ابداع ماسك ضدویروسی كه جهش های جدید كرونا را از بین می برد

ابداع ماسك ضدویروسی كه جهش های جدید كرونا را از بین می برد

محققان انگلیسی با استفاده از ترکیبات آلی ضدعفونی کننده در منسوجات، ماسک های ضد ویروسی ابداع کردند که جهش های جدید ویروس کرونا را در مدت یک ساعت از بین می برد.


به گزارش روزنامه تلگراف، محققان دانشگاه «کمبریج» این ماسک ها را با استفاده از فناوری به نام DiOX ابداع کردند که از ترکیبات آلی ضدعفونی کننده در منسوجات استفاده می نماید.
محققان درمورد این دستاورد تاکید کردند: پوشش نامرئی این ماسک ها با پاره کردن غشای بیرونی ویروس به آنها حمله می کند؛ امید می رود که این ماسک گونه «کنت» ویروس کرونا در انگلیس و گونه آفریقای جنوبی این ویروس را از بین ببرد.
آزمایش های انجام شده بر روی این ماسک ها نشان دادند که این ماسک های ضد ویروسی در مدت یک ساعت ۹۵ درصد از عوامل بیماری زا (پاتوژن ها) را از بین می بردند و بعد از چهار ساعت پاتوژنی قابل تشخیص نبودند.
این ماسک قابل استفاده مجدد هستند و می توان آنها را تا ۲۰ بار شست - اما پس از چند بار شستشو، مقداری از تأثیر خویش را از دست می دهند.
ابداع این ماسک در بخشی از تلاش محققان برای تشکیل یک خط موثر دفاعی انجام شده است ؛ ویروس کرونا همچنان در حال جهش است و گونه های جدید این ویروس در سرتاسر جهان ظاهر می شود. محققان در سرتاسر جهان در تلاش هستند تا واکسن جهانی برای مقابله با کووید-۱۹ ابداع کنند بطوری که کارایی این واکسن تحت تأثیر تغییرات بوجود آمده در این ویروس قرار نگیرد.
دکتر گراهام کریستی مدرس ارشد گروه مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه کمبریج اظهار داشت: ماده ضد ویروسی موجود در پوشش این ماسک، ویروس را با شکستن غشای محافظ خارجی آن از بین می برد. بر خلاف سایر قسمت های ویروس، غشای آن بدون توجه به هر نوع جهش یکسان باقی می ماند بنابراین، این روش حمله به این پاتوژن (عامل بیماری زا) بر روی هر نوع ویروس کرونا موثر خواهد بود.
گونه «کنت» (انگلیسی) ویروس کرونا تا کنون در بیشتر از ۵۰ کشور دیده شده است. این ویروس جهش یافته کرونا، نخستین بار در سپتامبر سال ۲۰۲۰ در جنوب شرقی انگلیس شناسایی شد و شیوع سریع آن در ماه های بعدی سبب شد این کشور محدودیت های تازه ای را اعمال نماید.
نوع دیگر از ویروس جهش یافته کرونا که اخیرا شناسایی شده ۵۰۱.V۲ نام دارد. این ویروس برای اولین بار ماه اکتبر در آفریقای جنوبی شناسایی و بعد از آن به چند کشور دیگر همچون بریتانیا و فرانسه منتقل شد.
هر دو گونه ویروس کرونا جهش های گوناگونی را به خصوص در بخش سنبله پروتئینی پشت سر گذاشته اند که سبب می شود با سرعت بیشتر جذب گیرنده های سلولی شوند و سلول های بشتری را درگیر کنند.
ویروس کرونا معروف به کووید ۱۹، اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر «ووهان» در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در روز ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دیماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام نمود.



منبع:

1399/11/26
23:09:02
0.0 / 5
1339
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
لینک دوستان سرشیر
سرشیر
سر شیر
سرشیر