی در ایام گرم سال است.
رضوی تاکید کرد: بازرسان معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در فصل گرما با محوریت فروشگاه های عرضه فرآورده های گوشتی، مراکز توزیع و سردخانه ها، نظارت های هدفمند و تشدیدشده ای را انجام می دهند و در صورت کشف نگهداری نامناسب یا تقلب، اقدامات قانونی فوری اعمال خواهد شد. وی از مردم خواست هنگام خرید این فرآورده ها به دمای یخچال، سلامت بسته بندی، برچسب اصالت و شرایط عرضه دقت کنند و از خرید محصولات دامی که در معرض گرما یا بدون زنجیره سرد عرضه می شوند، خصوصاً در فروشگاه های کوچک فاقد تهویه، اجتناب کنند.
منبع: kaymak.ir