مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛
ایرانیان روزانه 10 گرم نمك می خورند
سرشیر: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: كاهش مصرف نمك تنها در بزرگسالان سفارش نمی گردد و كودكان باید یاد بگیرند كه از حالا مراقب نوع تغذیه خود باشند.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، با اشاره به اینكه طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، میزان مصرف نمك برای هر نفر روزانه ۵ گرم سفارش شده، اما این میزان در ایران به ۲ برابر یعنی ۱۰ گرم می رسد، اضافه كرد: مصرف بی رویه نمك، زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون بالا است. وی اشاره كرد: باید توجه داشت كه كاهش مصرف نمك تنها در بزرگسالان سفارش نمی گردد، بلكه با عنایت به این امر كه ذائقه هر فرد از دوران كودكی شكل می گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در كودكان از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. عبداللهی بیان كرد: مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمك زیاد در كودكان سبب عادت كردن ذائقه آنها به طعم شوری شده و با گرایش آنها به مصرف نمك بیشتر، احتمال ابتلاء به فشار خون بالا در بزرگسالی افزایش می یابد. انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، كالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، كنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفك حاوی مقادیر زیادی نمك هستند. گرایش بیش از پیش به مصرف غذاهای آماده زمینه را برای بروز فشار خون بالا فراهم می آورد، بدین سبب صنایع غذایی با كاهش میزان نمك در محصولات خود، به افراد جامعه در جهت كاهش میانگین نمك مصرفی خود كمك بزرگی می كنند. وی بیان كرد: برای پیش گیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی، میزان نمكی كه هنگام پخت به غذا اضافه می شود، باید كاهش پیدا كند. همچنین، بهتر است برای اجتناب از مصرف بی رویه نمك، سر سفره از نمكدان استفاده نشود. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار نمود: غذاهای كنسرو شده و خیلی از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده، دارای مقادیر زیادی نمك هستند، بنا بر این بهتر است مصرف این مواد غذایی محدود شده و برای بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك در هنگام تهیه غذاها بجای نمك از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده گردد. همچنین، مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم شده (پفك و چاكلز) چیپس، انواع شور نظیر خیار شور و كلم شور، ماهی دودی، سوسیس و كالباس و غذاهای كنسروی را كاهش پیدا كند. عبداللهی اشاره كرد: جوش شیرین كه امكان دارد در انواع نان و كیك به كار رود، دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمك) است. بدین سبب در افرادی كه به سبب ابتلاء به بیماری محدودیت مصرف نمك دارند، مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره كرد: نمك باید به مقدار خیلی كم و در حد ۵ گرم در روز مصرف شود. افرادی كه سنشان بالای ۵۰ سال است و یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی هستند، باید روزانه كمتر از ۳ گرم نمك مصرف كنند و این مقدار كم نمك نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب