چربی خون را با این میوه کنترل کنید
به گزارش سرشیر، این میوه منبع خوب فیبر، منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین A است، ازاین رو نه تنها از مبتلا شدن به کمبود مواد مغذی جلوگیری می کند؛ بلکه می تواند کیفیت زندگی را بهبود ببخشد.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، گریپ فروت (Grapefruit) به سبب طعم ترش مایل به تلخ خود ممکنست در میان آنهایی که به خوردن مرکبات شیرین تر عادت دارند، طرفداران زیادی نداشته باشد. اما این میوه سرشار از مواد مغذی لازم است و به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت بدن کمک می نماید. این میوه منبع خوب فیبر، منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین A است، بدین سبب نه تنها از ابتلاء به کمبود مواد مغذی جلوگیری می کند؛ بلکه می تواند کیفیت زندگی را بهبود ببخشد و طول عمر را افزایش دهد.
خواص گریپ فروت در دیابت
این میوه شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد، به این معنا که قند خون را به سرعت یا به اندازه تنقلات شیرین افزایش نمی دهد. افراد دچار دیابت نوع ۲ از مصرف غذاهایی که GI پایین دارند، برای کنترل قند خون خود بیشترین سود را می برند.
خواص گریپ فروت برای جلوگیری از سرطان
این میوه مقدار زیادی ویتامین C دارد. ویتامین C یک نوع آنتی اکسیدان است که از صدمه سلولی جلوگیری می کند. شواهد نشان میدهد که مابین افزایش مصرف غذاهای غنی ویتامین C و کاهش خطر ابتلاء به سرطان ارتباط وجود دارد. در بدن ترکیباتی به نام رادیکال آزاد تولید می شود که اگر سطح آنها بیش ازحد افزایش پیدا کند، سلول ها صدمه می بینند و خطر ابتلاء به سرطان بیشتر می شود. ویتامین C موجود در مرکبات اثرات رادیکال های آزاد را خنثی می کند و خطر ابتلاء به سرطان های مثانه، دهانه رحم و کلیه را کم می کند.
خواص گریپ فروت برای هیدراته نگه داشتن بدن
این میوه حاوی مقدار زیادی آب است و بنابراین می تواند از کم آبی بدن پیشگیری کند. تقریبا ۶۰ درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است. آب برای عملکرد سلول ها و اندام های بدن ضروری می باشد. همینطور در حفظ دمای بدن، صیانت از مفاصل و جلوگیری از یبوست نقش دارد. حدود ۲۰ درصد مایعات دریافتی روزانه با خوردن غذا همچون میوه تأمین می شود.
خواص گریپ فروت برای لاغری
اگر از این میوه در چارچوب یک رژیم غذایی متعادل و سالم استفاده کنید، به کنترل وزن تان کمک می نماید. چون هم کالری است و هم مقدار زیادی آب و فیبر دارد. بدین سبب شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد و احتمال پرخوری را به حداقل می رساند.
خواص گریپ فروت برای فشار خون بالا
این میوه به سبب داشتن پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می نماید. پتاسیم یک الکترولیت یا ماده معدنی مهم می باشد که اثرات نامطلوب سدیم را خنثی می کند و سبب شل شدن دیواره عروق خونی می شود. بنابراین، خطر ابتلاء به بیماری قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی را کم می کند.
خواص گریپ فروت در درمان عفونت های باکتریایی و بهبود زخم
مواد مغذی موجود در این میوه برای درمان عفونت مفید هستند و سرعت بهبود زخم را می افزایند. بر مبنای تحقیقات، عصاره دانه Grapefruit خاصیت ضد باکتریایی دارد و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) را از بین می برد. بعلاوه، ویتامین C موجود در این میوه به ساخت کلاژن و افزایش تولید فیبروبلاست پوست کمک می نماید. کلاژن یک نوع پروتئین است که در بهبود زخم نقش دارد. فیبروبلاست ها هم سلول هایی هستند که پوست را بعد از صدمه ترمیم می کنند.
خواص گریپ فروت در سرماخوردگی
از آنجائیکه این میوه منبع خوب ویتامین A و ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و خطر ابتلاء به بیماری را کم می کند. تحقیقات نشان داده اند که ویتامین C می تواند مدت زمان ابتلاء به سرماخوردگی و شدت علایم آنرا کم کند.
خواص گریپ فروت برای سنگ کلیه
تحقیقات در مورد مزایا و مضرات گریپ فروت برای کلیه نشان میدهد که این میوه از تجمع مواد زائد در کلیه ها جلوگیری می کند و خطر ابتلاء به سنگ کلیه را کم می کند. مواد زائد باید از راه کلیه ها فیلتر شده و با ادرار از بدن بیرون بروند. اما وقتی در کلیه ها متبلور می شوند ایجاد سنگ می کنند. سنگ های بزرگ ممکنست سبب انسداد سیستم ادراری شوند که این اتفاق می تواند بسیار دردناک باشد.
خواص گریپ فروت برای کبد
این میوه حاوی آنتی اکسیدان های مفیدی است که التهاب را در کبد کم می کنند و از سلول های آن در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت می کنند. برخی از تحقیقات نشان داده اند که Grapefruit می تواند از اثرات مخرب الکل بر کبد پیشگیری کند.
خواص گریپ فروت برای چربی خون
چربی خون بالا یکی از مهم ترین عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی است. Grapefruit به سبب داشتن فیبر سطح چربی های خون همچون کلسترول بد (LDL) را می کاهد و از رسوب آن در دیواره عروق جلوگیری می کند.
محافظت از پوست در مقابل پیری زودرس
ویتامین C موجود در گریپ فروت از پوست در مقابل صدمه های ناشی از نور خورشید محافظت می کند. این ویتامین التهاب را در پوست می کاهد و جلوی پیری زودرس آنرا می گیرد. علاوه بر این، سبب می شود پوست کلاژن بیشتری بسازد و دیرتر گرفتار چین وچروک شود.
تداخل گریپ فروت با بعضی از داورها
مهم ترین داروها عبارت اند از داروهای کاهش دهنده کلسترول به نام استاتین ها همچون سیمواستاتین و آتورواستاتین، برخی از داروهای کاهنده فشار خون همچون نیفدیپین، داروهایی که برای پیشگیری از پس زدن بافت پیوندی تجویز می شوند، مثل سیکلوسپورین، برخی از داروهای ضد اضطراب مانند بوسپیرون، برخی از کورتیکواستروئیدها مانند بودزوناید، داروهای تجویزشده برای درمان ریتم غیر طبیعی قلب مثل آمیودارون و داروهای ضد آلرژی یا برخی از آنتی هیستامین ها همچون فکسوفنادین با گریپ فروت تداخل دارند.
گریپ فروت را کی بخوریم؟
در مجموع، زمان خاصی برای خوردن این میوه تعیین نشده است. با این وجود، شما بسته به اهداف خود می توانید از آن در زمان های مشخصی از روز استفاده کنید. به عنوان مثال، نیم تا یک ساعت پیش از وعده های اصلی غذا بهترین زمان خوردن گریپ فروت برای چربی سوزی و لاغری است. چون که این کار به کاهش اشتها کمک کرده، جلوی پرخوری را می گیرد. گریپ فروت دریافت مواد مغذی را زیاد می کند و از عملکرد سیستم ایمنی بدن حمایت می کند. با این وجود، برای برخی از افراد مناسب نمی باشد یا با برخی از داروها تداخل دارد. به جهت اینکه از خود در مقابل عوارض جانبی این میوه محافظت کنید، سفارش می شود نظر متخصص تغذیه را در مورد آن جویا شوید.
بطور خلاصه، علاوه بر این، سبب می شود پوست کلاژن بیشتری بسازد و دیرتر گرفتار چین وچروک شود. مهم ترین داروها عبارت اند از داروهای کاهش دهنده کلسترول به نام استاتین ها همچون سیمواستاتین و آتورواستاتین، بعضی از داروهای کاهنده فشار خون همچون نیفدیپین، داروهایی که برای پیش گیری از پس زدن بافت پیوندی تجویز می شوند، مثل سیکلوسپورین، بعضی از داروهای ضد اضطراب مانند بوسپیرون، بعضی از کورتیکواستروئیدها مانند بودزوناید، داروهای تجویزشده برای درمان ریتم غیر طبیعی قلب مثل آمیودارون و داروهای ضد آلرژی یا بعضی از آنتی هیستامین ها همچون فکسوفنادین با گریپ فروت تداخل دارند. با این حال، برای بعضی از افراد مناسب نمی باشد یا با بعضی از داروها تداخل دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب