نان سالم زیر ذره بین سلامت پویش ملی تغذیه سالم برای کاهش بیماریها

نان سالم زیر ذره بین سلامت پویش ملی تغذیه سالم برای کاهش بیماریها

به گزارش سرشیر، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با تأکید بر نان سالم از ۱۵ آذرماه در سرتاسر کشور شروع شده و به مدت دو هفته ادامه دارد.


احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: این پویش از ۱۵ آذرماه شروع شده و به مدت دو هفته در تمام کشور با مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دستگاهها درحال اجراست. وی ادامه داد: پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم امسال شانزدهمین سال برگزاری خویش را پشت سر می گذارد و هر سال تمرکز آن بر افزایش دانش و آگاهی مردم در رابطه با یکی از اجزای مهم تغذیه سالم می باشد تا در نهایت به کاهش بار بیماریها در کشور کمک نماید و تمرکز اصلی پویش امسال بر نان سالم و نان کامل است.

ارتباط مصرف نان کامل با کاهش مرگ ومیر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به علت انتخاب این محور اظهار داشت: بر مبنای آخرین مطالعات انجام شده در کشور، از حدود ۴۲۰ هزار مرگ سالانه، نزدیک به ۲۵ هزار مورد به عدم مصرف کافی غلات کامل همچون نان کامل مرتبط می باشد و به این علت تلاش داریم با همکاری همه دستگاه ها، دسترسی مردم به نان کامل و سبوس دار افزایش پیدا کند.

اهداف پویش؛ از افزایش آگاهی تا کاهش ضایعات نان

اسماعیل زاده افزود: اهداف اصلی این پویش شامل افزایش آگاهی مردم در رابطه با نان سالم و نحوه انتخاب آن، ایجاد مطالبه گری اجتماعی برای دسترسی به نان کامل، آموزش روش های صحیح خرید و نگهداری نان و کاهش ضایعات غذایی است، متاسفانه بیشتر از ۳۰ درصد نان تولیدی کشور گرفتار ضایعات می شود که بخشی از آن به کیفیت نان و بخشی به نبود آگاهی مصرف کنندگان برمی گردد.

ارتباط مصرف نان با بیماری های غیرواگیر

وی با تاکید بر نقش سیاست گذاران اظهار داشت: یکی دیگر از اهداف پویش، ارتقاء دانش سیاست گذاران در حوزه گندم، آرد و نان است که با تصمیم گیری های آگاهانه تر، زمینه گسترش نان سالم در کشور برقرار شود. همینطور در این پویش به ارتباط مصرف نان با بیماری های غیرواگیر مانند چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی پرداخته می شود و به مردم آموزش داده می شود که هر فرد متناسب با سن و شرایط بیماری خود چه نوع نانی را انتخاب نماید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اشاره کرد: این پویش هم اینک وارد هفته دوم اجرا شده و دانشگاه های علوم پزشکی، مدارس و آموزش و پرورش در اجرای آن مشارکت فعال دارند و قبل از شروع پویش، از اول تا پانزدهم آذرماه، ۱۰ سوال تستی برای سنجش دانش مردم در رابطه با نان سالم طراحی و منتشر گردید و بعد از پایان پویش نیز از اول تا پانزدهم دیماه همین پرسش ها باردیگر در اختیار مردم قرار می گیرد تا میزان اثرگذاری پویش و افزایش آگاهی عمومی ارزیابی شود.
1404/09/24
09:31:45
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آموزش , ارزیابی , بهبود , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر