کدام غذاها علایم سرماخوردگی را بدتر می کنند؟

کدام غذاها علایم سرماخوردگی را بدتر می کنند؟

به گزارش سرشیر، درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علایم رایجی هستند که معمولاً هنگام سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی آنها را تجربه می کنیم؛ علائمی که با گذشت زمان بهبود می یابند البته به شرط درمان بموقع و عدم مصرف خوراکی هایی که امکان دارد شرایط بیماری را تشدید کنند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول می کشد اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهیم بود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ممنوعیت های غذایی در هنگام مبتلا شدن به بیماری های ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:
_ شیرینی ها: مصرف زیاد قند می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون سبب مهار کار گلبول های سفید خون می شود و عفونت در بدن توسعه پیدا می کند. بعلاوه، مصرف شکر سبب افزایش التهاب در بدن می شود.
_ کربوهیدرات های ساده: این نوع کربوهیدرات ها هم سبب افزایش قند خون می شوند. البته همه کربوهیدرات ها بد نیستند. نان گندم کامل، غلات کامل و... را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنید چون حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را می کاهد.
_ غذاهای تند: ادویه های تند باآنکه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند، اما اگر مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد هم رنج می برید، به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.
_ میوه های خانواده مرکبات: اگرچه این میوه ها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند، باز هم سفارش می شود علاوه بر غذاهای تند، از مصرف مرکبات اجتناب کنند چون این میوه ها سبب تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید می کنند.
_ غذاهای چرب: وقتی سرما می خورید یا آنفلوآنزا دارید، اشتهایتان کم می شود. در این هنگام مصرف غذاهای چرب التهاب بدن را بالا می برد.
_ آب نبات های بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و می تواند سبب اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرماخوردگی خطرآفرین است چون سبب کاهش آب بدن می شود.
_ کافئین: نوشیدنی های کافئین دار بدن را کم آب می کنند. این نوشیدنی ها اگر همراه قند باشند، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونت ها را سخت تر می کنند.
_ غذاهای ترد: این غذاها می توانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.
_ ترشیجات: این غذاها هم چون حاوی سرکه و نمک هستند، التهاب گلو را می افزایند.




منبع:

1401/08/09
09:30:35
5.0 / 5
271
تگهای خبر: آموزش , بهبود , بهداشت , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر