رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت:
مراكز شیمی درمانی استاندارد شدند، راهنمای درمانی ۱۲ داروی پرهزینه سرطان منتشر گردید
سرشیر: رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت اظهار داشت: ۱۳۷ مركز تشخیص زودهنگام سرطان و كلینیك های غیر واگیر تا سه ماه آینده به بهره برداری می رسد و هم اكنون در حال نصب ۵۰ دستگاه ماموگرافی در این مراكز هستیم.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دكتر مهدی شادنوش با اشاره به اینكه در حوزه مبارزه با بیماری های سرطان در چند سال اخیر و در جهت طرح تحول نظام سلامت كارهای بسیار بزرگی در كشور انجام شده است، اضافه كرد: در ماه های گذشته مراكز شیمی درمانی فعال در سطح كشور استانداردسازی شدند؛ به گونه ای كه با ابلاغ آیین نامه بهره برداری از مراكز شیمی درمانی و طی مهلتی كه داده شده مقرر شده است تا در مطب ها شیمی درمانی صورت نگیرد، بلكه با استانداردسازی در مراكزی با امكانات جانبی مناسب، شیمی درمانی صورت گیرد.
شادنوش با اشاره به اینكه با راه اندازی مراكز تشخیص زود هنگام سرطان این كار در یك سیستم و شبكه انجام می شود، افزود: در سال های گذشته سند مبارزه با بیماری های سرطان در كشور تبیین و نقشه راه مشخص شده است كه در چه شهرستان هایی از چه استان هایی خدمات سطح یك، دو و سه عرضه شود و به این شكل نیست كه با درخواست هر شهرستانی امكاناتی در آنجا قرار داده شود كه مناسب نیاز آن شهرها نیست.
ایشان در ادامه با اشاره به اینكه توزیع دستگاه های تشخیصی و درمانی در كشور در حال انجام می باشد، اظهار داشت: كاملا مشخص است كه این دستگاه ها باید در چه مكان هایی مستقر شوند.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت با اشاره به اینكه یكی از شایع ترین سرطان های كشور سرطان پستان است، تصریح كرد: با آموزش هایی كه در سطح كشور داده می شود هر فرد می تواند با رویت احتمالی هر یك از علائم اولیه با رجوع به مراكز تشخیص زودهنگام سرطان قبل از آنكه بیماری به مراحل پیشرفته برسد، تحت درمان تشخیصی قرار گیرد و اگر خطری تشخیص داده شد در سیستم ارجاع به مراحل بعدی ارجاع داده شود.
شادنوش اظهار داشت: برنامه جامع مرحله تشخیص تا درمان و مراحل مراقبت های تسكینی برای بیماران سرطانی در حال پیگیری است و مراحل نهایی خویش را طی می كند و در هفته آینده آخرین دوره آموزشی و آزمون های مربوطه برگزار می شود و به كسانی كه در این دوره ها شركت كردند گواهینامه اعطا می گردد و پس از حدود یك ماه آینده این مراقبت های تسكینی در ۲۱ مركز در سطح كشور انجام می گردد.
وی افزود: از دیدگاه اقتصاد سلامت، مبحث مراقبت های تسكینی فعالیت بسیار دقیق و درستی است و از لحاظ مراقبت از بیماران كار بسیار شایسته و انسانی است كه امیدواریم با عملیاتی شدن و توسعه آن از درد و آلام بیماران در مراحل پیشرفته بیماری سرطان پیشگیری نماییم و بتوانیم زمان مناسب تری را با شرایط با كیفیت تری برای این دسته از بیماران فراهم نماییم.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت اضافه كرد: برای ۱۲ داروی پرمصرف و پرهزینه در حوزه سرطان، گایدلاین هایی توسط كمیته تخصصی متشكل از صاحبنظران و متخصصین با تجربه این حوزه نوشته و انتشار یافته است و هم اكنون پزشكان در سطح كشور برپایه این گایدلاین ها پروتكل های درمانی را تعریف می كنند.
شادنوش اظهار داشت: درخصوص ۱۵ سرطان شایع كشور كه حدود ۸۰ درصد از بیماری های سرطان را در كشور تشكیل می دهند، پروتكل درمانی آنها در قالب گایدلاین ها یا راهنماهای بالینی در حال آماده سازی است كه چهار مورد از این راهنماهای بالینی شامل سرطان های پستان، معده، روده بزرگ و ریه در یك ماه آینده منتشر خواهد شد و ۱۱ مورد دیگر هم به مرور زمان تكمیل و منتشر می گردد.
بنابر اعلام وبدا، وی افزود: با انتشار این گایدلاین ها و كارهای زیرساختی انجام شده و سند جامع بیماری سرطان در كشور، از مرحله شناسایی و پیشگیری تا مرحله درمان های بسیار پیشرفته و مراقبت های تسكینی زنجیره كاملی بوجود آمده كه از نظر هزینه درمان و كیفیت بخشی به زندگی بیماران سرطانی موثر خواهد بود؛ به نحوی كه به واسطه آن سختی هایی كه در گذشته برای بیماران سرطانی به منظور پیگیری بیماری و سردرگمی های احتمالی مطرح بود ساماندهی می گردد و از خدمات با كیفیت تری برخوردار می شوند.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در انتها تصریح كرد: كار گسترده ای در سطح وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی در حال انجام می باشد كه گاهی اوقات در كشور دیده نمی گردد و آن چیزی كه دردآور است آن كارهایی است كه باید در بستر كارشناسی و علمی اتفاق افتد، اما با استفاده از روش های غیر معقول و غیرمنطقی پیگیری می گردد. برای مثال، مجموعه ای نامه ای را برای مسئولی به منظور عنوان كردن مسائل و مشكلات گروه و صنفشان می نویسد، اما تعجب برانگیز است كه این نامه اداری با استفاده از رسانه ها منتشر می گردد و می خواهند با استفاده از رسانه و با اعمال فشار و روش های نادرست به نتیجه برسند. انجام این روش ها پس از گذشت این همه سال از حاكم شدن نظام اداری و كارشناسی در كشور، سبب تاسف است، چراكه امكان دارد نظرات كارشناسی را تحت الشعاع خود قرار دهد.
وی اظهار داشت: همه ما باید كارهای برجسته و بزرگ را در كشور با روش های تخصصی پیگیری نماییم و از متوسل شدن به كارهای رسانه ای كه می تواند در نظر كارشناسان اثرگذار باشد یا پیگیری آن با استفاده از اعمال فشارهای دیگر غیر منطقی بر كارشناسان صورت گیرد، خودداری نماییم، چراكه با این اقدام، كشور از لحاظ هزینه ای و انتخاب بهترین روش ها و بهره وری كه باید در چهارچوب نظرات كارشناسان صورت گیرد، متضرر می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب