واکسن آنفلوآنزای ایرانی در انتظار حمایت وزارت بهداشت

واکسن آنفلوآنزای ایرانی در انتظار حمایت وزارت بهداشت

سرشیر: درحالی که وزارت بهداشت وعده خرید 400هزار دوز از این واکسن را داده بود، در نهایت فقط 40هزار دوز خریداری و ما بقی را از محل واردات تامین کرد! واکسن هایی وارداتی که در داروخانه ها در دسترس مردم قرار گرفته در صورتیکه واکسن های داخلی در انبارها مانده و به تاریخ انقضایشان نزدیک می شوند.


به گزارش سرشیر به نقل از خبرگزاری ایرنا، واکسن ایرانی آنفلوآنزا که توسط یکی از شرکت های داخلی تولید شده در حالی در انبار مانده که واکسن های مورد نیاز از مسیر واردات تامین شده و همین موضوع منجر به گلایه های تولیدکننده این واکسن داخلی شده است.
یک شرکت دانش بنیان واکسن آنفلوآنزا را در کشور ساخته و این در شرایطی است که سازمان غذا و دارو فقط ۴۰ هزار دوز از این واکسن را خریداری نموده است. بگفته مسئولان این شرکت دانش بنیان، بقیه واکسن های تولید شده با وجود نیاز بازار، در انبارها مانده است.

نکته دیگر اینکه واکسن آنفلوآنزای مورد نیاز از مسیر واردات تامین شده و این در شرایطی است که قبل از این گفته شده بود که واکسن های ایرانی آنفلوآنزا نیز در مراکز بهداشت موجود خواهد بود.

امیرحسین عبدالغفاری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان دراین زمینه اظهار داشت: شرکت ما بعنوان نخستین شرکت خصوصی در عرصه تولید واکسن از سال ۱۳۹۷ فعالیت خودرا آغاز نموده و تمرکز خودرا در حوزه تولید واکسن هایی گذاشته که تولید داخلی ندارند و فقط وارداتی هستند و ارز بسیار بالایی را به کشور تحمیل می کنند. این شرکت برای نخستین قدم واکسن آنفلوآنزای فصلی نوترکیب ۴ ظرفیتی را به بازار عرضه نموده است.

وی درباره خاصیت های این واکسن ایرانی بیان کرد: این واکسن، یک واکسن نوترکیب ۴ ظرفیتی است و بیشتر واکسن های آنفلوآنزای وارد شده به کشور برمبنای تکنولوژی تخم مرغی هستند که از این منظر واکسن تولیدی شرکت نیواد فارمد دارای تکنولوژی تولید جدیدتری بوده و دارای عوارض و حساسیت کمتری است. همین طور حساسیت به تخم مرغ را نیز در افرادی که این حساسیت را دارند در این واکسن نخواهیم داشت.
عبدالغفاری اضافه کرد: امسال طبق گفته متخصصین عفونی، آنفلوآنزا بسیار شایع تر از سالهای پیش بود و تعداد بسیار زیادی از بیماریهای تنفسی امسال آنفلوآنزا بودند. با این وجود که سالهای پیش معاونت بهداشت و مرکز بیماریهای واگیر تامین واکسن آنفلوآنزا را در دستور کار قرار می دادند، امسال این اتفاق نیفتاد. با وجود تمام مشکلاتی که پیش از ورود این واکسن به بازار به وجود آمد و تا حالا نیز ادامه دارد، ما برای فصل پاییز امسال، تعداد یک میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا تولید کردیم و تمام مطالعات زیر نظر وزارت بهداشت انجام شده و مورد تایید آنها بود، اما بعد از گذراندن مراحل بسیار سخت، از آبان ماه مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، ما را درگیر هزاران ادعا و نقطه نظر کردند که برای هر کدام از آنها هم پاسخ مستند را ارسال کردیم و پس از آن هم هر روز بهانه جدیدی آوردند که در تمام مکاتبات ما با وزارت بهداشت وجود دارد. در عین حال، همانند همه سالهای قبل، واکسن خارجی را وارد کردند و مشکلی نداشتند.

وی افزود: سازمان غذا و دارو همیشه حمایت کرده و معاونت بهداشتی و به ویژه مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، همکاری مناسبی نداشتند. این در شرایطی است که ما این میزان نیاز کشور را با این تکنولوژی بالا تامین می نماییم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان داخلی اظهار نمود: یک شرکت دانش بنیان داخلی بعد از سال ها و صرف هزینه های بسیار، واکسن داخلی آنفلوآنزا را ساخته و نباید این طور برخورد شود. ما بارها درخواست جلسه دادیم، ولی زمان به هدر رفت.

وی در ادامه از وزارت بهداشت خواست: خواسته ما، مشخص و منطقی است. آن هم اینکه با این واکسن طبق قانون و معادل واکسن های معادل آن برخورد شده و جهت مصرف در افراد نیازمند این واکسن تهیه و خریداری شود. همانطور که در سالهای قبل درباره واکسن های خارجی آنفلوآنزا این اقدام انجام شد.

عبدالغفاری اظهار داشت: تمام مستندات ما مشخص و آماده است.
انتهای پیام/



منبع:

1400/11/26
11:16:03
5.0 / 5
525
تگهای خبر: بهداشت , تخصص , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر