مصرف زیاد گوشت قرمز خطرناک است؟

مصرف زیاد گوشت قرمز خطرناک است؟

سرشیر: یک مطالعه جدید می گوید خوردن گوشت قرمز ممکنست خطر مبتلاشدن به یک مشکل بالقوه کُشنده رگ های خونی شکم را افزایش دهد.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش می دهند که سطح بالای TMAO (تری متیل آمین N-اکسید) در خون- یک محصول جانبی هضم گوشت قرمز و سایر غذاهای حیوانی توسط باکتری های روده- با افزایش ریسک مبتلا شدن به آنوریسم آئورت شکمی (AAA) مرتبط می باشد.
محققان در یادداشت های پیش زمینه گفتند که AAA زمانی رخ می دهد که یک برآمدگی در آئورت، شریان بزرگی که از میان تنه عبور می کند، ایجاد شود.
محققان گفتند که اگر این برآمدگی پاره شود، در ۸۰ درصد موارد که در خارج از بیمارستان رخ می دهد، کشنده است.
دکتر «اسکات کامرون»، محقق ارشد و رئیس بخش پزشکی عروقی در کلینیک کلیولند، اظهار داشت: «این نتایج نشان میدهد که هدف قرار دادن سطح TMAO ممکنست به پیشگیری و درمان بیماری آنوریسم بدون نیاز به جراحی کمک نماید.»
محققان گفتند که میلیونها بیمار هر ساله به AAA مبتلا می شوند.
به طور معمول، دیواره آئورت به میزان کافی قوی است که فشار مداوم خون پمپ شده از قلب را تحمل کند. وقتی قسمتی از آئورت ضعیف می شود، یک برآمدگی خطرناک در آنجا تشکیل می شود و با بزرگ تر شدن آن، خطر پارگی اش هم بیشتر می شود.
کامرون اظهار داشت: «در حال حاضر، جراحی یا استنت گذاری تنها انتخابهای درمانی برای آنوریسم آئورت شکمی (AAA) هستند و هیچ آزمایش خونی برای پیشبینی این که چه کسی در معرض خطر آنوریسم است، در دسترس نیست.»
محققان گفتند بیماران دچار AAA به طور معمول تا آن زمان که آئورت پاره نشود و سبب خونریزی گسترده در داخل بدن آنها نشود، هیچ علامتی ندارند.
برای مطالعه جدید، محققان داده های ۲۳۷ اروپایی و ۶۵۸ آمریکایی، همچون افراد سالم و افراد دچار AAA را تحلیل و بررسی کردند.
نتایج نشان داد که سطح بالای TMAO در خون با خطر بالاتر از سه برابر شدن AAA مرتبط می باشد.
محققان گفتند که سطح بالای TMAO همینطور با خطر بالاتر از دو برابر شدن آنوریسم با رشد سریع که می تواند بالقوه خطرناک باشد، مرتبط می باشد.
به گفته پژوهشگران، این یافته همینطور می تواند به اشخاصی که در معرض خطر AAA هستند کمک نماید با کاهش مصرف گوشت قرمز، اقداماتی را برای حفاظت از خود انجام دهند. پیری، سیگار کشیدن و سایر مشکلات پزشکی بعنوان عوامل افزایش دهنده خطر مبتلا شدن به این اختلال شناخته شده اند.
دکتر «استنلی هازن»، محقق ارشد و رئیس علوم قلب و عروق و متابولیک در کلینیک کلیولند، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «TMAO توسط میکروب های روده ایجاد می شود و سطح آن هنگام خوردن محصولات حیوانی و گوشت قرمز بالاتر است.»
او اظهار داشت: «داروهایی که این مسیر را هدف قرار می دهند، در مدلهای پیش بالینی مانع از ایجاد و پارگی آنوریسم می شوند، اما هنوز برای انسان در دسترس نیستند. به اشتراک گذاشتن این نتایج مهمست چونکه نشان می دهند که رژیم غذایی در کمک به پیشگیری یا درمان بیماران دچار اتساع آئورت یا آنوریسم اولیه در مقایسه با روش بالینی فعلی که تا زمان نیاز به جراحی نظارت می شود، چقدر مهمست.»
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای ارتباط مستقیم رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و محصولات حیوانی با AAA، مطالعات بیشتری ضروری است. حرف آخر اینکه وقتی قسمتی از آئورت ضعیف می شود، یک برآمدگی خطرناک در آنجا تشکیل می شود و با بزرگ تر شدن آن، خطر پارگی اش هم بیشتر می شود. به قول محققان، این یافته همچنین می تواند به افرادی که در معرض خطر AAA هستند کمک کند با کاهش مصرف گوشت قرمز، اقداماتی را برای صیانت از خود انجام دهند.

1404/06/21
12:14:08
5.0 / 5
10
تگهای خبر: بیماران , بیمارستان , پزشك , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر