محققان هشدار می دهند؛
مصرف غذاهای كنسرو شده به سیستم گوارش صدمه می رساند
سرشیر: تیمی از محققان دریافتند غذاهای كنسروشده حاوی اكسید روی هستند كه می تواند به دستگاه گوارش صدمه رساند.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه بینگامتون نیویورك نشان داد كه نانوذرات اكسیدروی موجود در پوشش برخی كالاهای كنسروشده كه معمولا برای خواص ضدمیكروبی و پیشگیری از تغییررنگ مواد خوراكی تولیدكننده سولفور مناسب می باشد، تاثیر منفی بر عملكرد دستگاه گوارش انسان دارد.
«گرتخن مالر»، استادیار دانشگاه، در این باره می گوید: «ما دریافتیم نانوذرات اكسیدروی موجود در غذاهای كنسروشده می تواند باعث تغییر در شیوه جذب مواد مغذی توسط روده یا تجلی پروتئین و ژن سلول روده شود.»
محققان دریافتند غذاهای كنسروشده ۱۰۰ برابر میزان مجاز مصرف روزانه زینك (روی)، حاوی این ماده هستند.
به گفته محققان، اكسید روی باعث از بین رفتن سطح سلول های جاذب روده شده و در نتیجه جذب مواد مغذی كاسته می شود.
محققان می گویند برخی نانوذرات باعث سیگنال دهی التهاب شده كه در نتیجه می تواند نفوذپذیری مدل روده را افزایش دهد. همینطور این وضعیت باعث می گردد تركیباتی كه اجازه ورود به جریان خون ندارند، وارد خون می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب