آشپزی با طعم سرطان این هشدار را جدی بگیرید!

آشپزی با طعم سرطان این هشدار را جدی بگیرید!

سرشیر: رییس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو، نسبت به وجود ماده سرطان زا در تعدادی غذاهای سرخ کردنی گوشزد نمود.


به گزارش سرشیر به نقل از ایفدانا، رؤیا امیری، ضمن اشاره به این که سرطان دومین عامل مرگ ومیر در جهان محسوب می شود، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت ترکیب شیمیایی «آکریل آمید» را به عنوان یکی از مواد احیانا سرطان زا برای انسان معرفی کرده است. این ترکیب در اثر فرآیندهای پخت با حرارت بالا در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند سیب زمینی، نان و غلات ایجاد می شود. وی ادامه داد: منشأ آکریل آمید نه افزودنی مصنوعی است و نه از محیط خارج وارد مواد غذایی می شود؛ بلکه بنابراین واکنش طبیعی بین ترکیبات غذایی طی فرآیندهایی مانند سرخ کردن و برشته کردن شکل می گیرد. امیری خاطرنشان کرد: خوشبختانه با بوجودآوردن تغییراتی ساده در شیوه های پخت و نگهداری مواد غذایی می توان میزان این ترکیب را بطور قابل توجهی کاست. به نقل از ایشان، کنترل زمان و دمای پخت از مهم ترین راه حل ها برای کاهش تشکیل آکریل آمید است. وی سفارش کرد از طولانی کردن زمان سرخ کردن یا استفاده از حرارت بالا خودداری شود و بمحض رسیدن رنگ غذا به طلایی روشن، پخت متوقف گردد. همین طور از مصرف بخش های تیره و سوخته غذا باید پرهیز شود. امیری اضافه کرد: نگهداری صحیح سیب زمینی هم در پایین آوردن این ماده مؤثر است. نگهداری سیب زمینی در یخچال سبب تبدیل نشاسته به قندهای ساده می شود و بنابراین هنگام پخت، میزان آکریل آمید بیشتر می شود. بهترین محل نگهداری، محیطی خنک، خشک و تاریک است. وی پیشنهاد کرد: قبل از سرخ کردن، سیب زمینی برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در آب سرد خیسانده یا چند دقیقه جوشانده شود تا قندهای سطحی کم شود و آکریل آمید کمتری تولید شود. امیری تاکید کرد: مصرف متعادل غذاهای سرخ کرده، استفاده از سبزیجات تازه و تغییر در روش های پخت می تواند در پایین آوردن خطر بروز بیماری های مزمن همچون سرطان مؤثر باشد. به طور خلاصه به گزارش سرشیر به نقل از ایفدانا، رؤیا امیری، ضمن اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ ومیر در جهان به حساب می آید، عنوان کرد: سازمان جهانی بهداشت ترکیب شیمیایی آکریل آمید را بعنوان یکی از مواد احیاناً سرطان زا برای انسان معرفی کرده است. امیری تصریح کرد: مصرف متعادل غذاهای سرخ کرده، استفاده از سبزیجات تازه و تغییر در روش های پخت می تواند در پایین آوردن خطر بروز بیماری های مزمن همچون سرطان مؤثر باشد.

منبع:

1404/08/19
09:23:11
5.0 / 5
13
تگهای خبر: بهداشت , تولید , دارو , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر