رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی كشور:
تهران نانوایی عرضه کننده نان کامل ندارد
به گزارش سرشیر، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، با اشاره به نبود نانوایی های عرضه کننده نان کامل در پایتخت و با اشاره به اینکه این نوع نان می تواند بخشی از نیاز پروتئینی مردم را تامین کند، اظهار داشت: مقاومت صنفی و تعارض منافع در بین برخی نانوایان مانع تولید نان کامل در تهران شده و لازم است دسترسی به نان کامل به مطالبه ای مردمی تبدیل گردد.
دکتر سیدحسن امامی رضوی در گفتگو با ایسنا، با اعلان اینکه با فقدان نانوایی های عرضه کننده نان کامل در پایتخت مواجه هستیم، اظهار نمود: دسترسی به نان کامل در پایتخت باید به مطالبه ای مردمی تبدیل گردد و مردم به این نتیجه برسند که نان کامل یک نیاز است. نان کامل نسبت به نان های در دسترس سالم تر است. این روزها، مردم به میزان کافی پروتئین دریافت نمی کنند و این در شرایطی است که نان کامل می تواند قدری از پروتئین مورد نیاز آنها را تامین کند. دسترسی به نان کامل در پایتخت باید به مطالبه مردمی تبدیل گردد و این پرسش «چرا نان کامل در پایتخت در دسترس نیست؟» را مطرح کنند.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: اگر اهالی پایتخت بخواهند نان کامل مصرف کنند، باید به سوپرمارکت هایی مراجعه نمایند که نان را از سایر شهرها به تهران آورده اند. بدین سان بطور قطع، نان های کامل که در سوپرمارکت ها در دسترس هستند، تازه نیست و بیات است و قابل خوردن نیست. همینطور این احتمال وجود دارد که نان کامل به شکل نان خشک ارائه شود اما نان خشک با سلیقه اغلب مردم ایران سازگار نیست و ناچار هستند با خیس کردن نان از این ماده غذایی بهره گیرند اما طعم نان با این عمل تحت تأثیر قرار می گیرد.
مقاومت در مقابل تولید نان کامل در پایتخت
امامی رضوی با اعلان اینکه مقاومت هایی در راه عرضه نان کامل در پایتخت وجود دارد، اظهار نمود: مقاومت هایی که در راه عرضه نان کامل وجود دارد، ناشی از تعارض منافع است. برخی افراد که در اتحادیه نانوایان حضور دارند، اجازه نمی دهند که نان کامل در پایتخت تولید شود. استدلال مخالفان تولید نان کامل در پایتخت اینست که پروسه فرآوری نان کامل نسبت به سایر نان ها طولانی تر است و همینطور قیمت مصرف کننده برای نانوایان مقرون بصرفه نیست؛ ازاین رو در راه تولید نان کامل گام برنمی دارند.
راهکاری برای مرتفع ساختن مشکلات تولید نان کامل
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: جلسه ای در ارتباط با بررسی شرایط تولید نان کامل اجرا شد. وزارت کشور بر این باور است که اجاره بهای محل نانوایی در قیمت تمام شده نان لحاظ شود؛ به نحوی که فرمانداری قیمت های متفاوت برای نان کامل در نقاط مختلف شهر درنظر گیرد. بطور قطع، قدرت خرید ساکنان مناطق شمالی و جنوبی شهر تهران متفاوت است؛ ازاین رو قیمت نان کامل در جنوب شهر نسبت به مناطق شمال شهر تهران کمی ارزان تر باشد. همینطور اجاره بها مناطق جنوبی نسبت به مناطق شمالی شهر تهران کمتر است و میتوان نان را با قیمت کمتری نسبت به شمال تهران عرضه کنند. این مساله را در جلسه ای که برگزار کردیم، مورد بررسی قرار دادیم و این مساله تا حدودی تصویب شده است.
فعالیت ۸۰ کارخانه تولید آرد کامل در کشور
وی در رابطه با لزوم تامین اقتصاد نانوایان اظهار داشت: اگر وزارت کشور در راه تامین اقتصاد نانوایان گام بردارد، رغبت به پخت نان کامل هم افزایش خواهد یافت. هنگامی که مطالبه آرد کامل افزایش یابد، کارخانه آرد کامل هم ایجاد می شود. ۱۴۰ کارخانه توانسته اند پروانه تولید آرد کامل را دریافت نمایند اما ۸۰ مورد از این مقدار فعال می باشند. همینطور ۶۰۰ نانوایی در کشور نان کامل را عرضه می کنند.
اقناع مردم برای مصرف نان کامل زمان بر است
وی در جواب پرسش «تمایل مردم برای مصرف نان سفید نسبت به نان کامل بیشتر است. چطور میتوان مردم را برای مصرف نان کامل اقناع کرد؟» اظهار داشت: اقناع مردم برای مصرف نان کامل زمان بر است. نان سفید نسبت به نان کامل خوش طعم تر است و این در شرایطی است که برخی نانوایی ها از افزودنی هایی استفاده می نمایند تا نان خوش طعم تری عرضه کنند. بطور مثال، ماده ای به نان بربری اضافه می کنند و معین نیست که از چه موادی تشکیل شده و این ماده، نان را کمی شیرین تر می کند. البته نان باید به نحوی فرآوری شود که برای سلیقه مردم خوش طعم باشد اما باید بدانیم که سلیقه مردم در گذر زمان تغییر می کند و به یک ماده غذایی عادت می کنند.
باورهای اشتباه مردم در رابطه با نان ها
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: بطور معمول، مردم نان را با پنیر، ماست و کره می خورند که مصرف این موادغذایی هم سبب ایجاد طعم می شود و متاسفانه برخی مردم کشور هم نان را خالی مصرف می کنند. باورهای اشتباه مردم در ارتباط با مصرف نان باید برطرف شود؛ بطور مثال، مردم تصور می کنند که بیشترین سبوس گیری برای نان های لواش و تافتون است اما این در شرایطی است که بیشترین سبوس گیری برای نان بربری است که ۱۵ تا ۱۸ درصد سبوس گیری دارد.
وی اظهار داشت: نان های لواش، تافتون، بربری و سنگک در تهران عرضه می شود که کم ترین میزان سبوس گیری برای نان سنگک است. مردم باید در رابطه با مسایل در رابطه با نان مانند سبوس گیری اطلاع داشته باشند تا در انتخاب نان های موجود لحاظ کنند.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب