رژیم غذایی گیاهی از بیماری های مزمن مختلف پیشگیری می کند
        
        سرشیر: یک مطالعه جدید می گوید پیروی از رژیم غذایی گیاهی می تواند به افراد کمک نماید که با افزایش سن از مشکلات گوناگون سلامتی در امان بمانند.
        
        
به گزارش سرشیر به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند اشخاصی که رژیم غذایی آنها شامل سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، حبوبات و غذاهای گیاهی بیشتری بود، ۳۲ درصد کمتر احتمال ابتلاء به دو یا چند بیماری مزمن را داشتند. 
محققان گفتند، بطور دقیق تر، اشخاصی که بیشتر به یک رژیم غذایی گیاهی سالم پایبند بودند، خطر ابتلاء به سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ کمتری داشتند. 
«رینالدا کوردووا»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست تغذیه در دانشگاه وین، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «لازم نیست محصولات حیوانی را به صورت کامل حذف کنید. تغییر بسمت یک رژیم غذایی گیاهی تر می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.» 
برای این مطالعه، محققان داده های بیشتر از ۴۰۰۰۰۰ نفر بین ۳۷ تا ۷۰ سال از شش کشور اروپایی را که در دو پروژه تحقیقاتی سلامت در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، تحلیل و بررسی کردند. 
در طول یک دوره پیگیری حدود ۱۱ ساله، بیشتر از ۶۶۰۰ شرکت کننده به سرطان، بیماری قلبی یا دیابت مبتلا شدند. 
نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز ارزیابی تغذیه سالم گیاهی، خطر ابتلاء به بیماری های مزمن مختلف در فرد ۱۱ تا ۱۸ درصد کاهش پیدا می کند. 
محققان گفتند که افراد میانسال زیر ۶۰ سال از تغییر بسمت رژیم غذایی گیاهی سود بیشتری بردند. خطر ابتلاء به بیماری های مزمن مختلف در آنها به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز رژیم غذایی گیاهی، ۲۹ درصد کم شد. 
در مقایسه، سالمندان ۶۰ سال به بالا به ازای هر ۱۰ امتیاز افزایش در امتیاز رژیم غذایی خود، ۱۴ درصد کمتر به بیماری های مزمن مبتلا شدند. 
کوردووا اظهار داشت: «مطالعه ما نشان داده است که یک رژیم غذایی سالم و گیاهی نه تنها بر بیماری های مزمن فردی تاثیر می گذارد، بلکه می تواند خطر ابتلاء به چندین بیماری مزمن را در آن واحد، هم در افراد میانسال و هم در افراد مسن کم کند.» 
محققان نتیجه گرفتند که رژیم غذایی که به طور عمده از غذاهای گیاهی سالم و مقادیر کمی گوشت و فرآورده های گوشتی تشکیل شده باشد، می تواند به حفظ سلامت در دوران پیری کمک نماید. 
محققان در مقاله خود نوشتند: «پایبندی بیشتر به یک رژیم غذایی سالم گیاهی با وزن بدن کمتر، التهاب کمتر و حساسیت به انسولین بهتر نسبت به پایبندی کمتر به یک رژیم غذایی سالم گیاهی مرتبط می باشد، که همه آنها در ایجاد دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی عروقی و سرطان نقش دارند.» 
محققان نوشتند که این غذاها همینطور سرشار از فیبر هستند که عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشند و التهاب روده را کم می کنند.
 بطور خلاصه برای این مطالعه، پژوهشگران داده های بیش از ۴۰۰۰۰۰ نفر بین ۳۷ تا ۷۰ سال از شش کشور اروپایی را که در دو پروژه تحقیقاتی سلامت در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند. پژوهشگران نوشتند که این غذاها همین طور سرشار از فیبر هستند که عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشند و التهاب روده را کم می کنند.
 منبع: kaymak.ir
        
                    
                    
                    
                    
            
            
            
      
            
        
	
                
                
                    
                     این مطلب را می پسندید؟
                    
                    
                        (1)
                    
                    
                     
                        (0)
                    
                     
                    
                
                
                
                
                
                    
            
 
       
             تازه ترین مطالب مرتبط
        
        
       
             نظرات بینندگان در مورد این مطلب