پر مصرف ترین نوشیدنی دنیا

پر مصرف ترین نوشیدنی دنیا

به گزارش سرشیر، چای سیاه یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های دنیا است که علاوه بر طعم دلنشین، خواص گوناگونی برای سلامت و زیبایی دارد، این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی مفید می باشد.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، چای به انگلیسی Tea انواع مختلفی دارد و هر کدام از این انواع، فواید مخصوص به خودرا دارند. به جهت اینکه بدانید کدام نوع چای می تواند برای شما بهترین باشد. یکی از نکات مهم پیش از خرید چای یا مصرف آن، توجه به مواد مغذی و ترکیبات آن است. چای شامل ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، کاتچین ها (پلی فنول ها) و مقدار خیلی کمی از مواد معدنی مثل پتاسیم، منیزیم، مس، روی و فسفر است، اما مقادیر آنها به صورت معمول در سطوحی است که اثر تغذیه ای قابل توجهی ندارد.

طبع چای سرد است یا گرم؟

طبع چای سیاه در طب ایرانی گرم و خشک است و افرادی که مزاج سرد و تر دارند (مکمل آن) بهترین گزینه برای مصرف انواع چای هستند. برای اینکه این دم نوش گیاهی به تعادل مزاجی بدن آنها کمک خواهدنمود. سفارش می شود چای را همراه با مصلح هایی مانند هل، دارچین یا زنجبیل مصرف کنید.

فواید و خواص چای سیاه چیست؟

چای سیاه یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های دنیا است که علاوه بر طعم دلنشین، خواص مختلفی برای سلامت و زیبایی دارد. این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی مفید می باشد که می تواند به بهبود سلامت پوست صورت کمک کرده و از پیری زودرس جلوگیری نماید. مصرف چای سیاه حتی برای سلامت چشم ها مفید بوده و در ترکیب با لیمو ترش، خاصیت سم زدایی و تقویت سیستم ایمنی بدن را بیشتر می کند. چای سیاه ایرانی به سبب کیفیت بالا و عطر طبیعی، جایگاه ویژه ای دارد و گونه هایی مانند چای ارل گری یا کله مورچه ای نیز با طعم و خواص خاص خود شناخته می شوند. برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف منظم چای سیاه امکان دارد فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به صورت ناچیز (حدود ۱–۲ mmHg) کم کند، اما مدارک کافی برای اثبات تأثیر مستقیم در جلوگیری از بیماری های قلبی وجود ندارد. در مجموع، چای سیاه با تنوع و ترکیبات متفاوتش، هم برای لذت بردن روزانه و هم برای پیشرفت سلامت عمومی فواید قابل ملاحظه ای دارد.

خواص چای سیاه ایرانی

چای سیاه ایرانی به سبب تازگی برگ و فرآوری کم افزوده، طعم طبیعی و خوش عطر دارد. با این حال خواص چای ایرانی از نظر کلی با سایر چای های سیاه مشابه است: کمک به هوشیاری، آبرسانی روزانه و تامین ترکیبات گیاهی مفید. اگر به کیفیت چای اهمیت می دهید، دم کردن استاندارد، آبِ سالم و نگهداری خشک و دور از نور را رعایت کنید. نوشیدن بدون قند، بهترین راه استفاده سالم از خواص چای ایرانی است.

فواید چای بدون قند

چایِ بدون قند بهترین شکل مصرف چای است چون کالری و قند افزوده وارد بدن نمی نماید. حذف قند موجب می شود از خواص چای بهره ببرید ولی خطر پوسیدگی دندان و افزایش وزن را بالا نبرید. به مرور، سلیقه به مزه ی واقعی چای عادت می کند و احتیاج به شیرینی کمتر می شود. این تغییر کوچک، اثر بزرگی روی سلامت دهان و متابولیسم دارد.

مضرات چای سیاه چیست؟

مصرف هر ماده ای بیش از حد، می تواند برای شما عوارضی داشته باشد. چای هم از این قاعده مستثنی نیست. یکی از عوارض چای سیاه در خردسالان و بزرگسالان، شب ادراری است. عوارض چای سیاه بیشتر به میزان و شیوهٔ مصرف مربوط است. نوشیدن زیاد می تواند جذب آهنِ را بکاهد و در بلند مدت به افت ذخایر آهن بینجامد. کافئین امکان دارد رفلاکس و سوزش سرِدل را در افراد مستعد بدتر کند. اگزالات چای در مصرف های بالا می تواند ریسک سنگ کلیه را بالا ببرد. چای سیاه می تواند در بعضی افراد علایم رفلاکس (GERD) را تشدید کند. کافئین با کاهش فشار اسفنکتر تحتانی مری، بازگشت اسید را آسان تر می کند. هرچه فنجان ها پشت سرهم و چای غلیظ تر باشد، احتمال سوزش و ترش کردن بیشتر می شود. اگر رفلاکس دارید، چای را رقیق تر و با فاصله از وعده ها بنوشید. مشاهدهٔ علایم شبانه نشانهٔ زیاده روی یا حساسیت فردی است. در صورت ادامه علایم، کاهش کافئین یا تغییر عادت دم کردن مفید می باشد.

مضرات چای کیسه ای

بعضی کیسه چای های نایلونی در آب داغ بیلیون ها نانوذرهٔ پلاستیک آزاد می کنند. پیامد بلند مدت انسانی در این مورد هنوز مشخص نیست، اما اصل احتیاط سفارش می شود. راه ایمن، استفاده از کیسه چای های کاغذیِ بدون اتصالات پلاستیکی یا برگِ چای است. همین طور بهتر است آب جوش را مستقیم روی کیسه های پلاستیکی نریزید.

مضرات چای مانده در فلاسک

چای مانده اگر ساعت ها در بازه ۴۰–۶۰ درجه سانتی گراد بماند، زمینه رشد باکتری ها را فراهم می آورد. قاعده ایمنی USDA می گوید خوراکیهای پخته را بیشتر از حدود ۲ ساعت در دمای اتاق رها نکنید. آلودگی های میکروبی در چای خشک شایع نیست اما بقای سالمونلا در بعضی شرایط نشان داده شده است. بهترین کار، مصرف آن بشکل تازه است.

عوارض چای داغ چیست؟

نوشیدن چای خیلی داغ (بیش از ~۶۵° سانتی گراد) خطر سرطان مری را بیشتر می کند. ساده ترین راهکار، صبر کردن ۵–۸ دقیقه پس از دم آوری و نوشیدن کم کم است. افزودن کمی آب خنک یا شیر هم دما را پایین می آورد. البته خردسالان و سالمندان به داغ بودن چای حساس ترند و بیشتر باید به این نکته توجه نمایند.

مضرات چای داغ برای معده

چایِ خیلی داغ می تواند مخاط دهان، حلق و مری را اذیت کند و در افراد حساس، رفلاکس را بدتر کند. ترکیب گرمای زیاد و کافئین برای معده خوشایند نیست. اگر سوزش معده دارید، اجازه دهید چای سرد شود و از فنجان های خیلی داغ پرهیز کنید. چای با تامین آب روزانه، بالا بردن تمرکز کوتاه مدت و داشتن ترکیبات گیاهی مفید، می تواند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد. بهترین بهره از خواص چای زمانی است که بدون قند نوشیده شود تا کالری و لطمه دندانی بالا نرود. عوارض چای بیشتر در مصرف افراطی یا نوشیدن خیلی داغ بروز می کند و شامل تشدید رفلاکس معده، کاهش جذب آهن گیاهی، بی خوابی و در افراد مستعد افزایش ریسک سنگ کلیه است. بدین سبب رعایت اعتدال، پرهیز از نوشیدن چای داغ و فاصله دادن از غذاهای آهن دار مهم می باشد.

منبع:

1404/09/21
14:41:17
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آلودگی , بهبود , تغذیه , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۴ بعلاوه ۴
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر