مدیركل جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت:

طرح جوانی جمعیت باعث اصلاح الگوهای نادرست در زمینه سلامت باروری شده است

طرح جوانی جمعیت باعث اصلاح الگوهای نادرست در زمینه سلامت باروری شده است

سرشیر: به گزارش سرشیر، خراسان رضوی مدیرکل جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: اجرای طرح جوانی و افزایش جمعیت سبب اصلاح الگوهای نادرست در حوزه سلامت باروری شده و این مقوله تبدیل به یک فرهنگ عمومی در بین مردم شده است.



دکتر صابر جباری، در اولین کنگره بین المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت اظهار نمود: در ارتباط با نسبت سواد سلامت به جوانی جمعیت باید بگوییم که اگر سطح سواد مردم در حوزه باروری افزایش یابد به این نتیجه خواهند رسید که هر چقدر سن ازدواج پایین تر و تعداد حاملگی ها و همینطور میزان شیردهی ها بیشتر باشد آن خانم از ابتلای به ۳ سرطان رحم، تخمدان و پستان به دور خواهد بود و اگر بانوان اهمیت این موارد را به خوبی بدانند میل و رغبتشان به بارداری، فرزندآوری و شیردهی بیشتر می شود.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به این که مبحث بسیار مهم جوانی و افزایش جمعیت همچون موارد تاکید مقام معظم رهبری بوده که بعد از یک تاخیر ۱۰ ساله به یک قانون تبدیل شد، بیان نمود: در مدت ۱.۵ سالی که از زمان اجرای طرح جوانی جمعیت می گذرد اقدامات موثری در استانهای مختلف صورت گرفته، گرچه هنوز بابت عرضه آمار زود است، چونکه الگوها و رفتارهای باروری به تدریج ارتقاء پیدا می کند و نتایج آن زمان بر است.

مدیرکل جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در مدت کوتاهی که از اجرای طرح جوانی و افزایش جمعیت می گذرد توانسته ایم که الگوهای نادرست در حوزه سلامت باروری را اصلاح نماییم و این مقوله تبدیل به یک فرهنگ عمومی در بین مردم شد و به واسطه آن باورهای نادرست در زمینه حاملگی اصلاح گردید و گواه این سخن آمارهای افزایشی موالید زوجین در سنین ۳۵ تا ۴۰ سال، ۴۰ تا ۴۵ سال و حتی بالاتر در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال ۱۴۰۰ بوده است و امیدواریم که این وضعیت مطلوب در راه تحقق مبحث جوانی و افزایش جمعیت تداوم یابد.

جباری با اشاره به اینکه ما سالهای سال الگوی عمومی نادرستی را در جامعه با شعار نادرست فرزند کمتر، زندگی بهتر دنبال می کردیم، تصریح کرد: در سیاستگذاری جدید به دنبال بیان خیرات و برکات وجود فرزند در زندگی های زوجین هستیم و به همین جهت بر مبحث فرزند بیشتر، زندگی بهتر تاکید داریم.

وی افزود: اقدامات موثر صورت گرفته در بحث موالید و مقوله فرزندآوری با رشد ۲.۵ درصدی تمایل والدین خواستار فرزند از ۲ به ۳ و رشد ۱۵ درصدی را در موارد از ۳ به ۴ و بیشتر همراه بوده و این مهم مبین آن است که اگر ما خوب اقدام نماییم و قوانین را به درستی اجرا نماییم و در کنار آن فرهنگ سازی درست در مبحث فرزندآوری، مدیریت هزینه های حاملگی و زایمان و تکریم مقوله مادری را داشته باشیم اساسا اتفاق بسیارخوب عدم گرفتاری در چاله پیری جمعیت رقم خواهد خورد.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به این که ما بر ازدواج به هنگام و فرزندآوری بموقع تاکید داریم، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که مبادرت به موقع در بحث باروری و فرزندآوری هم در راه تحقق مقوله جوانی و افزایش جمعیت موثر بوده و هم این که در درمان مشکل زوج های نابارور مثمر ثمر است.

جباری با تکیه بر این که ازدواج باید آسان باشد و این مهم نباید به تاخیر بیفتد، اظهار داشت: برای تولد نخستین فرزند نباید فاصله ۵ تا ۶ سال گذاشته شود، چونکه به لحاظ پزشکی ناباروری های اولیه دیر تشخیص داده می شود، در زوجینی که از روش پیشگیری طولانی مدت استفاده می نمایند احتمال ناباروری افزوده می شود و در ادامه تشخیص دیرهنگام و درمان سخت آن مشکل را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: ما در هیچ سنی منع حاملگی در بانوان را نداریم، اما سفارش ما به خانم ها اینست که تا جوان هستند مبادرت به باروری و فرزندآوری نمایند.

مدیرکل جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: سن ازدواج در کشورهای مختلف دنیا همچون ایران افزوده شده و دختری که در سن ۳۰ سالگی ازدواج می کند حاملگی در سنین بالاتر را تجربه می نماید و معتقدیم زمانیکه حاملگی در سن های بالاتر باشد نیازمند مراقبت های بیشتر در مقوله های پزشکی و بهداشتی است.

دکتر جباری با اشاره به اینکه دانشگاه های علوم پزشکی زنجان، مشهد و قم بالاترین آمارهای فرزندآوری کشور را در سال ۱۴۰۱ داشته اند و از عملکرد به مراتب بهتری به نسبت ۶۳ دانشگاه دیگر برخوردار بودند، تصریح کرد: ما طبق تاکید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی که کارنامه موفقی در مقوله فرزندآوری و جوانی و افزایش جمعیت داشتند برنامه های حمایتی ویژه ای داریم و ما در این خصوص ۸ محور را برای تحقق این مورد تبیین کرده ایم.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو ۳ دانشگاه اول کشور در مبحث جوانی و افزایش جمعیت است

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو ۳ دانشگاه اول کشور در مبحث جوانی و افزایش جمعیت بوده و این دانشگاه بعد از زنجان در جایگاه دوم کشور قرار گرفته و با عنایت به ظرفیت بسیار بالای این دانشگاه و وجود بارگاه منور رضوی انتظاری جز این از این دانشگاه نیست و معتقدیم که حتی می تواند در جایگاه اول کشور در این عرصه قرار بگیرد.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در بحث بودجه و اعتبارات سهم ویژه ای به مبحث جوانی و افزایش جمعیت در حوزه های بهداشت، درمان، آموزش، پژوهش و غیره اختصاص یافته و در کنار آن امتیاز و حمایت ویژه تری برای دانشگاه های برتر کشور در حوزه فرزندآوری همچون مشهد لحاظ شده است.

به گزارش دانشگاه علوم پزکی مشهد، جباری افزود: ملاک ما در کمک به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی میزان نرخ باروری کلی و افزایش آن بوده و بر این مورد متمرکز شدیم تا که این دانشگاه ها و دانشکده ها بیشتر از پیش در راه مبحث جوانی و افزایش جمعیت در حوزه تحت پوششان گام بردارند.

نخستین کنگره بین المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با حضورسخنرانانی از کشورهای استرالیا، آمریکا، برزیل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی و همینطور معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای توسعه سواد سلامت، تعهد دولت و نظام سلامت (سیاست گذاری)، محیط های ارتقا دهنده سواد سلامت (بهداشتی، دارویی و درمانی، آموزشی، مدارس و... )، سواد سلامت و مدیریت بیماری ها، سواد سلامت و رسانه، توسعه مهارت ها و راهبردهای سواد سلامت، تأثیر آموزش بهداشت و سواد سلامت بر سبک زندگی سالم و سواد سلامت و توانمندسازی جامعه طی روزهای ۲۸ و ۲۹ مرداد ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.





منبع:

1402/05/29
11:36:10
5.0 / 5
261
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر