تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا

تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا

سرشیر: با افزایش آلودگی هوا، متخصصان تغذیه سفارش می کنند شهروندان با اصلاح الگوی غذایی و مصرف مواد مغذی مناسب، از سلامت خود محافظت و اثرات آلاینده ها را کاهش دهند.


به گزارش گزارشگر خبرگزاری مهر، در دوران آلودگی هوا باید با رعایت نکات تغذیه ای، سیستم ایمنی بدن خودرا تقویت و اثرات منفی آلاینده ها را کاهش دهیم. نوشیدن مایعات کافی مانند آب، چای کم رنگ، دمنوش ها و آبمیوه ها به دفع آلاینده ها از بدن کمک می نماید. همینطور مصرف میوه های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو و کیوی و همینطور فلفل دلمه ای طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب دفع بهتر مواد مضر می شود. سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و سبزی خوردن نیز به سبب سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها، با عوامل مضر مقابله می کنند و مصرف شیر و لبنیات کم چرب به مرطوب نگه داشتن مخاط دستگاه تنفسی و کاهش سوزش گلو کمک می نماید. مغزها و دانه ها همچون بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و کنجد با دارا بودن ویتامین E از بدن در مقابل صدمه های ناشی از آلودگی محافظت می کنند. کارشناسان سفارش می کنند در این دوران، غذاهای کبابی و سرخ کرده کمتر مصرف شوند و غذاهای بخارپز و آب پز جایگزین شوند. مصرف عسل و لیمو نیز برای کاهش التهاب و خشکی گلو مفیدست و غذاهای حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و بذر کتان به کاهش التهاب بدن کمک می کنند. در این جهت همینطور پرهیز از فست فود و غذاهای خیلی چرب ضروریست، چونکه فشار بیشتری به بدن وارد کرده و خستگی را می افزایند. در کنار این موارد، مصرف سوپ ها و آش های سبک مانند سوپ سبزیجات، آش جو و خوراک عدسی سفارش می شود، چونکه علاوه بر مغذی بودن، به بدن کمک می کنند تا بهتر با آلودگی هوا روبرو شود. به طور خلاصه، کارشناسان سفارش می کنند در این دوران، غذاهای کبابی و سرخ کرده کمتر مصرف شوند و غذاهای بخارپز و آب پز جایگزین شوند. مصرف عسل و لیمو هم برای کاهش التهاب و خشکی گلو مفیدست و غذاهای حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و بذر کتان به کاهش التهاب بدن کمک می کنند.


منبع:

1404/09/05
08:51:38
5.0 / 5
6
تگهای خبر: آلودگی , تخصص , تغذیه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر