وزیر بهداشت:

تجویز دارو در ایران 2 برابر متوسط جهانی است

تجویز دارو در ایران 2 برابر متوسط جهانی است

به گزارش سرشیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه متوسط تجویز دارو در جهان یک و نیم قلم است، اظهار داشت: در ایران دو برابر متوسط جهانی دارو تجویز می شود و مرجع ملی پزشکان در تجویز دارو باید «دارونامه» باشد و پزشکان خودرا متعهد بدانند که خارج از آن، دارویی تجویز نکنند.


به گزارش سرشیر به نقل از خبرگزاری ایرنا از وبدا، بهرام عین اللهی در آیین شروع مرحله سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذا، رونمایی از دارونامه های رسمی کشور و فرآورده استنشاقی تیوتروپیوم بروماید، اضافه کرد: ایران، قدرتمندترین کشور در منطقه خصوصاً در زمینه غذا و داروست و در دنیا این مساله ثابت شده است. در زمان شیوع بیماری کرونا، این قدرت بصورت عملی به اثبات رسید.

وی با اعلان اینکه در زمینه مقابله و مدیریت کرونا از قدرتمندترین کشورها در جهان بوده ایم، گفت: برای مثال، شرایط یک پژوهش را درنظر بگیرید؛ در یک پژوهش باید متغیرها را در نظر گرفت و این متغیرها باید برای یک پژوهش واحد، ثابت باشند تا پژوهش قابل استناد باشد، مثل ویروس کووید ۱۹ که همه جهان را بصورت یکسان درگیر کرد.

عین اللهی اشاره کرد: مردم ایران در ۴۴ سال قبل علی رغم مشکلات و تهدیدهای بسیار از طرف ابرقدرت ها، پای کشور و نظام ایستاده اند و در شرایطی که ویروس کرونا در همه جهان منتشر و جهان گرفتار همه گیری شد، ایران با تحریم های ناجوانمردانه مواجه بود. تحریم کنندگان مدعی بودند که حوزه سلامت را تحریم نکرده اند اما وقتی مبادلات بانکی انجام نشود، چگونه می توان دارو، واکسن و لوازم مصرفی را خریداری و وارد کشور کرد.

به گفته ی ایشان، از طرف، تحریم ها موجب پیشرفت ما شد و توانستیم در حوزه تولید واکسن خودکفا شویم. حالا واکسن کووید ۱۹ در ۶ مرکز تولید می شود و واکسن های ایرانی کرونا جزو موثرترین واکسن ها شناخته شده اند. این مساله قدرت دانشمندان ایرانی را نشان میدهد. حتی وقتی که ایران در کواکس سهیم شد تا واکسن دریافت کند، واکسن را بموقع تحویل ندادند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، باید همیشه نگاه ما به درون کشور و توانمندی های داخلی باشد و سیاست دولت تامین و تجهیز صنایع برای تولید دارو، تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی است.
وی ابراز امیدواری کرد با داشتن نیروی انسانی متعهد، متدین و متخصص و با حمایت دولت به نقطه ای برسیم که نه فقط مشکلات داخلی خودرا حل کنی بلکه صادرات این محصولات را افزایش دهیم.

عین اللهی، فساد را از خطوط قرمز اصلی و جدی وزارت بهداشت دانست و اظهارداشت: فسادهای مالی در این عرصه به هیچ وجه قابل تحمل نیست و حتما برخورد خواهیم کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سرمایه گذاری در زمینه غذا و گسترش و ارتقای دانشکده های تغذیه در سطح کشور اصرار کرد و اضافه کرد: پژوهش و مطالعه در زمینه تغذیه را باید با جدیت بیشتری پیگیری نماییم و مراکز تحقیقاتی باید در موضوعات تغذیه ای بیشتر کار کنند.
عین اللهی اشاره کرد: حالا ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم که دو سوم آنها درباره موضوعات درمانی کار می کنند و مسائل بنیادین کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی درباره تجویز دارو و نسخه نویسی اظهار داشت: فرهنگ مصرف دارو، نیاز به اصلاح دارد. برای مثال، متوسط تجویز دارو در نسخه حداکثر باید یک و نیم قلم باشد اما در کشور ما سه قلم است. یعنی در ایران دو برابر متوسط جهانی برای بیماران دارو تجویز می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به دارونامه رسمی ایران که در این مراسم از آن رونمایی گردید، اضافه کرد: پزشکان باید خودرا متعهد بدانند که خارج از این دارونامه، دارویی تجویز نکنند.

عین اللهی با اعلان اینکه در همه کشورهای جهان پایبندی و استناد به دارونامه ها به دقت رعایت می شود، افزود: اما در کشور ما این سختگیری وجود ندارد و تعدادی از همکاران ما طبق دارونامه عمل نمی کنند که همین موضوع ممکنست موجب سرگردانی بیماران در یافتن دارو شود.

وی با اشاره به این که برای درمان نباید فقط بر مصرف دارو تاکید شود اظهار داشت: روش های درمانی دیگر نباید مورد غفلت قرار گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره طب ایرانی اظهار داشت: ما بیش از ۳۰۰ متخصص طب ایرانی را تربیت کرده ایم و باید دانست که طب غربی یا سنتی هیچ کدام همه بیماریها را درمان نمی کنند و این دو طب، مکمل هم هستند. زمانی در زمینه درمان سنتی از برترهای دنیا بودیم و امروز هند در جایگاه نخست طب سنتی قرار دارد و ما باید تولید داروهای گیاهی را تقویت نماییم.

وی با اعلان اینکه باید مردم را به فرهنگ پیشگیری و خودمراقبتی مجهز نماییم، اشاره کرد: پیش گیری از مدارس شروع می شود و باید این مساله را با آموزش و پرورش مطرح نماییم تا اینطور مطالب در دروس ابتدایی گنجانده شود البته درس بهداشت را در مدارس داریم اما کارکرد اصلی آن در حوزه درمان است که باید اصلاح گردد.

تاکید بر نقش رسانه ها در ارتقای سلامت مردم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر نقش رسانه ها در ارتقای سلامت مردم اضافه کرد: رسانه های ما باید در کنار خبر و تحلیل به سمت و سوی مستندسازی، سریال سازی و تولیدات نمایشی در زمینه سلامت حرکت کنند تا برای مردم جاذبه داشته باشند.

افزایش چندبرابری سطح زیر کشت گیاهان دارویی
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این مراسم با اعلان اینکه در دوره ی جدید بر حوزه غذا، تمرکز داریم، اضافه کرد: در دوران گذشته، برنامه های زیادی در زمینه دارو با سازمان غذا و دارو داشتیم و تمرکز زیادی بر حوزه غذا نبوده که جای فعالیت و سرمایه گذاری زیادی توسط بخش خصوصی و سازمان غذا و دارو دارد.

وی با اشاره به رونمایی از نخستین دارونامه طب سنتی، اظهار داشت: در زمینه گیاهان دارویی چندین سال است که فعالیت داریم به شکلی که سطح زیر کشت گیاهان دارویی چندین برابر بالا رفته و نیازمند توسعه در زمینه های نوآوری، فناوری های تبدیل، بذر و اهلی سازی است بطوریکه ظرفیت های بسیار بزرگی برای فعالیت مشترک با سازمان غذا و دارو وجود دارد.




منبع:

1401/03/10
20:56:06
5.0 / 5
166
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماران , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر