عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان:

مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است

به گزارش سرشیر، اصفهان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: در ایران مصرف آنتی بیوتیک بیش از اندازه استاندارد جهانی است. حدود 50 درصد نسخه ها در ایران حاوی آنتی بیوتیک است، در صورتیکه در اروپا این میزان 25 درصد است و در آمریکا 30 درصد.



کیانا شیرانی، در نشستی که به مناسبت «هفته اطلاع رسانی مهار مقاومت میکروبی» در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار گردید، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت (WHO) نخستین بار در سال ۲۰۱۱ متوجه شد که بحث آنتی بیوتیک و مقاومت به آنتی بیوتیک ها مشکل بزرگی است که ممکنست در آینده به یک معضل تبدیل گردد و شعار WHO این بود که مقاومت میکروبی یک تهدید جهانی است و از آن زمان بود که بیشتر کشورها وارد عمل شدند و اقداماتی انجام دادند تا از گسترش مقاومت میکروبی جلوگیری نمایند.

وی افزود: متاسفانه در ایران مصرف آنتی بیوتیک بیش از اندازه استاندارد جهانی است. در ایران حدود ۵۰ درصد نسخه ها حاوی آنتی بیوتیک است، در صورتیکه در اروپا این میزان ۲۵ درصد است و در آمریکا ۳۰ درصد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: اگر اقدامی در راستای کاهش میزان مصرف آنتی بیوتیک انجام نشود، ممکنست شرایط مان به زمانی که هنوز آنتی بیوتیک ها کشف نشده بود، برگردد. تنها تفاوت این است که هم اکنون آنتی بیوتیک داریم ولی آنتی بیوتیک ها مقاوم شده اند و ممکنست عفونتی رخ بدهد که آنتی بیوتیک ها موثر نباشند و بیمار از بین برود.

شیرانی، فرهنگ سازی را یکی از موثرترین اقدامات در پیش گیری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک دانست و تاکید کرد: فرهنگ سازی باید از مدارس شروع شود. همچنین، با بهره بردن از رسانه ها و فضای مجازی، لازم است به مردم آموزش داده شود که همه عفونت ها نیاز به آنتی بیوتیک ندارند. خیلی از عفونت های شایع مانند سرماخوردگی، بیماریهای شبه آنفلوآنزا، سینوزیت های حاد، گلودردهای حاد و عفونت های حاد گوش، به طور معمول عامل ویروسی دارند. این عفونت ها اغلب خود محدودشونده هستند و با درمان های حمایتی مانند استراحت و مصرف مایعات کافی، ظرف چند روز بهبود می یابند، بدون اینکه به آنتی بیوتیک نیاز باشد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از راهکارهای مهم، محدود کردن دسترسی به آنتی بیوتیک ها در داروخانه هاست. عرضه آنتی بیوتیک بدون نسخه پزشک نباید مجاز باشد، اما متاسفانه همچنان این اتفاق در بعضی داروخانه ها رخ می دهد.

شیرانی افزود: آموزش دوره ای به پزشکان خصوصاً پزشکان عمومی که درمان های سرپایی را انجام می دهند، یک اقدام ضرورت دارد. علاوه بر این، کنترل مصرف آنتی بیوتیک در دام و طیور نیز باید جدی گرفته شود، برای اینکه استفاده بی رویه در این بخش نیز به مقاومت میکروبی دامن می زند.




1403/09/01
17:00:03
5.0 / 5
124
تگهای خبر: آموزش , بهبود , بهداشت , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر