غذا رو به فصلش بخور تا مریض نشی!

غذا رو به فصلش بخور تا مریض نشی!

سرشیر: مازندران یک کارشناس علوم گیاهی و تغذیه با تایید ظهور مشکلات و بیماریها در انسان با تغییر سبک زندگی، معتقد می باشد که رژیم غذایی افراد باید متناسب با منطقه و فصلی که در آن قرار دارند تنظیم شود؛ به عبارت بهتر، تغذیه صحیح در هر اقلیمی باید برمبنای تولیدات همان اقلیم و متناسب با فصل صورت گیرد.


ابوالفضل طالقانی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: متاسفانه در سالهای اخیر به اشتباه اقلامی جهت تکمیل سبد غذایی خانوار اضافه شده اند که متناسب و سازگار با فصل و محیط نیستند. بعنوان مثال حدود ۴۰ سال پیش در مازندران صیفی جاتی نظیر گوجه و خیار در فصول سرد وجود نداشت و در فصول سرد تولید نمی شد یعنی محصول این فصل نبودند، یا مثلاً مصرف هندوانه مخصوص روزهای داغ تابستان بود.

طالقانی اضافه کرد: امروز اما تمامی میوه های مختلف فصول و اقلیم های متنوع ایران در یک میوه فروشی مهیاست و میوه هایی که متناسب با فصل نیستند عرضه می شوند. این ها اقلامی هستند که به اشتباه وارد سبد غذایی خانوارها شده و سبب نقص در سیستم طبیعی بدن می شوند.

وی با تکیه بر این که وقتی در فصول سرد، غذایی با طبیعتی سرد مصرف شود، سیستم گوارش مختل شده و موجبات انواع بیماری ها فرآهم می آید، اظهار داشت: میتوان اظهار داشت که اغلب بیماری ها و امراض ما از سردی است. در واقع زمانیکه بدن نیازمند غذای گرم است، ما غذایی با طبیعت سرد مصرف می نماییم و این مورد سبب فشار به کبد و مشکلات عدیده دیگر می شود.

این کارشناس علوم گیاهی خاطرنشان کرد: وقتی غذای نامناسب وارد بدن شد، سوای بوجود آمدن مشکلات گوارشی، سبب می شود که مواد غذایی مورد نیاز بدن تأمین نشود و این نقصان باعث بروز اختلال در اعضای مهم و حیاتی بدن می شود.

طالقانی اعتقاد دارد که غالب بیماری های رایج کنونی منشاء غذایی داشته و عمده امراض از راه مصرف غذا بوجود می آید.



وی در ادامه با اشاره به اینکه مردم می توانند مصرف مواد غذایی را مدیریت کنند، تصریح کرد: ضروریست مردم غذاهایی را استفاده نمایند که در رابطه با فصل است، غذاهایی با طبیعت سرد در این فصول مصرف نکنند، تا جایی که امکان وجود دارد غذای سالم تهیه کنند و از خوردن غذاهای ناسالم پرهیز کنند. غذاهای مانده در یخچال را هیچگاه استفاده نکنند.

طالقانی افزود: غذای سالم این نیست که حتما مرغ و گوشت سالم بخوریم. غذای سالم، غذایی است که از صحت مراحل تهیه آن آگاهی داشته باشید و بدانید که در شرایط ایمن و مطمئن تهیه شده و دارای ارزش غذایی مفید برای بدن است.

این کارشناس با ابراز تاسف از اینکه به تازگی مصرف سبزیجات، حبوبات و صیفی جات در سبد غذایی خانوار کاسته شده است، بیان نمود: برخی خانواده ها مصرف این مواد غذایی پرارزش را از سفره خود حذف کرده اند و غذاهای فست فودی، از پیش تولیدشده، نیمه آماده و آماده رفته رفته درحال جایگزین شدن است که این یک اخطار جدی بوده و باید برای آن تمهیداتی در نظر گرفته شود.

طالقانی با گلایه از این که امروزه انواع اقسام غذاها و مواد پروتئینی در سوپرمارکت ها موجود است خاطرنشان کرد: بعضی از این اقلام حتی معلوم نیست که با چه مواد غذایی، با چه کیفیت و در چه شرایطی آماده و عرضه شده اند.

وی تهیه و مصرف غذای سالم را نیاز ضروری جامعه دانست و با تکیه بر این که این مورد احتیاج به فرهنگ سازی دارد، اظهار داشت: باید به مردم اظهار داشت که اگر قرار هست سالم بمانید و هزینه درمانی خویش را کاهش دهید، بهتر است که غذای سالم مصرف کنید. بهترین روش و مهم ترین اقدام اینست که از خانواده ها شروع نماییم تا فرهنگ مصرف غذای سالم نهادینه شود.

این کارشناس علوم گیاهی و تغذیه در انتها خاطرنشان کرد: به یاد داشته باشیم که غذای اندک اما با کیفیت و سالم به مراتب بهتر از مقدار زیاد غذاهای ناسالم و نامرغوب با ارزش غذایی ناچیز است. خیلی از مردم حجمی غذا می خورند اما به کیفیت توجه نمی کنند که این مورد خود زمینه ساز بیماری است.





منبع:

1402/08/23
12:38:28
5.0 / 5
269
تگهای خبر: تغذیه , تولید , درمان , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر