کنترل قندخون با خوردن نان فریز شده

کنترل قندخون با خوردن نان فریز شده

به گزارش سرشیر، یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به تاثیر فریز و تست کردن نان، اظهار داشت: یک تغییر کوچک در شیوه مصرف نان، می تواند نقش بزرگی در کنترل قندخون داشته باشد.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز اضافه کرد: فریز کردن نان و سپس گرم یا تست کردن مجدد آن، سبب تشکیل نوعی نشاسته به نام «نشاسته مقاوم» می شود. این نشاسته در روده کوچک هضم نشده و به روده بزرگ می رسد؛ جایی که توسط باکتری های مفید تخمیر می شود و در نهایت سرعت جذب گلوکز را می کاهد. به نقل از ایشان، این فرایند می تواند اهمیت بالای ی در کنترل بهتر قند خون داشته باشد. وی، نشاسته مقاوم را ترکیبی با عملکرد مشابه فیبر توصیف کرد که اثرات گوناگونی بر سلامت دارد. به قول رزاز، این نوع نشاسته شاخص گلیسمی غذاها را می کاهد و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کند. همچنین، مصرف روزانه ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته مقاوم طی چهار هفته می تواند حساسیت به انسولین را تا ۳۳ تا ۵۰ درصد بهبود بخشد و خطر ابتلاء به دیابت نوع دو را کم کند. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همینطور به پدیده ای به نام «اثر وعده دوم» اشاره کرد؛ بدین معنا که مصرف نشاسته مقاوم در یک وعده غذایی، حتی واکنش بدن به وعده بعدی را هم بهبود می بخشد. وی با عنوان این مطلب که یکی دیگر از جنبه های مهم نشاسته مقاوم نقش آن در سلامت روده است، توضیح داد: این نشاسته در روده بزرگ توسط باکتری های مفید تخمیر می شود و محصول این فرآیند، اسیدهای چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیرات، پروپیونات و استات است. این ترکیبات به ترتیب به تقویت سلول های روده، کاهش التهاب، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول و حتی تنظیم اشتها کمک می کنند. به قول رزاز، منابع نشاسته مقاوم تنها به نان محدود نمی شوند. موز نارس خام و بدون پخت، سیب زمینی پخته و سرد شده، برنج سرد شده، حبوبات و غلات کامل پخته و سرد شده هم از مهم ترین منابع این ترکیب هستند. وی تصریح کرد: تُست کردن نان فریز شده اهمیت ویژه ای دارد؛ چونکه حرارت مستقیم ساختار نشاسته را تغییر می دهد و آنرا بشکل مقاوم در می آورد. به عنوان نمونه، در یکی از مطالعات، نان خانگی که فریز و سپس تست شده بود، توانست حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از افزایش ناگهانی قندخون جلوگیری نماید. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که نان های صنعتی امکان دارد این اثر را نداشته باشند، چون روش پخت و ترکیب آنها متفاوت می باشد. رزاز با اشاره به اینکه این شیوه ها برای بیماران دیابتی هم بسیار مفید می باشد و می تواند به کاهش نوسانات قند خون کمک نماید، سفارش کرد: افراد برای تنظیم رژیم غذایی خود با متخصص تغذیه مشورت کنند تا برنامه ای متناسب با شرایط فردی دریافت نمایند. او در آخر با عنوان این مطلب که تغذیه هوشمندانه یعنی انتخاب آگاهانه نه محرومیت، تصریح کرد: به جای حذف کامل نان و کربوهیدرات ها، باید بر شیوه آماده سازی و انتخاب نوع آنها تمرکز کرد. فریز و تست کردن نان یا استفاده از غلات کامل می تواند تغییرات بزرگی در کنترل قندخون و ارتقاء سلامت عمومی بوجود آورد.


منبع:

1404/06/26
12:39:50
5.0 / 5
7
تگهای خبر: بهبود , بیماران , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر