اصلاح تغذیه روزانه مهم ترین عامل جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا

اصلاح تغذیه روزانه مهم ترین عامل جلوگیری از مبتلا شدن به كرونا

به گزارش سرشیر تغذیه مناسب همچون راه های مهم حفظ سلامتی است و از این طریق میتوان خیلی از بیماری های عفونی را مهار و مانع ازبروز آن و سبب برگرداندن قوای جسمی در اثر بیماری شد. آنچه از بررسی متون علمی و گزارش های مراکز پژوهشی معتبر میتوان استنباط کرد، این است که برای مقابله با کرونا، بهترین شیوه، تقویت وضعیت سیستم ایمنی بدن و تأمین میزان احتیاج به مایعات، الکترولیت ها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی ها است.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، تغذیه برای حفظ ماهیچه ها و پیشگیری از ایجاد اختلال در سوخت وساز بدن بسیار حیاتی می باشد. هنگامی که بیماران حدود دو هفته را در بخش مراقبت های ویژه می گذرانند، می تواند سبب مشکلات جدی شود.
شبکه ملی تحقیقات بیماری های تنفسی با هدف شناسایی تغذیه مناسب، حفظ وزن مطلوب و تعیین تداخلات دارو_ غذا در بیمارانی که مبتلا به کرونا بوده اند سفارش هایی عرضه کرده است که در ادامه می آید:
_رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه پنج گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تکیه بر غلات و نان های سبوس دار، انواع جوانه ها و گروه میوه ها با تکیه بر مصرف انواع مختلف میوه ها، گروه سبزی ها با تکیه بر مصرف انواع آنها با رنگ های متفاوت و بخصوص خانواده کلم، گروه گوشت ها با تکیه بر تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها و گروه شیر و لبنیات با تکیه بر مصرف لبنیات کم چرب.
_ مصرف منظم وعده های اصلی غذایی و میان وعده در خلال روز با تکیه بر صرف صبحانه.
_ در وعده صبحانه از تخم مرغ، شیرکم چرب و پنیرکم چرب و کم نمک، نان و غلات سبوس دار و میوه و سبزی استفاده گردد.
_ مصرف منظم صبحانه کامل در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
_ پروتئین را در اولویت قرار دهید: پروتئین برای ساخت، ترمیم و حفظ ماهیچه ها و همینطور برای پشتیبانی از تولید آنتی بادی ها و سلول های سیستم ایمنی بدن لازم است. متاسفانه، میزان دریافت پروتئین معمولا در بیماران کووید19 پایین تر است.
_ تأمین پروتئین مورد نیاز روزانه بخصوص از راه تخم مرغ، گوشت سفید وحبوبات به علت نقش ساختاری پروتئین ها در سیستم ایمنی، مصرف کافی و روزانه منابع پروتئین ها بسیار اهمیت دارد.
_ از حبوبات همراه منابع غذایی ویتامین Cمانند نارنج و آبلیموی تازه به منظور جذب بهتر آهن میتوان بهره برد.
_ استفاده از منابع غذایی ویتامین B6همچون تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل ها می تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد. ویتامین B6 در متابولیسم پروتئین هم نقش دارد.
_ مصرف غذا به صورت کاملا پخته باشد. بخصوص در مورد گوشت ها، مرغ، ماکیان، ماهی ها و تخم مرغ حتما آنها را پخته مصرف کنید و توجه کنید که کاملا و به خوبی پخته شده باشد.
_ مصرف سوپ به منظور دریافت سبزیجات، غلات کامل مانند جو و مایعات مفید می باشد. در تهیه سوپ میتوان از منابع پیش ساز ویتامین آ مثل هویج، گوجه فرنگی و کدو حلوایی و همینطور از انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشنیز و بروکلی و پیاز و جوانه ها به علت داشتن انواع ویتامین های B و همینطور از تکه های سینه مرغ بهره برد.
_ مصرف مایعات گرم فراوان نظیر آب جوشیده و چای کم رنگ سفارش می شود.
_ مصرف شیر و لبنیات کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک به مقدار حداقل دو لیوان در روز سفارش می شود. این گروه منبع خوبی از ویتامین B2هستند که در سیستم ایمنی نقش دارند.
_ مصرف مواد غذایی دارای ویتامین و مواد معدنی را افزایش دهید: ویتامین A، C، D و E و روی برای عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم هستند، آنها هم در سلامتی عضلات و هم در انرژی نقش دارند، که می توانید با قرار دادن مصرف شیر، ماهی های چرب، میوه ها، سبزی ها، آجیل و لوبیا در رژیم غذایی خود، آنها را تأمین کنید.
_ مصرف میوه و سبزی تازه، استفاده از تمام زیر گروه های میوه ها به علت داشتن پیش ساز ویتامین A و ویتامین C و استفاده از تمام زیر گروه های سبزیجات مشتمل بر سبزیجات زرد، قرمز، نارنجی و سبز رنگ سفارش می شود البته باید خوب شسته و ضد عفونی شود. سبزیجات به علت داشتن پیش ساز ویتامین آ، اسید فولیک و دارا بودن ویتامین C و رنگ دانه های فراوان سبب ارتقای سیستم ایمنی می شود.
_ مصرف انواع مرکبات شامل پرتقال و نارنگی و لیمو ترش و نارنج به صورت منظم و روزانه حداقل دو عدد در روز سفارش می شود. مرکبات حاوی ویتامین C هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.
_ استفاده از روغن مایع گیاهی نظیر روغن کانولا، کنجد و روغن زیتون در پخت غذا و یا به همراه سالاد سفارش می شود. این مواد هم حاوی امگا3 هستند و سفارش می شود که در محدوده انرژی مورد نیاز مصرف شوند. بعلاوه روغن های مایع گیاهی حاوی ویتامین E هستند که این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
_ گنجاندن انواع آجیل و مغزهای بی نمک در برنامه غذایی برای تقویت سیستم ایمنی مناسب می باشد. آجیل ها منبع خوبی ازویتامین E، روی و سلنیوم هستند. البته لازم به ذکر است که نباید درمصرف آنها زیاده روی کرد.
_ از مصرف زیاد فست فودها، گوشت های فرآوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب کنید چون که این مواد غذایی حاوی نمک زیاد، اسیدهای چرب ترانس و اشباع بوده و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی نامطلوب هستند.
_ از مصرف نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده اجتناب کنید چون که با تضعیف عملکرد سیستماتیک همراه می باشد.
_ گرچه بعضی مواد غذایی مانند سیر به واسطه وجود فیتو کمیکال ها در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند، بزرگنمایی خاصیت آنها و مصرف بی رویه آنها سفارش نمی گردد.
_ از مصرف غذا در بیرون از منزل و محل کار اجتناب کنید. غذاهای بیرون از منزل امکان دارد با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه نشده و نمک و چربی اشباع و ترانس بالایی داشته که سبب تضعیف سیستم ایمنی خواهند شد.
_ به صورت کلی، بیمارانی که به دلیل بیماری های زمینه ای مانند دیابت یا فشارخون از رژیم خاصی تبعیت می کنند در صورت مبتلا شدن به کرونا لازم است پرهیزهای رژیم غذای خاص بیماری خویش را ادامه دهند.
_ حذف گز، سوهان، نقل، نبات، کیک و کلوچه و سایر شیرینی جات در رژیم غذایی خود فراموش نکنید.



1400/01/03
13:07:04
5.0 / 5
394
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , پنیر , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر