پژوهشگران آمریكایی:
مصرف روغن حرارت دیده، سرطان پستان را گسترش می دهد
سرشیر: پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدیدی دریافتند كه مصرف روغن حرارت دیده می تواند به گسترش سرطان پستان منجر شود.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهش جدیدی كه روی موش ها انجام شده، نشان داده است تركیبات شیمیایی موجود در روغن خوراكی می توانند به تغییرات ژنتیكی مؤثر در گسترش سرطان پستان منجر شوند.
دانشمندان "دانشگاه ایلینوی" (U of I) آمریكا در بررسی جدیدی دریافتند گرم شدن بیش از اندازه روغن خوراكی، به سمی شدن آن، تكثیر سلول های تومور، متاستاز و تغییر در متابولیسم لیپید منجر می شود.
پژوهشگران به مدت ۱۶ هفته، گروهی از موش ها را با روغن تازه و حرارت ندیده سویا و گروه دیگر را با روغن حرارت دیده تغذیه كردند. در این آزمایش، سلول های سرطان سینه، به همه موش ها تزریق شدند.
سپس تزریق سلول ها مشخص شد كه رشد تومور سرطانی در موش هایی كه روغن حرارت دیده مصرف كرده اند، چهار برابر بیشتر از موش هایی است كه روغن تازه مصرف كرده اند. همین طور پژوهشگران دریافتند متاستاز در بین موش هایی كه روغن حرارت دیده مصرف كرده اند، بیشتر از گروه دیگر است.
"ویلیام هلفریك" (William Helferich)، استاد علوم غذایی دانشگاه ایلینوی و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: تعداد تومورها در موش هایی كه روغن حرارت دیده مصرف كرده بودند، بیشتر بود و تومورها حالت تهاجمی بیشتری داشتند. متاستاز در گروهی كه روغن تازه مصرف كرده بودند هم دیده شد، اما میزان تهاجم تومور و تكثیر سلول ها بسیار كمتر بود.
با مصرف مكرر روغن، تری گلیسیریدها تجزیه می شوند و سپس اكسید كردن اسیدهای چرب، یك ماده شیمیایی سمی موسوم به "اكرولین" (acrolein) آزاد می كنند كه سرطان زا است.
دانشمندان سپس بررسی هر دو گروه دریافتند متاستاز تومورها در موش هایی كه روغن حرارت دیده بهره برده اند، ناشی از یك پروتئین مهم موسوم به " Ki-67" است كه ارتباط نزدیكی با تكثیر سلولی دارد. در این بررسی ها، ۴۵۵ ژن باز شناسایی شدند كه بیان آنها، حداقل دو برابر بیشتر از موش هایی بود كه روغن تازه مصرف كرده بودند.
یافته های این پژوهش، در مجله " Cancer Prevention Research" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب