نقش تغذیه مناسب در جلوگیری از گرمازدگی
به گزارش سرشیر، متخصص تغذیه، بر لزوم مصرف مایعات، میوه ها و سبزی های تازه برای جلوگیری از گرمازدگی تاکید کرد.
سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: در فصل گرما، نوشیدن مایعات کافی یک لزوم اساسی است و بدن در اثر تعریق نه تنها آب بلکه الکترولیت هایی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم را هم از دست می دهد که باید جبران شوند.
میوه ها و سبزی ها، منبعی طبیعی برای آب و مواد معدنی
کشاورز افزود: بهترین منابع تأمین این مواد را انواع سبزی ها و میوه های سرشار از آب است و خیار، هندوانه، سبزی های برگ سبز تیره، بخصوص نعناع، حاوی آب فراوان و مواد معدنی موردنیاز برای تنظیم حرارت بدن و حفظ فشار خون هستند و بیشتر سبزی ها حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد آب دارند و همراه خود الکترولیت ها را هم به بدن می رسانند.
وی افزود: مصرف منظم سبزی خوردن، بخصوص برگ های سبز تیره مانند کاهو، کمک بزرگی به تأمین منیزیم، پتاسیم و سدیم می کند که بدن در گرما بشدت به آنها نیاز دارد. در مورد نوشیدنی های مفید برای تابستان، کشاورز اظهار داشت: نوشیدنی های ساده ای مثل آب، دوغ کم نمک، دمنوش ها و اسموتی های طبیعی تهیه شده از میوه ها و سبزی ها بهترین گزینه ها هستند و استفاده از اسموتی ها یا حتی دیتاکس واتر (آب طعم دار شده با میوه هایی مانند خیار و نعناع) هم گزینه ای فوق العاده برای تأمین هم زمان آب و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. او همینطور تاکید کرد: استفاده از آب میوه طبیعی بهتر از نوشیدنی های صنعتی است، اما مصرف مستقیم میوه ها به علت وجود فیبر، ارزش غذایی بالاتری دارد و فیبرها به نگهداری آب در بدن کمک می کنند.
هشدار در رابطه با نوشیدنی های صنعتی و کافئین دار
کشاورز تصریح کرد: نوشیدنی های صنعتی و ورزشی که دارای قند بالا یا کافئین هستند، برای کودکان و حتی بزرگسالان سفارش نمی شود و نوشابه ها و نوشیدنی های کافئین دار امکان دارد در گرمای شدید سبب افزایش ضربان قلب و اختلال در فشار خون شوند. به قول وی؛ مایعات گرم مانند چای کم رنگ یا برخی دمنوش ها هم می توانند به حفظ تعادل بدن در گرما کمک کنند، به شرطی که در حد متعادل و بدون زیاده روی مصرف شوند. ش
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب