رئیس انجمن تغذیه ایران؛
رعایت هرم غذایی در ایام كرونایی الزامی است
به گزارش سرشیر هرم مواد غذایی و تنوع و تعادل مصرف موادغذایی در این روزهای كرونایی برای تمامی گروه های سنی الزامی است.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، جلال میرزای رزاز رئیس انجمن تغذیه ایران، اظهار داشت: هرم مواد غذایی یك راهنما است كه تعادل تنوع و میزان سهم مورد نیاز روزانه افراد را از گروه های غذایی نشان داده است. وی خاطرنشان كرد: هرم راهنمایی از ۵ گروه مواد غذایی تشكیل شده و شكل هرم به نحوی ترسیم شده كه قاعده پایین آنرا گروه نان و غلات تشكیل می دهد كه بزرگ ترین قسمت از هرم را ایجاد كرده و نشانگر این است كه یك فرد باید بیشتر از هر غذای دیگر، غذاهای غله ای مصرف كند. میرزای رزاز با اشاره به اهمیت مصرف سبزی در وعده های غذایی، خاطرنشان كرد: گروه های بعدی گروه های سبزی و سپس گروه میوه ها هستند، گروه سبزی قسمت بزرگ تری نسبت به گروه میوه ها را تشكیل می دهد و نشانگراین است كه میزان سهم مورد نیاز روزانه از گروه سبزی ها بیشتر از گروه میوه ها است. وی تصریح كرد: گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت و حبوبات در طبقه بالایی قرار دارند و میزان سهم آنها در برنامه غذایی روزانه كمتر از گروه های پایین تر است. هرچند كه این دو گروه از اهمیت زیادی در برنامه غذایی روزانه برخوردار می باشند، در رأس هرم كه بخش كوچكی را تشكیل می دهد چربی ها، روغن ها و شیرینی ها قرار دارد كه این بدان مفهوم است كه میزان مصرف این مواد غذایی بایستی به كمترین حد رسانده شود. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی كشور، اظهار داشت: برای تنظیم رژیم غذایی روزانه ومیزان مصرف غذا از هر گروه غذایی از اصطلاحی به نام (واحد یا سهم) استفاده می شود. وی خاطرنشان كرد: منظور از یك واحد یا سهم در هر گروه، مقدار غذایی است كه دارای ارزش غذایی متشابه با سایر مواد غذایی در همان گروه است، به صورت مثال یك لیوان شیر بعنوان یك سهم از گروه شیر ولبنیات از نظرارزش غذایی معادل سه چهارم لیوان ماست از همان گروه است. رئیس انجمن تغذیه ایران اضافه كرد: هرم راهنمایی غذایی نشان داده است كه یك برنامه غذایی مناسب روزانه باید شامل تمام گروه های غذایی (۵ گروه) باشد و میزان سهم مورد نیاز از هر كدام از گروه های غذایی را مشخص می كند. همینطور هرم راهنمایی غذایی بر مصرف بیشتر غلات، میوه ها وسبزی ها كه بخش وسیع تری را اشغال می كنند در برنامه غذایی روزانه تاكید دارد وافراد را تشویق می كند كه مواد غذایی گیاهی را حتما در برنامه غذایی روزانه بگنجانند. وی تصریح كرد: غذاهای یك گروه از هرم نمی توانند به جای غذاهای گروه دیگر مصرف شوند و هیچكدام از گروه های غذایی هرم از گروه دیگر مهم تر نیستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب