تشخیص علت کم خونی فقر آهن نباید به تأخیر بیفتد

تشخیص علت کم خونی فقر آهن نباید به تأخیر بیفتد

به گزارش سرشیر، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با تاکید بر لزوم تشخیص دقیق علت کم خونی فقر آهن اظهار داشت: بروز کمبود آهن در مردان و زنان یائسه یک علامت هشداردهنده به حساب می آید و ضروری است با انجام بررسی های تخصصی، بخصوص از نظر خون ریزی های گوارشی، علت آن به صورت دقیق مشخص شود.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر مریم مدنی، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن اشاره به شیوع بیشتر فقر آهن در زنان در سنین باروری عنوان کرد: در بعضی موارد، شدت کم خونی با میزان خون ریزی قاعدگی هماهنگی ندارد و در این شرایط انجام بررسی های تکمیلی و در صورت ضرورت ارجاع بیمار به متخصص گوارش لازم است.
وی ادامه داد: در مردان و زنان یائسه، کم خونی فقر آهن می تواند نشانه ای از خون ریزی پنهان در دستگاه گوارش باشد و انجام اقدامات تشخیصی مانند آندوسکوپی و کولونوسکوپی در این گروه ها اهمیت زیادی دارد.
این فوق تخصص خون، با اشاره به اینکه نیاز بدن به آهن در سنین نوجوانی بیشتر می شود، اظهار داشت: در این دوره هم کمبود آهن شایع است و معمولا درمان با آهن خوراکی شروع می شود، اما انتخاب نوع درمان، چه خوراکی و چه وریدی، باید حتما توسط پزشک صورت گیرد.
مدنی افزود: در بیمارانی که تحمل آهن خوراکی را ندارند، علایم شدیدی دارند، در آستانه جراحی هستند، سابقه جراحی بای پس معده دارند یا به بیماری های التهابی مانند سلیاک و بیماری های التهابی روده مبتلا هستند، به سبب اختلال در جذب آهن، درمان وریدی لزوم پیدا می کند.
وی، با تاکید بر ضرورت تکمیل دوره درمان خاطرنشان کرد: مصرف آهن نباید به شکل خودسرانه و کوتاه مدت قطع شود و بیماران باید مطابق نظر پزشک که معمولا چند ماه طول می کشد، درمان را ادامه داده و بعد از آن آزمایش های کنترلی انجام دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در رابطه با باورهای نادرست رایج در فضای مجازی اظهار داشت: مصرف هم زمان چای و قهوه با آهن باعث کاهش جذب آن می شود و باید بین مصرف این نوشیدنی ها و آهن فاصله زمانی رعایت شود، در صورتیکه مصرف ویتامین C مانند آب پرتقال می تواند جذب آهن را افزایش دهد.
وی ادامه داد: آهن نباید هم زمان با لبنیات یا مکمل های حاوی کلسیم مصرف شود و بهتر است به شکل جداگانه و در صورت امکان با معده خالی مورد استفاده قرار گیرد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، مدنی، ضمن اشاره به منابع غذایی آهن بیان کرد: گوشت و سبزی هایی مانند اسفناج از منابع آهن محسوب می شوند، اما در بیماران دچار کم خونی فقر آهن، مصرف مواد غذایی به تنهایی کافی نیست و این افراد حتما باید تحت درمان دارویی قرار گیرند.
او در آخر تاکید کرد: هر نوع کم خونی به معنای کمبود آهن نیست و تشخیص نوع کم خونی باید توسط پزشک متخصص و بر مبنای آزمایش ها و شاخصهای تخصصی صورت گیرد.




منبع:

1404/09/28
17:15:25
5.0 / 5
3
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۳ بعلاوه ۲
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر