اهمیت مصرف نمک یددار و عوارض خطرناک نمک دریا

اهمیت مصرف نمک یددار و عوارض خطرناک نمک دریا

رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران، در خصوص اهمیت مصرف نمک یددار و عوارض خطرناک نمک دریا، توضیحاتی داد.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، محمدرضا سلمانی اظهار داشت: باور به سالم تر بودن نمک دریا اشتباه است و می تواند عوارض جدی برای سلامت ما بهمراه داشته باشد. وی با اشاره به اهمیت یُد در عملکرد غده تیروئید و متابولیسم بدن، اضافه کرد: منابع طبیعی یُد مانند غذاهای دریایی، غلات، حبوبات و لبنیات کافی نیستند؛ به همین دلیل، افزودن یُد به نمک، راهکاری علمی و مؤثر برای پیش گیری از کمبود یُد در جامعه است. به قول سلمانی، یُد موجود در نمک به نور و رطوبت حساس است و به مرور کاسته می شود. ازاین رو نمک باید در محیط خشک و تاریک نگهداری شود و هنگام خرید هم به تاریخ تولید و انقضا توجه گردد. رئیس مرکز بهداشت جنوب، با اشاره به تبلیغات گسترده در رابطه با نمک دریا، گفت: بر خلاف تصور عموم، نمک دریا سالم تر نیست و حتی در متون معتبر طب سنتی، از بدترین انواع نمک معرفی شده است. این نوع نمک معمولا تصفیه نمی شود و به علت ورود پساب ها و آلودگی های صنعتی، حاوی فلزات سنگین، شن و ماسه و ناخالصی های مضر است. وی اضافه کرد: رنگ های خاص برخی نمک ها هم نشانه کیفیت نیست، بلکه حاصل ناخالصی های معدنی است. سلمانی با تکیه بر مصرف متعادل نمک، اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه نمک می تواند خطر ابتلاء به فشارخون بالا، سرطان معده و پوکی استخوان را افزایش دهد. وی ادامه داد: بررسی ها روی دانش آموزان نشان داده است که بخشی از آنها گرفتار کمبود ید هستند؛ علت اصلی این مشکل مصرف نکردن نمک یُددار یا نگهداری نادرست آن است. از طرفی، گروه کوچکی هم به دلیل مصرف زیاد نمک گرفتار افزایش یُد شده اند که در آینده احتمال بیماریهای قلبی و عروقی را بالا می برد. سلمانی سفارش کرد: بهتر است نمکدان از سفره ها حذف شود و تنها در آشپزخانه، در مراحل پایانی پخت غذا از نمک یُددار و استاندارد استفاده گردد. بطور خلاصه، به گزارش سرشیر به نقل از مهر، محمدرضا سلمانی گفت: باور به سالم تر بودن نمک دریا اشتباه است و می تواند عوارض جدی برای سلامت ما به همراه داشته باشد. وی با اشاره به اهمیت یُد در عملکرد غده تیروئید و متابولیسم بدن، افزود: منابع طبیعی یُد مانند غذاهای دریایی، غلات، حبوبات و لبنیات کافی نیستند؛ به همین دلیل، افزودن یُد به نمک، راهکاری علمی و مؤثر برای پیش گیری از کمبود یُد در جامعه است.

1404/06/10
18:38:03
5.0 / 5
11
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , تولید , سالم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر