توضیحات تامین اجتماعی درباره ی علت عدم پرداخت هزینه نسخه های آنلاین
به گزارش سرشیر، مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در مورد نحوه فعالیت سکوهای مجازی در عرصه سلامت توضیحاتی ارائه کرد و اظهار داشت: فعالیت سکوهای مجازی در ارائه خدمات سلامت باید در قالب ضوابط مشخص و قانونی باشد اما تا حالا هیچ بخشنامه ای دراین زمینه از طرف وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه به سازمان ابلاغ نشده است.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر شهرام غفاری در این خصوص اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات الکترونیک، سازمانی پیشرو است و از هر اقدام منطقی و قانونی با هدف تسهیل و تسریع در ارائه خدمات سلامت به بیمه شدگان این سازمان حمایت می کند.
وی افزود: با اینحال اما با صراحت اعلام می نماییم فعالیت سکوهای مجازی در ارائه خدمات سلامت باید در قالب ضوابط مشخص و قانونی باشد اما تا حالا هیچ بخشنامه ای دراین زمینه از طرف وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه به سازمان ابلاغ نشده است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: به عنوان یک سازمان بیمه گر پایه؛ ناظر و حافظ منافع بیمه شده بوده و قانوناً باید بر کیفیت ارائه خدمات سلامت به بیمه شدگان نظارت نماییم و بر طبق اصول اولیه حقوقی، طرف قرارداد نمی تواند تمام یا قسمتی از قرارداد را به طرف ثالث واگذار کند. مانعی برای فعالیت سکوهای مجازی در ارائه خدمات سلامت ایجاد نکرده ایم اما تاکید داریم که فعالیت این سکوها در عرصه سلامت، باید مبتنی بر ضوابط و مقررات مشخص باشد تا تکلیف محرمانگی اطلاعات بیمار، استانداردهای ارائه خدمات از طرف سکوها، نحوه نظارت بر رعایت استانداردهای حوزه سلامت و البته نحوه احراز هویت بیمار مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در این مورد اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی از تسهیل فرآیندها، رفتن به سمت خدمات الکترونیک و استفاده از ظرفیتهای تکنولوژی های جدید برای ارائه خدمات سلامت استقبال می کند و دراین زمینه سازمان تامین اجتماعی سازمانی پیشتاز و پیشگام است و نسخه الکترونیک که امروز سکوها و واحدهای طرف قرارداد از آن استفاده می نمایند، توسط سازمان تامین اجتماعی پایه گذاری شده است.
وی در عین حال اضافه کرد: سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمه گر پایه؛ ناظر و حافظ منافع بیمه شده است و قانوناً به عنوان نماینده بیمه شده، باید بر کیفیت ارائه خدمات سلامت به بیمه شدگان نظارت کند. ما مانعی برای فعالیت سکوهای مجازی در ارائه خدمات سلامت ایجاد نکرده ایم اما تاکید داریم که فعالیت این سکوها در عرصه سلامت و در حوزه ارائه خدمات سلامت به مردم، باید قانونمند و مبتنی بر ضوابط و مقررات مشخص و مدون باشد.
غفاری افزود: نظارت سازمان تامین اجتماعی بر پروسه ارائه خدمات به بیمه شدگان، نه دخالت در فعالیت سکوهای مجازی بلکه وظیفه و ماموریت قانونی این سازمان به عنوان نماینده بیمه شده است. ما با لابراتوار ها هم مانند داروخانه ها و سایر واحدهای ارائه خدمات، قراردادی مشخص داریم و بر طبق اصول اولیه حقوقی، طرف قرارداد نمی تواند تمام یا قسمتی از قرارداد را به طرف ثالث واگذار کند. علاوه بر این در بحث فعالیت سکوها در عرصه سلامت باید ضوابط و مقررات مدون و مشخصی وجود داشته باشد که قابل نظارت و کنترل باشد که تا حالا هیچ بخشنامه و ضابطه ای دراین زمینه از طرف وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه به سازمان ابلاغ نشده است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: در بخشنامه ای که باید دراین زمینه تصویب شود، لازم است تکلیف محرمانگی اطلاعات بیمار، استانداردهای ارائه خدمات از طرف سکوها و نحوه نظارت بر رعایت استانداردهای حوزه سلامت و البته نحوه احراز هویت بیمار مورد توجه قرار گیرد و تنها پس از ابلاغ چنین بخشنامه ای است که سکوهای مجازی می توانند در عرصه سلامت و در امر ارائه خدمات سلامت مشارکت داشته باشند.
وی اضافه کرد: در پیامکی هم که در یکی از استانها دراین زمینه برای ارائه دهندگان خدمات سلامت ارسال شده، همین نکات مورد توجه بوده است و تاکید داریم که بدون اجازه بیمار و بدون هماهنگی با سازمان بیمه گر، هیچ واحد طرف قراردادی نمی تواند تمام یا قسمتی از قرارداد را به دیگری واگذار کند و اصول احراز هویت، محرمانگی اطلاعات بیمار و نیز استانداردهای ارائه خدمات را به مخاطره بیاندازد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، غفاری اضافه کرد: هم اکنون سکوهای مجازی بااینکه از طرف صنف خود و مراجع قانونی مرتبط مجوز فعالیت دارند و ما هم به این مجوزها احترام می گذاریم، اما برای حضور و فعالیت این سکوها در عرصه سلامت و در حوزه ارائه خدمات اولاً باید ضوابط و مقررات لازم در شورای عالی بیمه سلامت به تصویب برسد و در مرحله دوم نیز سازمان بیمه گر به عنوان نماینده بیمه شده؛ هر زمان که لازم بداند و نیاز باشد، می تواند و مسئولیت دارد که بر استاندارد بودن این خدمات، نظارت و کنترل داشته باشد.
وی در آخر اظهار داشت: وقتی هنوز استانداردی درباب نمونه گیری در منزل و انتقال نمونه به لابراتوار و همین طور تعرفه مربوطه به سازمان ابلاغ نشده؛ وقتی برای حیطه مسئولیت های لابراتوار طرف قرارداد و سکوی ارائه دهنده خدمات در قبال بیمه شده و سازمان بیمه گر هنوز تعریف مشخصی وجود ندارد، وقتی هنوز روش اجرائی احراز هویت بیمار در منزل معین نیست و هزاران اما و اگر دیگر وجود دارد، فعالیت سکوهای مجازی در حیطه سلامت ممکنست تبعاتی جدی برای بیماران، سازمان های بیمه و سیستم سلامت کشور در پی داشته باشد.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب