مجوز آزمایش بالینی واكسن سرطان سینه صادر شد
به گزارش سرشیر سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز آغاز آزمایش های بالینی یک واکسن برای پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان سینه سه گانه منفی را صادر کرد.
به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری ساینس، درخواست صدور این مجوز ۲۱ دسامبر توسط شرکت Anixa Biosciences، سازنده این واکسن، به سازمان غذا و داروی آمریکا عرضه شده بود.
سرطان سینه سه گانه منفی (TNBC) به شکلی از سرطان سینه گفته می شود که باعث تولید گیرنده های هورمون استروژن و پروژسترون نمی گردد و تنها گیرنده HER۲ که یک فاکتور رشد انسان است، در مقادیر اندک تولید می شود. این گیرنده عامل ۱۴۰ تا ۱۵ درصد از موارد مبتلا شدن به سرطان سینه است.
به گفته متخصصان، این واکسن مانع رشد تومور در بدن می شود. همینطور میزان استفاده از سلول های ایمنی دارای قابلیت تشخیص، حمله و نابودسازی سلول های سرطانی را بگونه ای کنترل می کند که مانع افزایش تعداد آنها به میزان خطرناک و صدمه دیدن بدن در اثر فعالیت این سلول ها شود.
مجوز سازمان غذا و دارو امکان اجرای فاز اول از آزمایش های بالینی را برای این واکسن فراهم می آورد. به قول محققان از آنجائیکه حدود یک درصد از مبتلایان انواع سرطان سینه را مردان می سازند، مقرر است این آزمایش ها علاوه بر زنان روی مردان هم انجام پذیرد. در این مرحله از آزمایش های بالینی، ایمنی واکسن مورد مطالعه قرار می گیرد و همینطور دوز مناسب و مدت ایمن سازی بدن هم تعیین می شود.
به رشد کنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می شود. هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه ای در کنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود.
سرطان سینه در زنان شایع تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان هم به سرطان سینه وجود دارد. سرطان سینه در مردان حدودا نادر است و یک درصد از تمام موارد مبتلا شدن را شامل می شود. اطلاعات زیادی در مورد سرطان سینه در مردان در دست نیست؛ ولی بر مبنای آمار جدید شیوع این بیماری در مردان طی چند دهه اخیر افزایش یافته است.
مطالعات جدید محققان کلینیک مایو نشان داده است تفاوت هایی بین بیولوژی تومور سینه زنان و مردان وجود دارد. این مطالعه نشان داده است تومور سینه در مردان معمولا در سنین بالا رخ می دهد و تومور تمایل بیشتری برای حرکت به سمت غدد لنفاوی دارد و ازاین رو درمان را مشکل تر می کند. تمام این موارد نشان داده است امکان دارد درمان به روش های مشابه تومور در زنان برای مردان کارآمد نباشد.
سرطان سینه بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود مختص کرده است.
آخرین آمار انتشار یافته از سازمان جهانی بهداشت در مورد سرطان سینه عبارتند از:
-سرطان سینه شایع ترین سرطان در زنان است.
- سالانه حدود ۲.۱ میلیون زن به سرطان سینه مبتلا می شوند.
-سرطان سینه بیشترین عامل مرگ و میر سرطان در میان زنان را به خود مختص کرده است.
-در سال ۲۰۱۸ میلادی ۶۲۷ هزار زن بر اثر سرطان سینه جان خویش را از دست دادند.
-سرطان سینه ۱۵ درصد آمار مرگ و میر زنان بر اثر سرطان را به خود اختصاص می دهد.
- میزان سرطان سینه در سرتاسر جهان رو به افزایش است.
-غربالگری منظم و تشخیص بموقع مهم ترین عوامل موفقیت در درمان است.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب