راز سلامت قلب و استخوان در یک میوه ایرانی!

راز سلامت قلب و استخوان در یک میوه ایرانی!

سرشیر: به گزارش سرشیر، سنجد، میوه ای کوچک اما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمند، در طب سنتی است و در پژوهش های نوین جایگاه ویژه ای دارد.


به گزارش گزارشگر خبرگزاری مهر، سنجد یکی از میوه های پرخاصیت و قدیمی است که در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای دارد و در سالیان اخیر باردیگر توجه محققان را به خود جلب کرده است. این میوه کوچک که بیشتر در مناطق خشک و نیمه خشک ایران و آسیای میانه رشد می کند، سرشار از ترکیبات ارزشمندی همچون ویتامین C و E، فیبر غذایی، اسیدهای چرب مفید می باشد که همگی نقش برجسته ی در سلامت بدن دارند. همین ترکیبات سبب شده اند که سنجد بعنوان یک ماده غذایی با خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته شود.

خواص سنتی و علمی سنجد

در طب سنتی از سنجد بعنوان ماده ای قابض و مقوی یاد شده و امروزه هم تحقیقات علمی نشان میدهد که مصرف آن می تواند به کاهش التهاب مفاصل، تقویت استخوان ها، بهبود عملکرد گوارشی و حتی سلامت پوست و مو کمک نماید.

نقش سنجد در بهبود افسردگی

یکی از جنبه های جالب توجه سنجد، نقش احتمالی آن در بهبود علایم افسردگی است و افسردگی از شایع ترین مشکلات روانی عصر حاضر شمرده می شود و خیلی از بیماران به دنبال روش های طبیعی و مکمل برای کاهش علایم آن هستند. پژوهشها نشان میدهد که آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب موجود در سنجد می توانند به کاستن استرس مغز و بهبود عملکرد نورون ها کمک کنند و در بعضی مطالعات بالینی مشاهده شده که مصرف مکمل سنجد در طول چند هفته توانسته است تا حدی علایم افسردگی و اضطراب را کم کند.
سنجد علاوه بر این فواید، در تقویت قلب، تنظیم فشار خون و کنترل قند خون هم مؤثر دانسته شده است و مصرف متعادل آن می تواند قسمتی از یک رژیم غذایی سالم باشد. البته زیاده روی در مصرف این میوه امکان دارد مشکلاتی مانند یبوست ایجاد نماید و افراد با شرایط خاص پزشکی باید قبل از مصرف مداوم آن با پزشک مشورت کنند. در مجموع، سنجد میوه ای کوچک، اما باارزش است که هم در فرهنگ ایرانی و هم در پژوهش های نوین جایگاه ویژه ای دارد و می تواند ضمن تقویت بدن، به بهبود خلق وخو و سلامت روان هم کمک نماید.

خواص سنجد برای تقویت استخوان ها

سنجد آسیاب شده به سبب داشتن مقدار زیادی کلسیم، فسفر و منیزیم، در تقویت استخوان ها تاثیر زیادی دارد. به صورتی که مصرف مداوم آن می تواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کند و درنتیجه به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها کمک نماید. خصوصاً در دوران سالمندی، مصرف سنجد می تواند از تحلیل رفتن استخوان ها پیشگیری کند.

خواص سنجد برای بهبود دردهای مفصلی

سنجد آسیاب شده دارای خاصیت ضدالتهابی است و می تواند به کاهش دردهای مفصلی و آرتروز کمک نماید. مصرف آن بهمراه شیر برای بیماران دچار آرتروز سفارش می شود. ترکیبات موجود در سنجد، مانند فلاونوئیدها و اسیدهای چرب ضروری، به کاهش التهاب مفاصل کمک می کنند و می توانند نقش مؤثری در بهبود حرکت و کاهش انقباض عضلانی داشته باشند.

خواص سنجد برای تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین C موجود در سنجد سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در مقابل بیماری های مسری مختلف، خصوصاً سرماخوردگی و آنفلوآنزا مقاوم تر می کند و علاوه بر این، سنجد دارای ترکیبات ضد باکتری و ضدویروسی است که مصرف آن به پاک سازی بدن از عوامل بیماری زا کمک می کنند.

خواص سنجد برای مشکلات گوارشی

فیبر بالای موجود در سنجد آسیاب شده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و سبب حل مشکل یبوست می شود و همچنین، سنجد به سبب داشتن ترکیبات قابض، برای درمان اسهال هم مفید می باشد، ترکیبات فنولیک موجود در سنجد سبب افزایش ترشح آنزیم های گوارشی شده که به هضم بهتر غذا کمک می کنند. همچنین، مصرف سنجد می تواند از مشکلات عمده زخم معده و التهابات گوارشی پیشگیری کند.

خواص سنجد برای سلامت پوست و مو

آنتی اکسیدان های موجود در سنجد از پیری زودرس جلوگیری کرده و به شادابی و سلامت پوست کمک می کنند، همین طور ویتامین های A و E موجود در آن، ریزش مو را کم می کنند و حتی سبب تقویت و رشد مجدد موها می شوند. همین طور سنجد دارای خاصیت کلاژن سازی است که در حفظ لطافت و جوانی پوست نقش مهمی دارد.

خواص سنجد برای کنترل قند خون و دیابت

سنجد آسیاب شده به سبب این که حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک می کنند، می تواند برای افراد دچار دیابت نوع یک و دو مفید باشد و سنجد سبب کاهش جذب قندهای ساده در بدن شده و ازاین رو سطح گلوکز خون را کنترل می کند و مصرف مداوم آن می تواند از نوسانات شدید قند خون جلوگیری کرده و به کنترل بهتر دیابت کمک نماید. فواید و خواص سنجد بی شمار است اما مصرف این میوه پر خاصیت امکان دارد در بعضی افراد که بیماری های خاصی دارند، ایجاد مشکل کنند. بطور مثال مصرف سنجد برای افرادی که دچار یبوست هستند؛ مضر است. در بعضی موارد هم امکان دارد در افراد ایجاد حساسیت و آلرژی داشته باشد. مصرف سنجد برای افرادی که مزاج سرد دارند؛ مضر است و می تواند باعث ضعف اعصاب آنها شود.
سنجد یکی از میوه های مغذی و باارزش است که سرشار از ویتامین هایی همچون C، A و K، بهمراه مواد معدنی مهمی نظیر آهن، کلسیم و فسفر است و وجود فیبر و ترکیبات آنتی اکسیدانی در این میوه، آنرا به یک داروی طبیعی و پرخاصیت تبدیل نموده است و سنجد با داشتن قدرت آنتی اکسیدانی بالا، بدن را در مقابل صدمه رادیکال های آزاد محافظت می کنند و درنتیجه می توانند نقش مؤثری در جلوگیری از تشکیل توده های سرطانی در بخش های مختلف بدن ایفا کنند.

پودر سنجد؛ داروی طبیعی برای تقویت استخوان ها

پودر سنجد یکی از فرآورده های پرخاصیت این میوه باارزش است که در طب سنتی و حتی تحقیقات جدید جایگاه ویژه ای دارد و این پودر که از آسیاب کردن سنجد خشک به دست می آید، سرشار از کلسیم، فسفر و منیزیم است و مصرف آن خصوصاً همراه با شیر، برای تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار سفارش می شود. خاصیت ضدالتهابی پودر سنجد سبب شده است که در پایین آوردن دردهای مفصلی و آرتروز هم نقش مؤثری داشته باشد و از طرف دیگر، فیبر فراوان موجود در آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می نماید، یبوست را رفع می سازد و به سبب خاصیت قابض، برای درمان اسهال هم مفید می باشد. به اجمال، یکی از جنبه های جالب توجه سنجد، نقش احتمالی آن در بهبود علائم افسردگی است و افسردگی از شایع ترین مشکلات روانی عصر حاضر شمرده می شود و بسیاری از بیماران بدنبال روش های طبیعی و مکمل برای کاهش علائم آن هستند. سنجد آسیاب شده به جهت اینکه حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک می کنند، می تواند برای افراد گرفتار دیابت نوع یک و دو مفید باشد و سنجد سبب کاهش جذب قندهای ساده در بدن شده و به این جهت سطح گلوکز خون را کنترل می کند و مصرف مداوم آن می تواند از نوسانات شدید قند خون جلوگیری کرده و به کنترل بهتر دیابت کمک کند. سنجد یکی از میوه های مغذی و باارزش است که سرشار از ویتامین هایی همچون C، A و K، به همراه مواد معدنی مهمی نظیر آهن، کلسیم و فسفر است و وجود فیبر و ترکیبات آنتی اکسیدانی در این میوه، آن را به یک داروی طبیعی و پرخاصیت تبدیل کرده است و سنجد با داشتن قدرت آنتی اکسیدانی بالا، بدن را در مقابل لطمه رادیکال های آزاد محافظت می کنند و درنتیجه می توانند نقش مؤثری در ممانعت از تشکیل توده های سرطانی در بخش های مختلف بدن ایفا کنند.


منبع:

1404/06/02
13:27:58
5.0 / 5
22
تگهای خبر: آنزیم , افسردگی , بهبود , بیماران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۹ بعلاوه ۴
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر