در حاشیه سفر به ساوه عنوان شد:
توضیحات معاون وزیر بهداشت درمورد مخاطرات همپوشانی آنفلوآنزا و كووید1۹
مركزی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از تلاش وزارت بهداشت برای تأمین نیاز مردم به واكسن آنفلوآنزا اطلاع داد و اضافه كرد: مردم نگران تأمین واكسن آنفلوآنزا نباشند.
دکتر قاسم جان بابایی شامگاه چهارشنبه دوم مهرماه در جریان بازدید سرزده از بیمارستان شهید مدرس ساوه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار نمود: معاون بهداشتی وزارت بهداشت با هماهنگی مقام عالی وزارت و سازمان غذا و دارو تمهیدات خوبی برای واردات واکسن آنفلوآنزا اندیشیدند و با وجود همه مشکلاتی که در اثر از اعمال تحریم ها بوجود آمده است خوشبختانه تعداد قابل قبولی واکسن وارد شده و برای تأمین کامل نیاز مردم به این واکسن سازوکار مناسب اتخاذ شده است.
وی افزود: برپایه برنامه ریزی های بعمل آمده از جانب معاونت بهداشت قرار بر این است اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا در میان افراد با ریسک بالا و مستعد درگیری با این بیماری، بانوان آبستن و افراد دارای بیماری های خاص و زمینه ای باشد.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد مخاطراتی که در اثر همپوشانی بیماری آنفلوانزا و کووید ۱۹ وجود خواهد داشت، اظهار داشت: نمی توان زمان دقیقی برای اپیدمی بیماری آنفلوانزا اعلام نمود اما طبیعتا با آغاز فصل پائیز همه ساله موج جدیدی از این بیماری شیوع پیدا می کند و در بعضی از سال ها شاهد دو مرحله از پیک این بیماری هستیم.
وی با تاکید بر اینکه علایم بالینی بیماری آنفلوآنزا از کروناویروس خیلی قابل افتراق نیست، اظهار داشت: خوشبختانه زیرساخت آزمایشگاهی برای تست هر دو بیماری آنفلوآنزا و کروناویروس فراهم است و هیچ نگرانی برای آزمایش همزمان آنفلوآنزا و کروناویروس وجود ندارد.
دکتر جان بابایی درمان آنفلوآنزا و کروناویروس را متفاوت دانست و اظهار داشت: با وجود اینکه علایم بالینی بیماری آنفلوآنزا با کرونا مشابه یکدیگر است اما آنفلوآنزا خیلی به درمان دارویی نیاز ندارد و بیشتر مواقع بیمار با مصرف قرص مسکن مداوا می شود اما درگیری ریه در بیماری کووید ۱۹ نسبتا شدیدتر است.
وی با تاکید مجدد بر اینکه نگرانی مردم در تأمین واکسن آنفلوانزا با تلاش وزارت بهداشت برطرف خواهد شد، خاطرنشان کرد: بیماری کووید ۱۹ سرایت پذیری بالاتری نسبت به آنفلوآنزا دارد و اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت و از ماسک استفاده کنند بطور قطع مشکلات مربوط به آنفلوآنزا و درگیری مردم با این بیماری نسبت به سال های گذشته کمتر خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر مردم با رعایت پروتکل بهداشتی و استفاده از ماسک مانع از انتشار کرونا ویروس شوند بطور قطع از شیوع بیماری آنفلوانزا که شدت شیوع و سرایت پذیری آن به مراتب کمتر از کرونا ویروس می باشد هم پیشگیری خواهد شد.
وی به بازدید سرزده خود از بیمارستان شهید مدرس ساوه اشاره نمود و اضافه کرد: در جریان این بازدید از شرایط درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و وضعیت اورژانس و بخش های بستری بازدید بعمل آمد که خوشبختانه پزشکان متخصص عفونی و بیهوشی در بالین بیمار حضور داشتند و تمامی پروتکل های کشوری درمان بیماران کرونایی در این مرکز درمانی با حساسیت رعایت می شد.
وی به مراقبت قابل قبول از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش های ویژه و بستری در این بیمارستان اشاره نمود و اضافه کرد: برخی از بیماران بدحال که سالمندان و یا بیمارانی هستند که دیر به بیمارستان رجوع کردند در این مرکز درمانی تحت مراقبت های ویژه قرار دارند اما شرایط سخت تری دارند که امیدواریم به یاری خدا و تلاش کادر درمانی و پرستاری از این بیماری نجات پیدا کنند.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا در مورد کمبودهای زیرساختی حوزه سلامت ساوه اظهار داشت: امکانات سخت افزاری و زیرساخت های درمانی شهرستان ساوه به نسبت جمعیت آن ناکافی است و عقب ماندگی این شهرستان از لحاظ سرانه مراکز درمانی کاملا مشهود است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود که ساوه به لحاظ رشد فزآینده جمعیتی از یک بیمارستان مجهزتر و بزرگتری با شرایط بهتری برخوردار باشد. فرسودگی خیلی از تخت های بیمارستانی و هم قدمت بالای بیمارستان شهید مدرس می طلبد تا یک بیمارستان مجهزتر راه اندازی و جایگزین بیمارستان فعلی شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به راه اندازی بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه اظهار داشت: عملیات اجرایی راه اندازی این بیمارستان شروع شده و امیدواریم که با تسریع در تخصیص اعتبارات لازم با پیگیری وزارت بهداشت و مساعدت سازمان برنامه و بودجه به زودی به بهره برداری برسد.
وی اضافه کرد: در یکسال اخیر اورژانس مجهزتری که مکمل اورژانس فعلی بیمارستان شهید مدرس است راه اندازی شده که می تواند به خیلی از بیماران بستری شده در این مرکز خدمات مناسب درمانی را عرضه نماید.
دکتر جان بابایی به استقرار دومین دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان شهید مدرس ساوه اشاره نمود و اضافه کرد: تلاش خواهیم کرد با فضای فیزیکی بوجود آمده در این بیمارستان بخش ویژه ICU مجهزتر و کامل تر دیگری هم راه اندازی و با جذب پزشکان متخصص جدید در این بیمارستان بخشی از نگرانی شهروندان ساوجی در حوزه درمانی برطرف شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب