معاون علوم پزشكی شیراز:

تب کریمه کنگو بیماری بومی ایران است

تب کریمه کنگو بیماری بومی ایران است

سرشیر: به گزارش سرشیر، فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت بیماریهای مشترک انسان و حیوان، اشاره کرد: ˮتب کریمه کنگوˮ یک بیماری وارداتی نیست بلکه این بیماری از گذشته دور تا حالا در ایران و فارس وجود داشته و امروز موارد تشخیص بالا رفته است.


دکتر عباس رضائیان زاده دوشنبه ۱۹ تیر به خبرنگاران اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از گذشته های دور در قاره های آسیا، آفریقا، اروپای شرقی، کشورهای همجوار و ایران وجود داشته و در سالهای اخیر به سبب افزایش اطلاعات مردم پیرامون علائم این بیماری و ارتقاء تکنولوژی های تشخیصی، شاهد افزایش موارد گزارش شده این بیماری هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن بیان این که کنه مخزن بیماری تب کریمه کنگو است، اضافه کرد: گزیده شدن توسط کنه آلوده سبب انتقال این بیماری به دام ها و انسان ها می شود.
او علایم بیماری تب کریمه کنگو را شروع ناگهانی تب شدید بالای ۳۹ درجه، سردرد شدید، سرگیجه، درد گردن و کمر و سفتی گردن، درد مفاصل و دردهای عضلانی در پشت پاها، دل درد همراه با اسهال و استفراغ، حساس شدن چشم ها به نور، قرمز و دردناک شدن چشم ها، قرمز شدن گلو و دردناک شدن آن، برافروختگی صورت و ایجاد لکه های قرمز دهانی، بعد از دوره نهفتگی بیماری عنوان نمود.
رضائیان زاده اضافه کرد: بعد از این مرحله خونریزی مخاطی و پوستی به ویژه در قسمت بالای بدن، خط زیر بغل، محل های تزریق و تحت فشار و لثه و در بانوان نیز خونریزی از رحم اتفاق می افتد.
معاون علوم پزشکی شیراز ضمن تاکید بر اهمیت زمان در نتایج درمان این بیماری ویروسی، بیان کرد: با اهمیت ترین راه های انتقال این بیماری، تماس با دام یا ترشحات و بقایای حیوان آلوده، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن و تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده است.
رضائیان زاده سم پاشی جایگاه و بدن دام در دوره های ۱۴ روزه، کنترل قاچاق دام، بهسازی محیط نگهداری دام، تهیه گوشت از مراکز مجاز، خودداری از انجام ذبح خارج از کشتارگاه، نگهداری احشای خوراکی دام به مدت ۷۲ ساعت، نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال را از با اهمیت ترین راهکارهای پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماری خطرناک دانست.




منبع:

1402/04/20
09:52:08
5.0 / 5
306
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تكنولوژی , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر