شب یلدا را هوشمندانه بگذرانیم نه پرخوری، نه حذف دورهمی
به گزارش سرشیر، متخصص تغذیه با تاکید بر این که فلسفه شب یلدا دورهمی و صله رحم است نه پرخوری، سفارش کرد که مصرف خوراکیهای شیرین، شور و پرچرب در این شب به حداقل برسد و انتخاب ها آگاهانه و متعادل باشد.
آزیتا حکمت دوست، متخصص تغذیه بیمارستان آیت الله طالقانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با گزارشگر خبرگزاری مهر با تکیه بر پرهیز از پرخوری در شب یلدا اظهار داشت: فلسفه این شب دورهمی و صله رحم است و مصرف خوراکی ها باید آگاهانه، متعادل و متناسب با نیاز بدن باشد.
پرخوری نکنیم، آگاهانه بخوریم
وی با اشاره به مصرف بالای مواد پرقند و پرنمک در شب یلدا اظهار داشت: سفارش کلی این است که پرخوری نکنیم. شب یلدا مجالی برای دورهم بودن کنار خانواده و بزرگ ترها است، نه افراط در خوردن و نباید فقط بدین سبب که انواع خوراکی ها روی سفره است، همه را با هم مصرف کنیم؛ ضروری است هنگام غذا خوردن فکر نماییم و خردمندانه انتخاب داشته باشیم.
شیرینی و کیک؛ کالری بالا، ارزش تغذیه ای پایین
بگفته این متخصص؛ خوراکی هایی مانند شیرینی و کیک که به طور معمول در مهمانی های یلدا وجود دارند، ارزش تغذیه ای چندانی ندارند و عمدتا کالری خالی محسوب می شوند. این مواد خصوصاً برای افراد دارای اضافه وزن می توانند سبب افزایش وزن شوند؛ ازاین رو اگر امکان حذف آنها وجود داشته باشد بهتر است و در غیر این صورت باید مصرفشان به حداقل ممکن برسد.
انار؛ مفید اما با رعایت تعادل
وی انار را میوه ای خیلی مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها، ویتامین ها و املاح دانست و سفارش کرد: حتما در شب یلدا مصرف شود و انار نیز قند ساده بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن، خصوصاً در صورت نخوردن هسته، می تواند موجب یبوست شود؛ ازاین رو باید به مقدار متعادل مصرف شود.
هندوانه؛ انتخابی سرد در فصل سرد
این متخصص تغذیه با اعلان اینکه هندوانه میوه فصل تابستان و طبع سردی دارد، اظهار داشت: در زمستان میوه چندان مناسبی نیست، اما اگر فردی تمایل به مصرف دارد، بهتر است در حد یک برش کوچک استفاده نماید و هندوانه بااینکه حاوی آب، ویتامین C و املاح است، اما قند ساده بالایی دارد. وی ادامه داد: آجیل ها سرشار از مواد مغذی و املاحی مانند روی، سلنیوم و پتاسیم هستند و در صورت خام و بدون نمک بودن، جز غذاهای مفید محسوب می شوند و در عین حال به علت چربی و کالری بالا، مصرف آنها نیز باید محدود و در حد یک مشت کوچک باشد، حتی اگر چربی های مفید مانند امگا ۳ و امگا ۹ داشته باشند. این متخصص تغذیه در انتها تاکید کرد: در شب یلدا اشکالی ندارد از غذاهای متنوع استفاده شود، اما اصل تعادل و مصرف هوشمندانه باید رعایت شود؛ معیار خوردن، نیاز بدن و میل لحظه ای باشد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه هندوانه میوه فصل تابستان و طبع سردی دارد، گفت: در زمستان میوه چندان مناسبی نیست، اما اگر فردی تمایل به مصرف دارد، بهتر است در حد یک برش کوچک استفاده نماید و هندوانه بااینکه حاوی آب، ویتامین C و املاح است، اما قند ساده بالایی دارد. وی اضافه کرد: آجیل ها سرشار از مواد مغذی و املاحی مانند روی، سلنیوم و پتاسیم هستند و در صورت خام و بدون نمک بودن، جز غذاهای مفید محسوب می شوند و با این وجود به دلیل چربی و کالری بالا، مصرف آنها هم باید محدود و در حد یک مشت کوچک باشد، حتی اگر چربی های مفید مانند امگا ۳ و امگا ۹ داشته باشند.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب