فست فودها عملکرد مغز را مختل می کنند
سرشیر: مطالعه ای در دانشگاه سیدنی نشان داد که رژیم های غذایی سرشار از چربی و قند می توانند حافظه جهت یابی مکانی را مختل کنند.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر به نقل از رویترز، دانشگاه سیدنی گفت این مطالعه نخستین تحقیقی است که مستقیماً این رژیم ها را با کاهش توانایی جهت یابی در انسان، عملکرد کلیدی هیپوکامپ مغز، مناطقی از مغز که مرکز احساسات و حافظه هستند، مرتبط می کند.
به گفته سرپرست مطالعه، «دومینیک تران»، «این مطالعه شامل ۵۵ دانشجوی ۱۸ تا ۳۸ ساله بود که پرسشنامه های رژیم غذایی، تست حافظه فعال و بررسی شاخص توده بدن را پیش از حرکت در پیچ و خم واقعیت مجازی تکمیل کردند.»
طبق این مطالعه، افرادی که سطوح بالایی از قند تصفیه شده و چربی های اشباع شده مصرف می کردند، در به یاد آوردن مکان یک شیء پنهان بعد از آزمایش های گوناگون بطور قابل توجهی بدتر عمل کردند.
تران اظهار داشت: «این نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از قند و چربی می تواند عملکرد هیپوکامپ را حتی در بزرگسالان جوان مختل کند، و اخبار دلگرم کننده این است که این اثرات احیانا بوسیله تغذیه سالم تر قابل برگشت هستند.»
او اظهار داشت: «تغییرات رژیم غذایی می تواند سلامت هیپوکامپ و در نتیجه توانایی ما را در راستای یابی در محیط خود، مانند زمانی که درحال کاوش در یک شهر جدید یا یادگیری مسیر جدید خانه هستیم، بهبود بخشد.»
وی اضافه کرد: «این یافته ها به شواهد رو به ازدیادی اضافه می کند که رژیم های غذایی ناسالم نه فقط خطرات سلامت جسمی را بیشتر می کند، بلکه بر عملکرد مغز تأثیر منفی می گذارد، حتی در اوایل بزرگسالی که عملکرد شناختی به طور معمول قوی است.»
تران بر اهمیت انتخاب های غذایی برای حفظ سلامت مغز و ممانعت از زوال شناختی تأکید نمود.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب